KWL Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Oczywiście że tak. Moja misja na dziś to odciążenie PL :-). Są tylko pewne ograniczenia ze względu na dobro piesiów. Po pierwsze musi się dogadać z moimi suniami - nie mam możliwości oddzielenia psów. Po drugie musi być w wystarczająco dobrej kondycji aby mieszkać w ciągu dnia na dworze. Nie mam dziś komórki ze sobą więc w razie potrzeby szybkiego kontaktu proszę numer na PW, oddzwonię z biurkowca. Quote
KWL Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Możecie mi napisać jakie jeszcze biedy tam są ? Jakoś nie mogę się dokopać. Może jakiś link ? Quote
niufa Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 [quote name='KWL']Możecie mi napisać jakie jeszcze biedy tam są ? Jakoś nie mogę się dokopać. Może jakiś link ? Wiadomości aktualizowane w pierwszym poście. Jest tam też link do innego wątku o psiakach z Psiego Losu. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2750931 Quote
Tigraa Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 niufa napisał(a):Prawdopodobnie mozliwość kontroli przedadopcyjnej domu w DG byłaby za pośrednictwem Agnieszki z Terranova (nick na dgm a ja mam niufka). :loveu: Rozmawiałam z nia i podesłałam link do tematu. Mam tylko pytanie czy podany telefon jest do nowego/potencjalnego domku, czy do gallegro. To jest telefon bezposredni do potencjalnego domku Quote
KWL Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Rozumiem że akcja Przewożenia Lucky'ego do mnie anulowana ? I właściwie wszystkie dalsze ruchy zależą od tego co dalej z nim ? Łaciaty pies z zielonki na razie niestety wykluczony, jak Felix wróci to awantura murowana. A co do pozostałych psiaków z PL, nie wiem, trudno mi znaleźć jakieś preferencje. Lucky jest młody więc raczej bez problemu by się zaczeły piesy bawić ( Moje sunie mają koło 2 i niecałe 4 lata ) dlatego pozwoliłem sobie nieco w ciemno go zaprosić. To samo można powiedzieć o Dianie, ale suniom łatwiej byłoby zaakceptować psa. Ida też mogłaby się zaaklimatyzować chyba. Ale to kwestia do przemyśłenia i przedyskutowania z wami, nad zaproszeniem Lucky'ego też trochę myślałem. Quote
gallegro Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Przed chwilą skończyłem rozmowę z P. Orzechowskim. Niebawem stanie się to czego się obawiałem. Już dzisiaj zniknie strona kundelpolski, a z końcem miesiąca zamknięta zostanie lecznica. W tych okolicznościach bezprzedmiotowe staje się dyskutowanie o niuansach. Sprawa jest beznadziejna. KWL, wg mnie można wziąć psa na próbę, a w razie czego spróbować innego. Jeśli chodzi o domek dla LUCKY'ego, również nie wybrzydzałbym (w rozsądnych granicach). Może psiaka szczęście na koniec nie opuści :razz:. Alternatywę wszyscy znamy i raczej nie bierzemy tego pod uwagę :shake:. Czy ktoś kontaktował się z potencjalnym domkiem? W razie czego transport potrzebny na cito. Psiaki z Psiego Losu na dzisiaj są priorytetem !!! Quote
niufa Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 gallegro napisał(a):Jeśli chodzi o domek dla LUCKY'ego, również nie wybrzydzałbym (w rozsądnych granicach). Może psiaka szczęście na koniec nie opuści :razz:. Alternatywę wszyscy znamy i raczej nie bierzemy tego pod uwagę :shake:. Czy ktoś kontaktował się z potencjalnym domkiem? W razie czego transport potrzebny na cito. Psiaki z Psiego Losu na dzisiaj są priorytetem !!! O ile wiem to Agnieszka dzwoniła pod nr podany w poscie 74 i nagrała się na sekretarkę podając swój nr. Jest chętna do przeprowadzenia kontroli przedadopcyjnej. Quote
gallegro Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Zainteresowany Pan dzwonił z innego nr tel. 886 683 170 prosząc o oddzwonienie na podany wcześniej. W razie problemów proszę o kontakt pod tym numerem. Quote
KWL Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Dobrze, w takim razie proponuje - jeśli potwierdzi się adopcja Lucky'ego, to jutro mogę wziąśc inną psiunię, w świetle tego co wiem wypadałoby na Idę. Jest chyba w sumie w gorszej sytuacji od Diany. Czekam więc na wieści. Do 16:30, może 17:00 jestem online, potem proszę o ewentualne powiadomienie o rozwoju sytuacji na 885-513-803, ale nie przed 18:30 - muszę dojechać do domu. Jakiej wielkości jest Ida, nie mogę sobie jakoś na podstawie zdjęć wyrobić zdania ? Quote
AniaB Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 nie wiem, nie chce Wam tu mieszac sytuacja w PL jest rzeczywiscie podbramkowa ale moze wstrzymajcie sie z decyzjami do momentu sprawdzenia domku...? psiak jest piekny i - jak rozumiem - nie kastrowany róznie to bywa... Quote
niufa Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 AniaB napisał(a):nie wiem, nie chce Wam tu mieszac sytuacja w PL jest rzeczywiscie podbramkowa ale moze wstrzymajcie sie z decyzjami do momentu sprawdzenia domku...? psiak jest piekny i - jak rozumiem - nie kastrowany róznie to bywa... Aniu. Agnieszka, która zaproponowała siebie do przeprowadzenia kontroli przedadopcyjnej ma spore doświadczenie w szukaniu (i sprawdzaniu) domków dla psiaków. Na pewno "wyłapie" problem i jeśli bedą jakieś podejrzenia poinformuje o nich. Gallegro masz PW. Quote
Asior Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 gallegro napisał(a):Przed chwilą skończyłem rozmowę z P. Orzechowskim. Niebawem stanie się to czego się obawiałem. Już dzisiaj zniknie strona kundelpolski, a z końcem miesiąca zamknięta zostanie lecznica. :( a ja jednak miałam nadzieje, że Pan janusz zmieni zdanie :( buuuu co teraz poiczną te biedne psiaki...... Quote
gallegro Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 niufa napisał(a):Aniu. Agnieszka, która zaproponowała siebie do przeprowadzenia kontroli przedadopcyjnej ma spore doświadczenie w szukaniu (i sprawdzaniu) domków dla psiaków. Na pewno "wyłapie" problem i jeśli bedą jakieś podejrzenia poinformuje o nich. Gallegro masz PW. Z Agnieszką wszystko uzgodnione. Czekamy na info. Quote
KWL Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Oczywiście, spokojnie. Czekamy. Jeśli domek dla Lucky'ego okaże się odpowiedni to do mnie jedzie prawdopodobnie Ida. Ale do czasu potwierdzenia wstrzymujemy się z działaniami, przecież nie chodzi o to aby wozić psy w ta i z powrotem. Quote
AniaB Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 niufa napisał(a):Aniu. Agnieszka, która zaproponowała siebie do przeprowadzenia kontroli przedadopcyjnej ma spore doświadczenie w szukaniu (i sprawdzaniu) domków dla psiaków. Na pewno "wyłapie" problem i jeśli bedą jakieś podejrzenia poinformuje o nich. niufa, ja wiem ze na pewno sprawdzicie domek na siódmą strone:lol: bardzo bardzo chce zeby to było juz docelowe miejsce dla psiaka mnie chodziło raczej o plany zabrania innego pensjonariusza PL na DT przez KWL ale rozumiem, ze laki ma pierwszeństwo gdyby cos z domkiem nie tak... Quote
AniaB Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 juz wszystko jasne:lol: KWL - pisaliśmy razem... Quote
przyjaciel_koni Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Czy już cokolwiek wiadomo o tym stałym domku ? Beatka bardzo się niepokoi, bo nie miała dostępu do netu, a KWL nie odbierał telefonu. Nie znała ostatnich ustaleń. Troszkę ją to skołowało. Mam nadzieję, że wszystko będzie jak trzeba. Ponowię prośbę o pomoc w szukaniu (PILNIE) miejsc dla wszystkich psiaków z Psiego Losu !!!!!! Na AFN na opłacanie ewentualnego miejsca dla psiaków wpłynęła kwota 10zł. Dziękuję Osobie, która tej wpłaty dokonała !!! Niestety - nikt więcej nie pomógł jak do tej pory - trochę mnie to dziwi.... Quote
_beatka_ Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 a oto obiecane foteczki niufka:loveu: Przy okazji chcialam baaardzo serdecznie podziękować MASI za BEZPLATNE wyfryzowanie naszego misiaczka:loveu: a tyle zeszlo ze mnie klakow:cool3: Quote
gallegro Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 przyjaciel_koni napisał(a):Czy już cokolwiek wiadomo o tym stałym domku ?... Jestem delikatnie mówiąc zdziwiony... przed chwilą zadzwonił Pan gotowy zaadoptować Lucky'ego i z nieukrywanym żalem poinformował mnie, że do chwili obecnej nikt sie z nim nie skontaktował :crazyeye:. Telefon cały czas miał włączony. Nie jestem pewien który, ale na wątku podane były oba. Teraz dzwonił z nr. 886 683 170. ps. Od Allegrowicza dostałem informację, że Diana (z Psiego Losu) jest poszukiwana przez właściciela. Czekam na wiadomość w tej sprawie. Quote
_beatka_ Posted January 19, 2007 Author Posted January 19, 2007 boze zeby chociaz diance się udalo...:-( Quote
przyjaciel_koni Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 A toś mnie teraz Gallegro zaskoczył ! Przecież my nie mamy tak dużo czasu na sprawdzenie domu, nie wiem co robić !!!!!!!!!!! Jakieś sugestie ????? Quote
gallegro Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 przyjaciel_koni napisał(a):A toś mnie teraz Gallegro zaskoczył ! Przecież my nie mamy tak dużo czasu na sprawdzenie domu, nie wiem co robić !!!!!!!!!!! Jakieś sugestie ????? Zadzwoniłem do zainteresowanych i podałem nr. tel do Agnieszki, która miała sprawdzić domek. Oby tylko była pod tel. :shake:. W ten oto sposób straciliśmy cenny czas, który mógłby być spożytkowany na szukanie ew. transportu :shake:. Edit. Tel. Agnieszki nie odpowiada... nie jest dobrze... Quote
przyjaciel_koni Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Jest gorzej niż źle - czy naprawdę wszystko musi iść tak ciężko...... Gallegro - spróbuj zadzwonić do Agnieszki jeszcze raz ! Ja niedługo wychodzę do Wilka, a potem nie będę miała netu. Kontakt tylko tel. Quote
niufa Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 Agnieszka jest umówiona jutro z Panem pomiędzy 10-tą a 11-tą na wizytę przedadopcyjną.. Z rozmowy telef. przyszły domek wydaje się być OK. Quote
a ja mam niufka Posted January 19, 2007 Posted January 19, 2007 jedziemy jutro do nowego domku Lucky'ego. Dzwonilam tam kilka razy, ale byla wlączona sekretarka, w koncu udalo sie z nowym państwem porozmawiac. Wydaje sie, że bedzie ok. Jedziemy jutro o 10:00. Teraz tylko pozostaje kwestia transportu, a to chyba najtrudniejsze. Miedzy 8:00 a 9:30 nie bede mogla odbierac tel., bo mam zajęcia. Bedziemy potem w kontakcie z Luckym. Quote
Recommended Posts