deangell Posted February 2, 2013 Posted February 2, 2013 ja tez trzymam kciuki za zdróweczko Iguni Quote
soboz4 Posted February 4, 2013 Author Posted February 4, 2013 Jestem po wizycie u weta Iga musi mieć zabieg, ale nie na guzka tylko na oko, rozeszło jej się to co było zszyte przy operacji i dlatego ma wciąż stan zapalny. jest umówiona na zabieg 11 lutego na godzinę 10:00 Guzek okazał się brodawką i będzie usunięty przy szyciu oczka. Igunia miała już tyle razy narkozę, że trochę się boję, ale wet. powiedział że to konieczne, bo ją boli... Będzie musiał chodzić w kołnierzu 10 dni, to będzie jazda... czy ktoś wie co to jest??? Jamniczo yorkowe porozumienie w sprawie dziury... Quote
b-b Posted February 4, 2013 Posted February 4, 2013 Będę trzymać kciuki za powodzenie zabiegu i za to aby narkoza jak najmniej złego poczyniła w Igusi organiźmie. Quote
maciaszek Posted February 5, 2013 Posted February 5, 2013 Ja też już kciuki zaciskam! I zgadzam się z Rulonem, będzie dobrze! Quote
Sarunia-Niunia Posted February 7, 2013 Posted February 7, 2013 [FONT=georgia]I do was Bożenko przybywamy z pączkami... Pozdrawiamy Igunię, Roksię i Vikunię w tłusty czwartek i życzymy:[/FONT] Quote
soboz4 Posted February 7, 2013 Author Posted February 7, 2013 Bardzo gorąco dziękujemy!!!! Gdyby je Igunia widziała, to przez monitor chciałaby się dostać... Quote
Celina12 Posted February 8, 2013 Posted February 8, 2013 Trzymamy kciuki mocno.....będzie dobrze... Przesyłamy całuski Ślicznotkom... Quote
soboz4 Posted February 11, 2013 Author Posted February 11, 2013 Igunia wybudzona już po zabiegu, usunięto jej brodawczaka spod powieki, a także spod ucha, ma wyczyszczone ząbki, zrobiono jej usg narządów wewnętrznych i niestety wątroba nie wyglądała najlepiej, pobrano jej krew na badanie szczegółowe czynności wątroby i teraz czekamy... Biedna teraz cały czas piszczy na cały regulator, nie wiem czy dlatego że jest głodna (od wczoraj rano jest na czczo), czy dlatego że nie chce mieć na sobie kołnierza! I jednego i drugiego żądania nie mogę spełnić! Quote
b-b Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Biedulka kochana...Trzymam kciuki za dobre wyniki. Dlaczego nie może jeszcze jeść? Quote
maciaszek Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Biedactwo. Trzymam kciuki za to by szybko do siebie doszła! I za wyniki też! Quote
Isadora7 Posted February 11, 2013 Posted February 11, 2013 Iguniu słoneczko trzymaj się malutka Quote
soboz4 Posted February 12, 2013 Author Posted February 12, 2013 Po narkozie nie można jeść z uwagi na wymioty. Ale niestety nie wytrzymałam, cały czas płakała, o 24:00 dałam jej jeść, z 2 godziny przespała, przy odrobinie pisków i na nowo, okazało się że tym razem chce się jej pic, znowu godzinka snu i znowu piski. Igunia jest histeryk i głośno okazuje ból i niezadowolenie, a ja jestem potwornie śpiąca... Oby jej wyniki były dobre, choć Misia mamy miał idealne wyniki przy raku wątroby, tylko duży spadek wagi, a Igunia apetyt ma wspaniały, więc myślę że nie może to być nowotwór. W każdym razie ma mocno powiększoną i przekrwioną wątrobę, więc marskość to na pewno nie jest... Quote
soboz4 Posted February 12, 2013 Author Posted February 12, 2013 Dzwonił do mnie wet., przyszły wyniki Igi z wątroby. Nawet nie pytałam o parametry, wszystko jest w normie. Najpierw euforia, a potem zimny prysznic ze strony weta, bo to są zmiany zastoinowe z uwagi na złe krążenie ze strony serca. Iga bierze 2 razy dziennie wetmedin na serce, w gorszych chwilach furosemid, aż do zrzucenia wody, nie ma co jej jeszcze dodatkowo podać... Powinna schudnąć, ale ona jak jest głodna to tak rozpaczliwie płacze, że nie jesteśmy tego w stanie znieść... Quote
maciaszek Posted February 12, 2013 Posted February 12, 2013 To może dawaj jej więcej warzyw? One nie tuczą, a będą ją nieco zapychać :). Quote
Sarunia-Niunia Posted February 14, 2013 Posted February 14, 2013 Biedna Igunia... Bożenko, a może zamiast tego twardego i niemiłego "psiego kołnierza", udałoby Ci się zdobyć taki ludzki kołnierz pourazowy, ale nie twardy, a miękki... Celinka zakładała taki po kastracji Fokusiowi To jest dużo wygodniejsze dla Psiaczka, a równie dobrze spełnia swoją rolę: http://images10.fotosik.pl/3000/1fd9558b66a05c6emed.jpg Quote
soboz4 Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 mam taki swój (mam problem z kręgosłupem szyjnym) muszę spróbować, choć nie wiem czy to ma sens, wczoraj jak ją rozebrałam do jedzenie to zerwała 1 szew, myślałam że mnie trafi na miejscu, choć oczko się nie "rozwaliło" nadal trzyma, dziś idę do weta... W ogóle to muszę opisać test karm jakie kupiłam, bo moje grubasy mogą testować karmy, które im odpowiadają (oczywiście suche), od paru dni jestem z czasem pod kreską i 3 dni pod rząd jedzą wyłącznie suche... Quote
soboz4 Posted February 15, 2013 Author Posted February 15, 2013 Założyłam jej swój miękki kołnierz ale od razu zaczęła się czochrać, i źle się jej leżało, nie potrafiła na boczku się położyć, mam jeszcze taki inny z kuleczkami, który się układa ale nie wiem czy ryzykować, jedne szew juz puścił przez te jej czochranie, trochę się boje Jeżeli chodzi o dietę to kupiłam 6 różnych karm i testuje, to znaczy ta na którą stawiałam i wg mnie to był pewniak smakowitości odpadła w przedbiegach, bo żadna nie chce jej jeść, wspaniała na odchudzanie, a niby miął dobry skład... TASTE OF THE WILD Pacific Stream Canine Formula Pacific Stream Canine Formula - pełnoporcjowa karma dla psów, z wędzonym łososiem. dla psów w każdym stadium życia, od szczeniaka po seniora bez dodatku zbóż pyszny smak pieczonego i świeżego mięsa z łososia zawiera włókna roślinne z ziemniaków wsparcie systemu trawiennego zawiera przeciwutleniacze kompleks kwasów tłuszczowych Omega mieszanka jagód i malin z dodatkiem słodkich ziemniaków z dodatkiem pomidorów bez kukurydzy, soi, produktów ubocznych chelatowane minerały za to bardzo ładnie chrupią bardzo duże chrupki BELCANDO Dinner pokarm dobrze przystosowany dla psów, które wykazują skłonności do nietolerowania niektórych pokarmów (mięso drobiowe i ryby jako źródło białka; ziemniaki i ryż jako źródło węglowodanów, zrezygnowano z wołowiny i z glutenu pszenicy) - wyważony stosunek białka do składników energetycznych, odpowiedni dla psów o normalnej aktywności - wysoka przyswajalność dzięi dużej zawartości mięsa (75% białka zwierzęcego, w tym 65% drobiu i 10% ryby) - skóra psa jest zdrowa, a jego sierść gęsta, dzięki zastosowaniu lecytyny, drożdży piwnych i kwasu linolowego - naturalna ochrona komórek dzięki zastosowaniu mączki VITIS tłoczonej na zimno z pestek winogron, by pies jak najdłużej cieszył się dobrym zdrowiem - wyciąg z palmy juki wiąże w jelicie grubym produkty przemiany materii i w ten sposób redukuje nieprzyjemne psie zapachy na razie te dwie, zobaczymy jak bedzie dalej - na pewno tej pierwszej nie będę kupować, chyba że bedę chciała żeby jej nie jadły dziś na spacerze Quote
Isadora7 Posted February 16, 2013 Posted February 16, 2013 deangell napisał(a):trzymam kciuki za zdróweczko Iguni ja również Quote
maciaszek Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 https://lh6.googleusercontent.com/-sSeWmdVvRAg/UR5gxrih8eI/AAAAAAAAU4o/wjx8saui0yQ/s800/IMG_0566.JPG - sierotka :loveu:. Jamnik moich rodziców też w takim kołnierzu chodzi, ma problemy z kręgosłupem szyjnym. Quote
soboz4 Posted February 22, 2013 Author Posted February 22, 2013 Ulubione posłanie Igi do dłuższego spania, wypchane przepikowaną poduszką z pierza i naokoło wałeczkiem z gąbki, Iga wtula się jak w kokon naokoło. Niestety spacer niedługi, bo Iga sie przewracała, łapki się jej plątały i nie chciała iść, dopiero jak zobaczyła, że się wracamy to ruszyła do przodu. Za to Viki i Roksia szaleją na śniegu , aż miło patrzeć. Iga z uwagi na serce musi chodzić, ale często się zastanawiam czy ciągnąć ją na spacery z Viki i Roksią... Jutro ściągnięcie szewka, kondycja Igi różna, wczoraj świetna, dziś beznadziejna... Ale oczko ładnie się zagoiło, jest suche i nie podrażnione! [IMG]http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/58450_552445574789699_896222684_n.jpg[/IMG] [IMG]http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/542771_552445561456367_625608464_n.jpg[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-j3FqKgwY4BM/USef7F4IK7I/AAAAAAAAU8U/XHKrOOR22SE/s800/IMG_0656.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-2hnB-uX8u_k/USef3odheTI/AAAAAAAAU7o/nT-UtrlFQyc/s800/IMG_0650.JPG[/IMG][IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-MjhI8uqHUqs/USefvVxC6xI/AAAAAAAAU7A/emRSvplmH7A/s800/IMG_0645.JPG[/IMG] Quote
Recommended Posts