Tess1 Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 Witam noworocznie :-))) i z wielką nadzieją na pomoc. Szukamy domu, kochającego i ciepłego dla dwóch psiaków, najchętniej razem, żeby szok dla nich był jak najmniejszy, choć mam świadomość, że zakrawa to na cud. Psy są dorosłe, więc taka zmiana nie będzie dla nich łatwa i jeszcze ich rozdzielenie....., boimy się, że to za dużo na raz. Ale jeśli nowe domy będą godne zaufania, to kto wie, może i takie rozwiązanie trzeba będzie wziąć po uwagę. Lola jest bokserką, ma 6 lat, Tajson jest mieszanką ras (wiem na pewno, że jego mamą była amstafka) ma 7 lat. Oboje są łagodni i przyjaźnie nastawieni do ludzi. Lola reaguje agresywnie na inne psy, ale to też nie jest reguła, bo robi to tylko kiedy jest ze mną (właścicielką). Jeśli chodzi o koty, to nie wiadomo, bo nie było okazji sprawdzić jaka jest ich reakcja, Lola nie lubi dzieci lub się ich boi (trudno ocenić), Tajson jest trochę delikatny/strachliwy (wbrew wyglądowi). Psy są zdrowe, Lola jest po sterylizacji. Powód oddania psów: wyjazd z kraju, bardzo możliwe, że na stałe. W razie zainteresowania lub chęci pomocy prześlę zdjęcia i kontakt do właścicielki psów. Quote
Tess1 Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 Wybaczcie, trochę jeszcze nieporadnie poruszam się po forum i najpierw założyłam temat, a potem przeczytałam regulamin, chciałam więc uzupełnić brakujące informacje. Pieski mieszkają w Krakowie (w mieszkaniu), e-mail do właścicielki: motola.anna@gmail.com lub do mnie marotess@interia.pl i chyba tylko tego brakowało:-). Quote
Tess1 Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 OK, będą i zdjęcia, tylko dajcie mi chwilkę:-) Edit: Quote
paoiii Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Ast przepiękny, prosze info o nim imie itd. Więcej zdjec jest? W jakiej czesci krakowa psiaki przebywają? Quote
Tess1 Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 paoiii, wszystko co wiem jest w pierwszym moim poście, o więcej pytaj na maila właścicielkę motola.anna@gmail.com pozdrawiam a psiaki mieszkają w okolicach ul. Rydla (stare Bronowice). Nikt się nami nie interesuje :-((( smutne :-( Quote
Tess1 Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 Tyle odpowiedzi i odwiedzin w każdym temacie, a tu klapa, nikt nie lubi białasów?????????? A my mamy nóż na gardle, eh :-( Quote
paoiii Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Tess1 napisał(a):Tyle odpowiedzi i odwiedzin w każdym temacie, a tu klapa, nikt nie lubi białasów?????????? A my mamy nóż na gardle, eh :-( Jestem jestem, zaraz postaram się zrobić im chociaż tablice.pl i gumtree a Kraków Quote
paoiii Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 (edited) Psy z Krakowa szukają domu najlepiej razem: Szukamy domu, kochającego i ciepłego dla dwóch psiaków, najchętniej razem, żeby szok dla nich był jak najmniejszy, choć mam świadomość, że zakrawa to na cud. Psy są dorosłe, więc taka zmiana nie będzie dla nich łatwa i jeszcze ich rozdzielenie....., boimy się, że to za dużo na raz. Ale jeśli nowe domy będą godne zaufania, to kto wie, może i takie rozwiązanie trzeba będzie wziąć po uwagę. Lola jest bokserką, ma 6 lat. Raczej nie toleruje innych psów. Lola nie lubi dzieci lub się ich boi (trudno ocenić). Lola jest wysterylizowana. Tajson jest samcem w typie amstaffa ma 7 lat. Wbrew pozorom to pies delikatny, a czasem wręcz strachliwy. Oboje są łagodni i przyjaźnie nastawieni do ludzi. Jeśli chodzi o koty, to nie wiadomo, bo nie było okazji sprawdzić jaka jest ich reakcja. Psy są zdrowe. Powód oddania psów: wyjazd z kraju, bardzo możliwe, że na stałe. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej jak i wizyta przed/po adopcyjna! Pamiętaj!! Pies to nie zabawka, zanim zdecydujesz się na adopcję dobrze przemyśl swoją decyzję!! Psy dla których szukamy domu to często psy po przejściach, z nieznaną przeszłością. Potrzebują czasu aby zaaklimatyzować się w nowym miejscu. Mogą brudzić, niszczyć,zachowywać się inaczej niż w schronisku/hotelu/domu tymczasowym. kontakt: motola.anna@gmail.com ew: ka_paulina@o2.pl i ogloszenia http://tablica.pl/oferta/lola-i-tajson-bokser-i-ast-szukaja-domu-IDCFKT.html http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-LOLA-I-TAJSON-bokser-i-ast-SZUKAJ-DOMU-W0QQAdIdZ344170357 Edited January 8, 2012 by paoiii Quote
paoiii Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 bejasty napisał(a):Dajcie je na SOS bokserom Zgłosze Lolę Quote
Tess1 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Wielkie dzięki za reakcję i pomoc, mogę jeszcze dodać, że gdyby był ktoś zainteresowany spoza Krakowa to oferujemy dowóz psiaków i karmę na początek. Quote
paoiii Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Hej. Chyba poznaję moich podopiecznych.. postaram się poszukać cos w srodowisku. Do kiedy jest czas? Dostałam taką odp z gumtree, co odpisac? Quote
Tess1 Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 Nie mamy konkretnego terminu, bez paniki, ale też, żeby nie czekać w nieskończoność, ale to i tak zależy od szczęścia, czy akurat ktoś chętny się znajdzie, żeby dać ciepły domek dorosłym psiakom. Quote
Tess1 Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 Wiem, wiem, zaraz mi powiecie, że jestem niecierpliwa, ale przeczytałam o Viki z Krakowa, która ma już swój nowy dom i jest taka szczęśliwa, że i mnie się zamarzyło, żeby znalazł się dom dla naszych białasów (razem czy osobno), a tu nic....., nikt nie pisze, nikt nie pyta, to źle wróży :-((( Quote
paoiii Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Viki z Krk? O jakim psie mowa?? Ehh ja im non stop odświeżam tablice i gumtree..ale cisza ogólnie z adopcjami teraz bardzo cięzko... A pytanie co z psami jesli nie bedzie sie długo znajdywał dom?... Quote
Tess1 Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Jak to Paoiii o jakim psie mowa, przecież się nim zajmowałaś, temat: "Kraków - przeurocza amstafka Viki ma dom, nareszcie". A co będzie z psami jak długo nic się nie znajdzie??? no właśnie nie wiem:-((( może być problem. Ja mam już i psa i kota i jakoś nie widzę siebie z trzema dużymi psami i kot do tego, może tymczasowo jak już nie będzie wyjścia, ale nadal musimy szukać, nie wiem co może się wydarzyć. Pewnie nic złego, ale..... Quote
paoiii Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Okok myslałam o niej, ale teraz jest tyle bezdomniaków ze sama nie wiem co sie dzieje, a Wiki już od dłuzszego czasu w domu stąd moje pytanie. Ehh teraz z adopcjami straszny zastój mimo wsyztsko jeszcze na domiar złego pousuwali allegra psiaków.. Quote
Tess1 Posted January 20, 2012 Author Posted January 20, 2012 paoiii napisał(a):Ehh teraz z adopcjami straszny zastój mimo wsyztsko jeszcze na domiar złego pousuwali allegra psiaków.. To nawet "psiaki" dopadł kryzys, ludziska kasy nie mają to o przyjaciołach nie myślą:shake: Quote
Tess1 Posted February 12, 2012 Author Posted February 12, 2012 Kochani, pomóżcie, poradźcie, co jeszcze mogę zrobić, żeby ktoś chciał pomóc tym smutasom/białasom. Wiem, że jest dużo bezdomnych i zmarzniętych w tej chwili psiaków, ale okazuje się, że tak naprawdę mamy czas do końca marca. Czy mogę jeszcze coś zrobić poza proszeniem Was o pomoc????? :-( Quote
paoiii Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Ogłaszać ogłaszac ogłaszać! Może spróbować gdzies do gazety dać itd Quote
Tess1 Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 Tzn. ponowić ogłoszenia na Gumtree/Tablica czy je jakoś odświeżyć/wznowić??? Nie bardzo znam ten temat. Generalnie widzę, że jeśli pies nie ma tzw. "noża na gardle" to niewiele ludzi jest chętnych do pomocy :-( Tak, tak, wiem, domy dziecka też pełne dzieci są. Quote
paoiii Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Tess1 napisał(a):Tzn. ponowić ogłoszenia na Gumtree/Tablica czy je jakoś odświeżyć/wznowić??? Nie bardzo znam ten temat. Ja im non stop odświerzam ogłoszenia na tablicy.pl i gumtree na Kraków. Jeśli nie masz pojecia czy czasu jak zabrać się za ogłoszenia możesz kupić pakiet na bazarku. Np tu http://www.dogomania.pl/threads/222758-OBNI%C5%BBKA!!!-30-og%C5%82osze%C5%84-za-5z%C5%82-na-Boksie-Asty-i-zwyk%C5%82e-kundelki-do-27.02 http://www.dogomania.pl/threads/221322-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-)-Zbieram-zam%C3%B3wienia!Do-18.02-g.22-00.Na-Pszczyn%C4%99. http://www.dogomania.pl/threads/222649-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-dla-Magika-.Do-29.02 Quote
Tess1 Posted February 16, 2012 Author Posted February 16, 2012 Ooooo, to już jakaś konkretna podpowiedź, dzięki:-) Quote
paoiii Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Tess1 napisał(a):Ooooo, to już jakaś konkretna podpowiedź, dzięki:-) Nie ma za co. Z chęcią pomogłabym bardziej, ale tych bid coraz wiecej i wiecej ze juz nie wiem.. poza tym mam mature.. Quote
Recommended Posts