maja602 Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Ja mam niesmak jeśli chodzi o ten wątek. Bardzo duży niesmak. Quote
auraa Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 Dostałam dziś zdjęcia Kropci zrobione telefonem ale niestety sama nie potrafię ich z telefonu przenieść do komputera. Mam jakiś dziwny telefon. Moze mąż mi pomoże. Kropcia bardzo urosła i według panstwa bardzo dobrze sobie radzi. Widział ją jeszcze jakiś lekarz i też powiedział, żeby tej łapy nie ruszać. Przeżyłam szok. Rozmawiałam bezpośrednio z właścicielką Kropci i jej matki i dowiedziałam się, ze lekarz odradził sterylizację suczek, bo potem mogą chorować! Zlecił natomiast zastrzyki, raz na pół roku!Matka już dostała a Kropcia ma dostać zastrzyk po pierwszej cieczce.Starałam się tłumaczyć, ze jest wprost przeciwnie i ze sterylizacja chroni przed późniejszymi problemami. Poprosiłam o nazwisko lekarza . Juz nie wiem co mam pisać. Dla ludzi lekarz jest autorytetem i jesli on mówi takie rzeczy to ręce opadają. Quote
arabiansaneta Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Taki zastrzyk można zastosować raz doraźnie w sytuacji awaryjnej, ale na dłuższa metę zaburza równowagę hormonalną i suka może potem skończyć na raka sutka. Miałam taki przypadek, ale to było dawno, kiedy weci przymierzali sie do sterylizacji jak pies do jeża. Quote
auraa Posted May 26, 2012 Author Posted May 26, 2012 Wiem i mówiłam to pani. Będę próbowała ją przekonać ale nic na siłę, spokojnie. Quote
auraa Posted May 26, 2012 Author Posted May 26, 2012 Otrzymałam takie zdjęcia Kropci i jej łapki. Kropka urosła jest radosnym psem w ciągłym ruchu. W dalszym ciągu jej najwiekszym problemem jest jazda samochodem.;) Quote
maja602 Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Kropka jest śliczna. Zdjęcie chorej łapki nie jest wyraźne wiec trudno powiedzieć coś na ten temat. Szkoda jednak, że nie było kolejnej konsultacji. Co do sterylizacji suczek, to wszyscy wiemy co trzeba zrobić, żeby nie rozmnażać nieszczęścia. Jeżeli komuś uda się tych ludzi przekanać do sterylizacji, to będzie sukces. Zadam tylko właścicielom pytanie: Co zrobią, gdy suczek znowu nie dopilnują i będą kolejne szczenięta, będą usypiać, będą prosić o pomoc w wyadoptowaniu, czy oddadzą do budy na łąńcuch tak, jak miało być w przypadku Śnieżki??? Quote
Ewa i flatki Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Nie wiem, czy na tego weta nie powinno się skargi napisać do Komisji Etyki przy Izbie Weterynaryjnej :( Quote
Aldrumka Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Czy jest już pomysł jakiemu psiakowi pomóc zgromadzonymi funduszami ? Quote
Kocurek Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 tez mysle,ze przydaloby sie "unowoczesnienie "tegoz wlasnie lekarza.... Quote
auraa Posted May 26, 2012 Author Posted May 26, 2012 myślę, ze spróbuję ludziom przekazać jakieś artykuły na ten temat. Może to ich przekona. Łapki dobrze nie widać, to prawda. Quote
auraa Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 Chciałam prosić osoby, które wpłaciły pieniążki na Kropcię abym mogła je przeznaczyc na ratowanie Suni i szczeniaka z tego wątku . Fundacja nie ma pieniędzy na ich ratowanie. Wczoraj dowiedziałam się, że jedna sunia i szczeniak już nie żyją. Została druga i szczeniak, które w kazdej chwili może spotkać taki sam los. [SIZE=2]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227354-Niezwyk%C5%82a-historia-niezwyk%C5%82a-psia-rodzina-Wydarzy%C5%82a-si%C4%99-tragedia-dwa-psy-nie-%C5%BCyj%C4%85?p=19168161#post19168161 Quote
kabaja Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 aurra jeśli o mnie chodzi to jeśli Kropka nie potrzebuje funduszy to dobrze ,żeby pieniądze pomogły innej psince .Także oczywiście się zgadzam. Quote
maja602 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Ja też się zgadzam aby pieniądze pomogły innym pieskom. Niech to będą pieski z wklejonego przez aurę wątku. Quote
auraa Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 Dziękuję cioteczki. Tak mi szkoda tej suni i szczeniaka one nie maja szans. Quote
Dawid_ Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Szkoda, że nie udało się pomóc Kropce. Mam nadzieję, że właściciele przekonają się w końcu do sterylizacji. Skoro tutaj pieniążki nie są już potrzebne, niech będą przekazane innym. Przeznaczenie pieniążków pozostawiam Auro do Twojej decyzji. Quote
Kocurek Posted July 27, 2012 Posted July 27, 2012 ciekawe jak sie miewa Kropcia...i jak jej lapinka..... Quote
Recommended Posts