Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oczywiście że tak. Moja misja na dziś to odciążenie PL :-).
Są tylko pewne ograniczenia ze względu na dobro piesiów. Po pierwsze musi się dogadać z moimi suniami - nie mam możliwości oddzielenia psów. Po drugie musi być w wystarczająco dobrej kondycji aby mieszkać w ciągu dnia na dworze.
Nie mam dziś komórki ze sobą więc w razie potrzeby szybkiego kontaktu proszę numer na PW, oddzwonię z biurkowca.

• Replies 329
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niufa napisał(a):
Prawdopodobnie mozliwość kontroli przedadopcyjnej domu w DG byłaby za pośrednictwem Agnieszki z Terranova (nick na dgm a ja mam niufka). :loveu: Rozmawiałam z nia i podesłałam link do tematu. Mam tylko pytanie czy podany telefon jest do nowego/potencjalnego domku, czy do gallegro.

To jest telefon bezposredni do potencjalnego domku

Posted

Rozumiem że akcja Przewożenia Lucky'ego do mnie anulowana ?
I właściwie wszystkie dalsze ruchy zależą od tego co dalej z nim ?
Łaciaty pies z zielonki na razie niestety wykluczony, jak Felix wróci to awantura murowana.
A co do pozostałych psiaków z PL, nie wiem, trudno mi znaleźć jakieś preferencje. Lucky jest młody więc raczej bez problemu by się zaczeły piesy bawić ( Moje sunie mają koło 2 i niecałe 4 lata ) dlatego pozwoliłem sobie nieco w ciemno go zaprosić.
To samo można powiedzieć o Dianie, ale suniom łatwiej byłoby zaakceptować psa. Ida też mogłaby się zaaklimatyzować chyba.
Ale to kwestia do przemyśłenia i przedyskutowania z wami, nad zaproszeniem Lucky'ego też trochę myślałem.

Posted

Przed chwilą skończyłem rozmowę z P. Orzechowskim. Niebawem stanie się to czego się obawiałem. Już dzisiaj zniknie strona kundelpolski, a z końcem miesiąca zamknięta zostanie lecznica.
W tych okolicznościach bezprzedmiotowe staje się dyskutowanie o niuansach.
Sprawa jest beznadziejna.
KWL, wg mnie można wziąć psa na próbę, a w razie czego spróbować innego.
Jeśli chodzi o domek dla LUCKY'ego, również nie wybrzydzałbym (w rozsądnych granicach). Może psiaka szczęście na koniec nie opuści :razz:. Alternatywę wszyscy znamy i raczej nie bierzemy tego pod uwagę :shake:.
Czy ktoś kontaktował się z potencjalnym domkiem? W razie czego transport potrzebny na cito. Psiaki z Psiego Losu na dzisiaj są priorytetem !!!

Posted

gallegro napisał(a):
Jeśli chodzi o domek dla LUCKY'ego, również nie wybrzydzałbym (w rozsądnych granicach). Może psiaka szczęście na koniec nie opuści :razz:. Alternatywę wszyscy znamy i raczej nie bierzemy tego pod uwagę :shake:.
Czy ktoś kontaktował się z potencjalnym domkiem? W razie czego transport potrzebny na cito. Psiaki z Psiego Losu na dzisiaj są priorytetem !!!

O ile wiem to Agnieszka dzwoniła pod nr podany w poscie 74 i nagrała się na sekretarkę podając swój nr.
Jest chętna do przeprowadzenia kontroli przedadopcyjnej.

Posted

Dobrze, w takim razie proponuje - jeśli potwierdzi się adopcja Lucky'ego, to jutro mogę wziąśc inną psiunię, w świetle tego co wiem wypadałoby na Idę.
Jest chyba w sumie w gorszej sytuacji od Diany. Czekam więc na wieści. Do 16:30, może 17:00 jestem online, potem proszę o ewentualne powiadomienie o rozwoju sytuacji na 885-513-803, ale nie przed 18:30 - muszę dojechać do domu. Jakiej wielkości jest Ida, nie mogę sobie jakoś na podstawie zdjęć wyrobić zdania ?

Posted

nie wiem, nie chce Wam tu mieszac
sytuacja w PL jest rzeczywiscie podbramkowa
ale moze wstrzymajcie sie z decyzjami do momentu sprawdzenia domku...?
psiak jest piekny i - jak rozumiem - nie kastrowany
róznie to bywa...

Posted

AniaB napisał(a):
nie wiem, nie chce Wam tu mieszac
sytuacja w PL jest rzeczywiscie podbramkowa
ale moze wstrzymajcie sie z decyzjami do momentu sprawdzenia domku...?
psiak jest piekny i - jak rozumiem - nie kastrowany
róznie to bywa...

Aniu. Agnieszka, która zaproponowała siebie do przeprowadzenia kontroli przedadopcyjnej ma spore doświadczenie w szukaniu (i sprawdzaniu) domków dla psiaków. Na pewno "wyłapie" problem i jeśli bedą jakieś podejrzenia poinformuje o nich.
Gallegro masz PW.

Posted

gallegro napisał(a):
Przed chwilą skończyłem rozmowę z P. Orzechowskim. Niebawem stanie się to czego się obawiałem. Już dzisiaj zniknie strona kundelpolski, a z końcem miesiąca zamknięta zostanie lecznica.

:( a ja jednak miałam nadzieje, że Pan janusz zmieni zdanie :(
buuuu co teraz poiczną te biedne psiaki......

Posted

niufa napisał(a):
Aniu. Agnieszka, która zaproponowała siebie do przeprowadzenia kontroli przedadopcyjnej ma spore doświadczenie w szukaniu (i sprawdzaniu) domków dla psiaków. Na pewno "wyłapie" problem i jeśli bedą jakieś podejrzenia poinformuje o nich.
Gallegro masz PW.

Z Agnieszką wszystko uzgodnione. Czekamy na info.

Posted

Oczywiście, spokojnie. Czekamy.
Jeśli domek dla Lucky'ego okaże się odpowiedni to do mnie jedzie prawdopodobnie Ida. Ale do czasu potwierdzenia wstrzymujemy się z działaniami, przecież nie chodzi o to aby wozić psy w ta i z powrotem.

Posted

niufa napisał(a):

niufa, ja wiem ze na pewno sprawdzicie domek na siódmą strone:lol:
bardzo bardzo chce zeby to było juz docelowe miejsce dla psiaka

mnie chodziło raczej o plany zabrania innego pensjonariusza PL na DT przez KWL
ale rozumiem, ze laki ma pierwszeństwo gdyby cos z domkiem nie tak...

Posted

Czy już cokolwiek wiadomo o tym stałym domku ?

Beatka bardzo się niepokoi, bo nie miała dostępu do netu, a KWL nie odbierał telefonu. Nie znała ostatnich ustaleń. Troszkę ją to skołowało.
Mam nadzieję, że wszystko będzie jak trzeba.

Ponowię prośbę o pomoc w szukaniu (PILNIE) miejsc dla wszystkich psiaków z Psiego Losu !!!!!!

Na AFN na opłacanie ewentualnego miejsca dla psiaków wpłynęła kwota 10zł. Dziękuję Osobie, która tej wpłaty dokonała !!!

Niestety - nikt więcej nie pomógł jak do tej pory - trochę mnie to dziwi....

Posted

a oto obiecane foteczki niufka:loveu:

Przy okazji chcialam baaardzo serdecznie podziękować MASI za BEZPLATNE wyfryzowanie naszego misiaczka:loveu:

a tyle zeszlo ze mnie klakow:cool3:

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
Czy już cokolwiek wiadomo o tym stałym domku ?...

Jestem delikatnie mówiąc zdziwiony... przed chwilą zadzwonił Pan gotowy zaadoptować Lucky'ego i z nieukrywanym żalem poinformował mnie, że do chwili obecnej nikt sie z nim nie skontaktował :crazyeye:.
Telefon cały czas miał włączony. Nie jestem pewien który, ale na wątku podane były oba. Teraz dzwonił z nr. 886 683 170.

ps. Od Allegrowicza dostałem informację, że Diana (z Psiego Losu) jest poszukiwana przez właściciela. Czekam na wiadomość w tej sprawie.

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
A toś mnie teraz Gallegro zaskoczył !

Przecież my nie mamy tak dużo czasu na sprawdzenie domu, nie wiem co robić !!!!!!!!!!! Jakieś sugestie ?????

Zadzwoniłem do zainteresowanych i podałem nr. tel do Agnieszki, która miała sprawdzić domek. Oby tylko była pod tel. :shake:. W ten oto sposób straciliśmy cenny czas, który mógłby być spożytkowany na szukanie ew. transportu :shake:.

Edit. Tel. Agnieszki nie odpowiada... nie jest dobrze...

Posted

jedziemy jutro do nowego domku Lucky'ego. Dzwonilam tam kilka razy, ale byla wlączona sekretarka, w koncu udalo sie z nowym państwem porozmawiac. Wydaje sie, że bedzie ok. Jedziemy jutro o 10:00.
Teraz tylko pozostaje kwestia transportu, a to chyba najtrudniejsze. Miedzy 8:00 a 9:30 nie bede mogla odbierac tel., bo mam zajęcia. Bedziemy potem w kontakcie z Luckym.