_beatka_ Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Środa 10 stycznia 2007 r. – godz. 19.08 W dniu dzisiejszym o godz. 14.12 Pogotowie Ratunkowe dla Zwierząt otrzymało informację od pracownika Wydziału Ochrony Środkowiska UM w Zielonce, że przy ul. Prymasa Stefana Wyszyńskiego (skrzyżowanie z ul. Chopina) został potrącony pies. Na miejsce natychmiast wysłano karetkę ratunkową. Po przybyciu na miejsce zdarzenia w lesie przy szosie zastaliśmy lezącego psa. Obecni na miejscu świadkowie zdarzenia twierdzili, że pies został potrącony jakiś czas temu. Nie sprecyzowano kiedy. Psiak usiłował zbiec (kulejąc). Przy użyciu chwytaka unieruchomiono psa w celu podania mu leków uspokajających. Psiak miał widoczne ślady kąsane sprzed kilku dni. O godz. 15.32 ranny pies został przywieziony do lecznicy Zaopatrzono chirurgicznie licznyne rany kąsane i darte (szczególnie po wewnętrznej stronie prawego uda) Wykonano badanie RTG, które wykluczyło jakiekolwiek złamania, które mogły być następstwem potrącenia. Pobrano krew na badania morfologiczne i biochemiczne. Pies jest wychudzony i osłabiony, co wskazuje na to, że prawdopodobnie błąkał się po okolicy od dłuższego czasu. PILNIE SZUKAMY WŁAŚCICIELA TEGO PSA LUB NOWEGO OPIEKUNA! Quote
przyjaciel_koni Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Psiak jest w wieku chyba średnim. Ładny pies. Spory i silny pomimo znacznego wychudzenia. Na smyczy nieźle chodzi. Trudno coś więcej napisać po jednej wizycie i spacerze. Nie jest agresywny i nie jest natarczywy. Mnie się podobał. Te rany szarpane już zaczynają trochę się goić, ale to chyba nieco potrwa. Sierść ma całkiem niebrzydką, niezbyt długą. "Zdjęcia jak tylko się obrobią". Bardzo potrzebne miejsce dla niego !!! Quote
elainfo Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 o boshh kolejny bidak.. moje wspomnienia z Zielonki, gdyz stamtad pochodze.. sa koszmarne..Osiedle wojskowe szczególnie - to jest wrecz wylegarnia bezdomnych psów.. wręcz cieze sie ze od 4 lat tam niemieszkam.. .. Quote
klusek04 Posted January 17, 2007 Posted January 17, 2007 i ja podniosę.POMOCY dla tego bidula. To cud że żyje. Teraz trzeba mu dać szanse znów uwierzyć w ludzi. Quote
_beatka_ Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 laciaty przystojniak szuka pilnie domku:multi: Quote
Olesia.b Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Łatek ma jakieś imię? Słuchajcie, czy to ja mam złą miarkę w oku, czy te wszystkie psiule takie wielkie (ten, sunia z zielonki, niufek)??Bo Łaciaty to jak dog wygląda na tych zdjęciach...:crazyeye: Quote
gallegro Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Te psy są duże i co gorze, jest ich zbyt dużo... Domki na cito potrzebne :shake:. Quote
przyjaciel_koni Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 To nie jest ogromny psiak. Raczej można by powiedzieć, że jest średni, ale z tych większych. Bardzo spokojny. Będzie piękny, jak tylko ktoś poświęci mu nieco czasu. W związku z likwidacją Psiego Losu - szukanie miejsca jest naprawdę bardzo pilne !!!! Będziemy wdzięczni za każdą pomoc !!!!!! To już nie są żarty !!! Prosimy o podnoszenie !!!!! Super pilna sprawa !!!! Quote
przyjaciel_koni Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 To naprawdę wspaniały psiak !!! Zdjęcia nie oddają w pełni jego postawy o sile już nie wspominając. jednocześnie jest bardzo miły i spokojny. Może znajdzie się gdzieś dla niego miejsce !!!???? Tak szybko czas leci - w Psim Losie zostać nie może....... Bardzo prosimy o pomoc !!!! Quote
przyjaciel_koni Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Czy ktoś może mu użyczyć kawałka podłogi w swoim domu - to miły psiul !!!!! (Jest mi tak przykro, że nie mam żadnej możliwości na zabranie któregoś z psiaków z Psiego Losu, czuję się z tym okropnie...) Może chociaż pomoc finansowa na hotelik lub DT - psiaki bardzo proszą !!!! Quote
elainfo Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Kolejny Łatku wskakuj do góry, tyle moge dla Ciebie zrobic..... Quote
gallegro Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Poniżej podaję nr.konta Fundacji, pod opieką której znajduje się psiak: Fundacja w obronie zwierząt MAJA 72 1500 1070 1210 7009 8978 0000 Fundacja posiada status organizacji pożytku publicznego. Quote
przyjaciel_koni Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Psiak jest naprawdę wspaniały. Odrobina pracy z nim i będzie dumą opiekuna !!! Piękna sierść, siła i ogromna chęć do współpracy z człowiekiem. Dziękuję Gallegro za umieszczenie konta Fundacji !!!! Wyjaśnię, że poniżej zamieszczona informacja jest niestety zgodna z prawdą - nie ma dla psiaków nigdzie miejsca, gdy już będą musiały opuścić PL. A to nie tylko nieuniknione, ale i konieczne, ze względu na dobro innych zwierząt w potrzebie. Na dzień dzisiejszy kasa Fundacji MAJA świeci pustkami, a by zabrać psiaka w godne warunki (a nie odesłać do schroniska) potrzebne są te "prozaiczne" pieniądze. Pani Joanna za naszym pośrednictwem błaga Wszystkich o ratunek dla zwierzaków !!!!! Quote
przyjaciel_koni Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Pilnie potrzebna pomoc !!!! Bardzo prosimy w imieniu psiaków !!!! Quote
halbina Posted January 26, 2007 Posted January 26, 2007 Pies piękny, wziąć nie możemy, ale będziemy wspierać w poszukiwaniach domku! Quote
_beatka_ Posted January 27, 2007 Author Posted January 27, 2007 dziękuje, to bardzo ważne, w związku z sytuacją kliniki... Quote
Recommended Posts