przyjaciel_koni Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 Łatuś podobno nieco przytył !!!!! To znaczy, że chociaż jeść w tej kotłowni dają. No i pewnie ma zbyt mało ruchu. Wcześniej już był silnym psiakiem, to jak nabierze ciała........... I jest naprawdę pięknym psem !!!!! I do wzięcia !!!!!!!! Quote
_beatka_ Posted February 17, 2007 Author Posted February 17, 2007 nabral ciala mowisz?:razz: to teraz dopiero musi byc przystojniak:loveu: Quote
przyjaciel_koni Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Łateczku bardzo się o ciebie martwimy.... Tak mi przykro, że nic nie możemy załatwić.... Quote
halbina Posted February 18, 2007 Posted February 18, 2007 Psa trzeba wystawić na aukcjach internetowych, może jakiś e-mail przechodni, plakaty w sklepach zoologicznych i u weterynarzy... wrzucajacie adres wątku znajomym na gg... Cioteczki i Wujkowie zmasowana akcja! Do roboty! Quote
_beatka_ Posted February 18, 2007 Author Posted February 18, 2007 rozeslalam wszytkie psiaki w mailu do znajomych paros wystawila go na wszytskich adopcyjnych stronach w necie ja na allegro mial tez plakaty.... i cisza....:-( Quote
KWL Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Pokaż się Łatek, kwestujemy i szukamy domku. Quote
przyjaciel_koni Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 No wiesz co Łatuś - proszę się prezentować - taki jesteś piękny chłopak !!!!! Doskonałej budowy, silny, bez agresji......przynajmniej tak było zanim trafił w to miejsce...... Bardzo potrzebny normalny tymczas lub (marzenie) dom dla Łateczka !!!! Zupełnie jak ludzie w pewnych minionych czasach - Łatuś ukrywa się w kotłowni. Tylko, że on niczym i nikomu nie zawinił !!!!! Quote
_beatka_ Posted February 19, 2007 Author Posted February 19, 2007 latus prosi o domek, jesli nie mozecie pomoc to chociaz podbijajcie temat, bo tak ciagle tylko te same osoby sledza jego losy, a tak domku sie nie znajdzie:shake: Quote
pajunia Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 sledzimy jego losy, poumieszczalam go rowniez na moich stronach, ale nic:placz: Tak mi go szkoda, juz nie wiem, gdzie go oglaszac. Taki piekny pies. Quote
_beatka_ Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 pajunia a jakie sa adresy twoich stron? no wlasnie ja tez juz nie wiem co robic, jest wszedzie a odzew jest zerowy:shake: Quote
KWL Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 E no nie uwierzę, ludziska wiecie jaką frajdą jest poranny spacer z takim cudem :-) Wczoraj mój Lucuś robił furorę i w pracy i na spacerkach w okolicy pracy :-P Quote
przyjaciel_koni Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Jestem po rozmowie z Panią Joanną. Zaraz mnie coś trafi na miejscu. Te typy z kotłowni upalowali Łateczka na krótkim łańcuchu, bo "uciekał" (że uciekał z tego miejsca, to się nie dziwię, ale można było dać dłuższy łańcuch - dla wyjaśnienia - Łatek smycz przegryza, zupełnie jak mój pies, nie da się go uwiązać). Biedak stał, bo nie bardzo mógł się położyć - tak zrozumiałam. Takich mamy "światłych Obywateli". Joanna już jest w trakcie rozmów z właścicielami firmy. Mamy nadzieję, że podejdą po ludzku do tej sprawy i porozmawiają ze swoimi pracownikami. Tak po prawdzie, to tylko właściciele tej firmy zechcieli jak do tej pory pomóc biedakowi dając mu dach nad głową. Innych los Łatka nie obchodził zupełnie. Bardzo prosimy - pomóżcie wyszukać jakieś miejsce dla Łateczka !!!! Wiem, że jest ciężko, ale mnie poraziła dzisiejsza wiadomość. Pomoc finansowa dla Łatka bardzo by się przydała, z pewnych względów konieczna jest kastracja, no i może uda się wyszukać dla niego jakieś nisko płatne miejsce w kotłowni nie powinien dłużej zostawać. Wszelkie (nawet symboliczne wpłaty) dla Łateczka można kierować na podane niżej konto: Fundacja w obronie zwierząt MAJA 72 1500 1070 1210 7009 8978 0000 Fundacja posiada status organizacji pożytku publicznego. Wpłaty można odliczać ! Będziemy wraz z Fundacją bardzo wdzięczni za Waszą pomoc. Konto Fundacji świeci pustką. Quote
bonika Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Dziewczyny a może by tylko te dwa zdjęcia pokazywać w ogłoszeniach - bo na tych jest bardzo ładny i ewentualnie jeszcze zrobić kilka nowych ..też takich ładnych ;) - takie moje skromne zdanie - ja po zobaczeniu tych zdjątek to bym go zaraz brała gdybym tylko mogła - wygląda na nich SUUUUPER :loveu: Fajne rodzinki z dzieciakami zgłaszajcie się :modla: Quote
KWL Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Teraz może byc troszkę trudno ale są zdjęcia inne No i co ten biedny pies jeszcze ma w swoim zyciu przejśc ??? Quote
bonika Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 KWL - zdjęcia które właśnie wkleiłaś są właśnie takie "gorsze";) bo robione z góry i skracają psu łapki ;) - nie wiem, ale tak mi się wydaje, że Łatek ma szanse jako właśnie duży, piękny dodowaty pies - czyli trzeba robić mu tak zdjęcia aby było widać jak bardzo jest dogopodobny :-) A czy on będzie tak grzbietem do pół uda ? - jaki on w końcu duży jest :hmmmm: Łateczku - KOCHANE PSISKO - gdzie twoi przyjaciele ??? :-( Do góry Łaciu CUDNY !!!!! Quote
przyjaciel_koni Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Łatuś jest wzrostem sporo powyżej kolan. Nie wiem, czy to pół uda (zależy kto ma jakie uda). Dzięki za miłą opinię o zrobionych Łateczkowi fotach. Na tamtych zdjęciach ja nieco przykucnęłam, ale Łatuś jest dużym psiakiem. I taki był milusi i przytulasty. Spokojny, kompletnie niekonfliktowy, ufał ludziom. Aż się boję, co będzie teraz po tej kotłowni.... Quote
bonika Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 A to Ty Przyjaciel_koni jesteś taka zdolna :loveu: To zdjęcie to mi się szczególnie podoba - mogłoby tak ogólnie zachęcać do adopcji bezdomnych psiaków z hasłem - WEŹ PSA ZE SCHRONISKA - PO PROSTU - DO SERCA PRZYTUL PSA.. Oby szybko domek dla niego był i aby tak PIĘKNY pies nie musiał siedzieć w kotłowni.. :-( :-( :-( Quote
_beatka_ Posted February 20, 2007 Author Posted February 20, 2007 lateczku szukaj domku z pierwszej strony:multi: Quote
_beatka_ Posted February 21, 2007 Author Posted February 21, 2007 komu super dogowaty lateczek?:cool3: Quote
przyjaciel_koni Posted February 21, 2007 Posted February 21, 2007 Czy możemy liczyć na pomoc dla Łateczka ??????? Wciąż mnie dołuje to miejsce, w którym przebywa.......... Quote
Recommended Posts