Milla.j Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Wczoraj ElzaMilicz napisała tak : Informację, że skrajnie wychudzony duży psiak błąka się po północnej stronie Milicza otrzymałam jeszcze w Wigilię Bożego Narodzenia. Niestety pies odszedł podążając za jakąś panią z dziecięcym wózkiem i ślad po nim zaginął. Wczoraj Camara odebrała telefon z prośbą o pomoc od Pani Anity, zaniepokojonej mieszkanki wsi oddalonej od Milicza o kilkanaście kilometrów. Okazało się, że pies, który wszedł słaniając się na nogach na jej posesję jest tym samym, który zniknął w Wigilię. Nie mogłyśmy przestać myśleć o tym psie mimo, że aktualnie nie mamy gdzie go umieścić. Jest piękny! Ufny w stosunku do ludzi, wyjątkowo wyrozumiały w stosunku do dzieci. Bardzo młody i ...wysoki. ************ Został odrobaczony i odpchlony. Zostawiłam Pani Anicie karmę dla młodziaka. Do niedzieli muszę znaleźć mu miejsce. Do nas zabrać go nie mogę ze względu na cieczkę Salmy. Co robić ? ****************************** Kontakt w sprawie adopcji: Elza - 692438657 lub Camara - 602422576 ================================================== =========== Wszyscy, którym nieobojętne są jej dalsze losy proszeni są o wpłaty na konto Fundacji Pasterze, z dopiskiem "darowizna na Mistera". FUNDACJA PASTERZE 56-300 Milicz ul. Osadnicza 19 nr konta: 58 9582 0000 2000 0024 2660 0001 Quote
Milla.j Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Mister pojechał do Krakowa, pod skrzydła Julian pierwsze wrażenie? Zabójczy Mister dotarł na miejsce. Piękny chłopak bez dwóch zdań,uroku osobistego pełna uśmiechnięta gębola , ale buraczek plewny ,.ze ho,ho. Młodziutki .Nie wiem ,czy ma rok. A wyrwiraczka ,zna tylko biegnę do przodu i coś mnie trzyma z tyłu. Wleczone idzie mu na pięć. Chudziutki jestem. Moja chuda dłoń starcza na jego talię . Troche ociosamy ,odkarmimy,nauczymy manier i może startować w konkursie na Mister World Kajkaw ucząca artystę dobrych manier napisała tak: Mikulina, jak dla mnie pies cudowny Jak na znalezionego błąkającego się psiaka jest bardzo socjalny i otwarty do ludzi. Bardzo szybko sie uczy, a jego wielkim plusem jest nieustająca gastrofaza za co ja go bardzo cenie, taki pies to skarb. Co do rasy stawiam na skundlonego landsera, napewno niewiele ma z setera przynajmniej nie objawia sie to w jego zachowaniu z czego bardzo się ciesze. Quote
Milla.j Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Ale przyszedł i ten straszny moment... PRANIE Jesteśmy po praniu. Teraz zamęczę Was zdjęciami. On jest baaardzo fotogeniczny i trudno wybrać ,które zdjęcie jest bardziej uroczę. Jeszcze przed praniem. Kocham wszystkich i wszystko.. Zasługuje na imię..Mister ,dodam Boski Mister. Mam zniewalający uśmiech Kąpiel bezproblemowa.Chwila niepokoju ,a potem róbcie jak musicie... A przy tym jaja sobie ze mnie robią Suszenie to zabawa! Jakby mówił : Dawaj ,dawaj jeszcze!.Każdy dotyk to dla niego ogromna frajda Po całym zamieszaniu,luzik! Nie zrobiło to na nim większego wrażenia. A jaki jestem piękny! A teraz poważnie. Mister -to bardzo młody pies.Dla mnie ma ok .8 miesięcy. Bardzo pozytywnie nastawiony do ludzi. Wszystko dla niego jest nowe,spacer,ruch uliczny,samochód,smycz . To pies trzymany wcześniej na łańcuchu ,mówi o tym jego kryza. Nie ma złych nawyków ,jest diamentem do oszlifowania. Bardzo szybko się uczy i bardzo chce przebywać z człowiekiem. Potrzebuje blisko opiekuna,który poświeci mu czas na naukę życia poprostu bycia psem Jak dalej tak szybko będzie wszystko chłoną, to odwołam buraczka i w przeprosinach ucałuję pachnący cytrynką pysk Quote
Milla.j Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 Najnowsze wieści od Julian: Rozwiewam watpliwości pochodzenia Boskiego Mistera Może ma coś z psów myśliwych ,umaszczenie Dużego Munsterlandera ,pióro na ogonie setera, czasami zrobi stójkę,reaguje na ptaki ,lubi węszyć ,ale to tylko tyle. Reszta i to zdecydowana przewaga to Lansser na 70%. Rośnie jak molos, tył obecnie wyższy od przodu ,duża łapa tylko podtuczyć go potrzeba. Słabo je ,suche kulki cedzi. Zmieniłam mu karme i niewiele to wniosło. Pozycja wystawowa proszę! Dziś poznał inne psy.Relacje dobre. Poznał także kota !!!! Siedzący kot ok,ale biegajacy trochę gorzej. No i najważniejsze Sam wskoczył do auta ,za co jestem mu baaardzo wdzięczna. Quote
Camara Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 a co wy się tu tak rozpisujecie? :diabloti: Quote
Recommended Posts