soboz4 Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 Tak, wyraźnie im się podoba, ciekawe jak długo będzie mi się podobał, bo łapetki i brzuchy po każdym spacerze brudne jak diabli, od razu idą do wanny! Syn poszedł moim śladem i tez kupił dywan, na szczęście, bo ma panele podłogowe, które niosą dźwięk dużo lepiej nić powinny, przynajmniej trochę wytłumi Quote
taxelina Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 Ja troche zazdroszcze tego dywanu :razz: U nas sie nie sprawdzil :( (peppar i milka :mad:) Quote
soboz4 Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 Milka się nauczy, gorzej z Peperkiem, ja ponad 10 lat temu musiałam zlikwidować wszystkie dywany, bo Besiulka siusiała wszędzie, również pod siebie, pranie na początku, ale potem nic nie dawało, nie bardzo mile pachniał Quote
taxelina Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 Nie, nie Milka to od jakis 2 tyg juz nie sika w domu, ale swoje na ten dywan juz wysikala :mad: a peppar to umie do kuwety ale ten dywan byl miekki i czesto wlasnie na miekkie gryzonie i kroliki sikaja :mad: Quote
jofracy Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Soboz przyznaj się gdzie taka promocja na dywany? Roksia ma takie ładne futerko - niby szorstkie, ale z loczkami i świecące- ślicznotka :) Quote
soboz4 Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 to żadna tajemnica - obok Doliny Trzech Stawów Leroy Merlin - I piętro! Quote
Isadora7 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 [quote name='soboz4']to żadna tajemnica - obok Doliny Trzech Stawów Leroy Merlin - I piętro![/QUOTE] eee noooo jak dla mnie za daleko Quote
jofracy Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 No coś Ty! przyjedź z jamnikami - pójdziemy na dywany, a potem na jamniczy spacer :) Quote
soboz4 Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Roksię co jakiś czas maszynka na zero ścinam, dlatego tez ma taka miękką i kręconą sierść, to wada w jej rasie, ale jest mi to obojętne. Iga ma sierść jak druciana szczotka, choć ostatnio od ścinania tez już ma miększą, ale też ostatnio zaczęła spać po d kołderką, a wcześniej jak miała taką ostrą i gęstą było jej za ciepło. Quote
jofracy Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Mnie się te loczki właśnie podobają :) Quote
jofracy Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Ćwiczę sobie Gimpa. Mam prezencik dla dziewczynek :) Quote
Nemooo Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='jofracy']Mnie się te loczki właśnie podobają :)[/QUOTE] Mnie również :) Quote
soboz4 Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 [quote name='jofracy']Ćwiczę sobie Gimpa. Mam prezencik dla dziewczynek :) Ale śliczny!! Mogę sie nim "poczęstować"? Quote
soboz4 Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 [quote name='Nemooo']Mnie również :)[/QUOTE] dzięki, mnie też się podobają, choć Roksia boi się szczotki jak diabeł święconej wody i loczki całkiem skołtunione! Quote
soboz4 Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 Banerek zamieściłam, jest śliczny! Iga znowu chora, gdy wstaje kuleje na przednią łapkę, jak trochę pochodzi przestaje, mamy nie forsować, dostała leki p.zapalne Gorzej, bo w nocy bardzo kaszle, w dzień tylko trochę, to raczej sugeruje (nie wiem czy dobrze powtórzę), ale coś zastoinowego z lewą komora serca... Jutro chyba idziemy na konsultację, jak dzisiejsza noc będzie podobna do wczorajszej... Mój wet, jak tylko widzi znowu chorą Igę to tylko mi mówi: Bożena ty wiesz, że Iga jest znacznie starsza niż myślisz... Moje śliczności maleńkie i grubiutkie! Roksia wszędzie gdzie leży wywala do góry brzuszek, Iga tylko raz tak spała - w Paroslach latem... Quote
jofracy Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 I te loczki :) cudeńka :) Biedny Igulec się nacierpi... Quote
maciaszek Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 To jest straszne jak psiaki chorują... Iguniu, nie choruj, prosimy... Quote
soboz4 Posted February 26, 2012 Author Posted February 26, 2012 niestety, ale ma za sobą na pewno wiele trudnych wspomnień, proces jej adaptacji wciąż jeszcze trwa, ostatnio nagabuje mojego małżonka nawet na mizianie, ale zaczęła dopiero całkiem niedawno. Wczoraj mieliśmy gości, przyjechał kuzyn, który jest u nas 3 razy w roku, Iga bała się go i zbyt dużej ilości ludzi (7 osób, w tym jej osobisty wet.), wolała sie schować w mysia dziurę, jedynie Roksia była w swoim żywiole, podgryzała Gaję i do każdego merdała ogonem. Gajeńka tez się tuliła do każdego!, a Igi nawet końca ogonka nie było widać... Iga w 2010 roku, to był jedyny raz kiedy widziałam ja obróconą do góry brzuszkiem, owszem obraca się do mnie na mizianka, ale nie do spania, raz tez w łóżku chyba tak się położyła, ale sama nie wiem czy to nie był wytwór mojej wyobraźni... Quote
maciaszek Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Ale słodzizna :loveu::loveu::loveu:. Quote
taxelina Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Czekaj a to Roksia dostawala CetylM? Quote
soboz4 Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 Nie Roksia dostawała p.zapalne, i mniej forsowania, na razie od 2 lat nie ma żadnych incydentów z barkiem Iga na razie znowu lepiej, nie kaszle, nie kuleje... Quote
taxelina Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Aha no to zobaczysz czy ten CetylM sie u Was sprawdzil jak zrobisz od niego przerwe. Quote
soboz4 Posted March 1, 2012 Author Posted March 1, 2012 (edited) No niestety pochwaliłam dzień przed zachodem słońca i Iga znowu kaszle, niedużo ale zdarza jej się przy ekscytacji, czyli jak wracam do domu, jak denerwuje się gdy Roksia zaczepia ją do zabawy, no i zawsze kiedy napije się wody. Przypuszczam, że to jednak serduszko, czeka mnie wizyta u weta... W środę byłyśmy na spacerku na Dolinie Trzech Stawów Roksica szaleje jakby jej ktoś pod ogonek pieprzu nasypał, pędzi od krzaczka do krzaczka, węszy, robi ósemki sama ze sobą, aż miło patrzeć, a Igunia swoim wolnym dreptaczkiem obwąchuje wszystko starannie, a gdyby ktoś tylko próbował iść szybciej to biada, szczególnie jeśli jest na smyczy, robi doskonałe bloki, kładzie się na osiołka i żadna siła jej wówczas nie odklei od podłoża... Edited March 2, 2012 by soboz4 Quote
Recommended Posts