evel Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 https://lh3.googleusercontent.com/-tukqrmcUrmk/T2oWAuOU11I/AAAAAAAAKNg/0KOjD8EmuUw/s475/IMG_5886.JPG no i jak taki słodki krokodylek może być takim niedobrzuchem? :evil_lol: Quote
LadyS Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 dog193 napisał(a):W crate games się bawimy, może dzisiaj zrobię filmik i wrzucę ;) Nie umiemy opanować podawania łapy - tzn Jupi niby potrafi podawać i lewą i prawą, ale zamiast samą łapę, to do ręki też ten swój nos wciska (no bo uczyłam go trzymając w ręce smakołyk) i nie wiem, jak to wyplewić. Jak przytrzymuję łapę dłużej, a drugą ręką ze smakami wodzę mu przed nosem, żeby zwrócił pysk w drugą stronę, to on wstaje :p A może klikaj mu moment, jak poda łapę, a zanim wciśnie nos? Quote
polciuaa Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 ej, nie w czwartek, w piątek albo sobotę! bo ja też bym wbiła się do Was jak będzie ładna pogoda, a w czwartek do Krk musze jechać. :D Quote
dog193 Posted April 1, 2012 Author Posted April 1, 2012 evel napisał(a):https://lh3.googleusercontent.com/-tukqrmcUrmk/T2oWAuOU11I/AAAAAAAAKNg/0KOjD8EmuUw/s475/IMG_5886.JPG no i jak taki słodki krokodylek może być takim niedobrzuchem? :evil_lol: Ja nie wiem, jak patrzę na zdjęcia to widzę psa idealnego :evil_lol: ladySwallow napisał(a):A może klikaj mu moment, jak poda łapę, a zanim wciśnie nos? Tylko on podaje łapę i wciska nos w jednym momencie :D dogomanka_ napisał(a):ej, nie w czwartek, w piątek albo sobotę! bo ja też bym wbiła się do Was jak będzie ładna pogoda, a w czwartek do Krk musze jechać. :D Jak dla mnie może być i piątek ;) Quote
Tepes Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 a z Duluxem czy bez? ^^ mi w sumie obojętnie kiedy i tak mam cąły czas wolne:evil_lol: Quote
Culineo Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Tepes napisał(a):mi w sumie obojętnie kiedy i tak mam cąły czas wolne:evil_lol: :siara: leń...! :D Quote
polciuaa Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 Tepes napisał(a):a z Duluxem czy bez? ^^ mi w sumie obojętnie kiedy i tak mam cąły czas wolne:evil_lol: z Duluxem. :D nie chwal się tak, bo karma cię dopadnie. :diabloti: Quote
Tepes Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 o fajnie, fajnie ^^ a to przykulasz się do nas czy jak? cicho nic mnie nie dopadnie:evil_lol: Quote
dog193 Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 To Polka weź z Katowic do Bytomia przyjedź, odbierzemy was z Jupim i pojedziemy do Anuli ;) Quote
polciuaa Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 dog193 napisał(a):To Polka weź z Katowic do Bytomia przyjedź, odbierzemy was z Jupim i pojedziemy do Anuli ;) no można tak zrobić jakoś. :) jeszcze sie ugadamy. :) Quote
dog193 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 (edited) Już przeczytałam, szlag by to, te posty były bardzo cenne dla mnie... Cholera. Wstawiam jeszcze raz filmik, bo go wcięło: http://www.youtube.com/watch?v=koTDj1_RxlI&feature=youtu.be Edited April 21, 2012 by dog193 Quote
Maalwi Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Ja pier**** dokładnie. posty u mnie w galerii o aporcie też był cenne i gó*no z nich zostało :angryy: Quote
dog193 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 Właśnie zobaczyłam, że mam stary baner... Nie zapisałam sobie tamtego... Anula, masz gdzieś zapisany? Ej, to niemożliwe, że ten nicpoń był kiedyś taki maluśki... http://img534.imageshack.us/img534/378/dsc8072l.jpg http://img534.imageshack.us/img534/378/dsc8072l.jpg http://img692.imageshack.us/img692/1098/img2903a.jpg http://img15.imageshack.us/img15/3162/dogow.jpg http://img811.imageshack.us/img811/3868/dogo6u.jpg :mdleje: Ale nie wróciłabym do tego okresu , never :evil_lol: Jaka ja wtedy była zmęczona, wypruta z całej energii i wyglądałam jak zombi :diabloti: A jutro seminarium, super :) Quote
Fauka Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Ja tam najbardziej lubię takie maluszki. Jestem zakochana w gładkowłosych foxach, mają swój urok i te długie pyszczki :loveu: Quote
Unbelievable Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 dog193 napisał(a): Ale nie wróciłabym do tego okresu , never :evil_lol: Jaka ja wtedy była zmęczona, wypruta z całej energii i wyglądałam jak zombi :diabloti: taaa ja myślałam dzisiaj że mam to już w miarę za sobą, wróciłam z uczelni po 4 godzinach a w klatce wielki kupsztyl, młoda cała w kupie :mdleje: najgorsze jest to że wczoraj ją wykąpałam :angryy: zazdroszczę seminarium :) Quote
dog193 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 Fauka napisał(a):Ja tam najbardziej lubię takie maluszki. Jestem zakochana w gładkowłosych foxach, mają swój urok i te długie pyszczki :loveu: Ja też lubię - u kogoś innego :evil_lol: Wtedy są słodziutkie, milusie, mogę sobie do nich ciumkać i zachwycać się, jakie są urocze. Swojego miałam ochotę wtedy zabić, kiedy inni się rozpływali i ciumkali :D Mnie się bardzo podoba budowa gładkiego foksteriera - długie łapy, smukłe ciało, no i rzecz jasna te pyszczki jak u mrówkojada :loveu: Unbelievable napisał(a):taaa ja myślałam dzisiaj że mam to już w miarę za sobą, wróciłam z uczelni po 4 godzinach a w klatce wielki kupsztyl, młoda cała w kupie :mdleje: najgorsze jest to że wczoraj ją wykąpałam :angryy: zazdroszczę seminarium :) Daj spokój, jak ja sobie przypomnę te ganianie z nim na dwór co godzinę... W ogóle był nieogarnięty, gryzł ręce, nogi, teraz też gryzie, ale zna umiar i jak mu się powie koniec, to koniec ;) Wtedy nie było tak kolorowo :diabloti: Ale zazdroszczę ci, że ją zostawiasz na 4 godziny... Ja wiem, że kupa, że śmierdzi, że brudno, ale pewnie jest cicho... Seminarium już się nie mogę doczekać i może będą foty :D Quote
Unbelievable Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 dog193 napisał(a): Daj spokój, jak ja sobie przypomnę te ganianie z nim na dwór co godzinę... W ogóle był nieogarnięty, gryzł ręce, nogi, teraz też gryzie, ale zna umiar i jak mu się powie koniec, to koniec ;) Wtedy nie było tak kolorowo :diabloti: Ale zazdroszczę ci, że ją zostawiasz na 4 godziny... Ja wiem, że kupa, że śmierdzi, że brudno, ale pewnie jest cicho... ano zostawiam, chociaż z tym też nie było kolorowo... ostatnio została nawet w odsłoniętej klatce w samochodzie na godzinkę i po prostu przespała :loveu: ale w domu jak ją zamykam to klatkę przykrywam w razie czego niemniej jednak strasznie ci współczuję i staram się pisać jak mi coś na myśl przyjdzie, tylko po prostu brak mi doświadczenia w tym i nie za wiele pomogę :roll: swoją drogą, pies moich sąsiadów z góry też drze ryja jak zostaje sam, na szczęście mój blok jest dobrze wyciszony i słychać go tylko jak wejdę do łazienki ;) ale podejrzewam że u niego to ma podłoże w braku ruchu, bo pies rzuca się na wszystko i wszystkich z taką mało agresywną agresją(boże jak ja nie umiem się wysłowić :evil_lol:) Quote
dog193 Posted April 13, 2012 Author Posted April 13, 2012 Będziemy walczyć, nie ma wyjścia ;) Dlatego też wqrzona jestem, bo wiele ostatnich cennych rad na wątku poszło się... A staram zawsze się wdrażać to, co inni radzą... Hehe, znam takie pieski, u nas też są :evil_lol: Quote
sacred PIRANHA Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 ja o swojej walce z zostawaniem samemu moge ci napisac na gg;-) będzie prosciej... jak zmieniłam taktyke, to poprawa jest widoczna....boje się cieszyc, zeby nie zapeszyc;-) Quote
dog193 Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 No, to my już po seminarium :) Było naprawdę super, pogoda nam nie wyszła, ale daliśmy radę ;) Ćwiczyliśmy oczywiście takie podstawy jak floater i backhand, troszkę liznęliśmy overów, ale akurat w naszym przypadku niedużo, było sporo o aporcie, generalnie każdy team miał indywidualne problemy i jak się pokazywali, to trener zwracał uwagę u każdego teamu na co innego. Seminarium składało się z czterech bloków, po dwa na każdy dzień. Pierwszy blok z Agnieszką dotyczył właśnie floatera i backhandu, co ćwiczyliśmy na sucho, bez psów. Potem każdy brał po kolei swojego psa no i to już w zależności od stopnia zaawansowania i predyspozycji ćwiczyliśmy aport, nakręcanie, overy, backhandy, floatery... Akurat w naszym przypadku były to take'i (łapanie z dłoni), ponieważ Jupi jeszcze niezbyt ogarnia chwytanie w powietrzu paszczą ;) Drugi blok z Darkiem teoretycznie dotyczył aportu, ale wiadomo, że jak pies w ogóle nie skupiał się na przewodniku, albo nie byl zainteresowany zabawą, to taki team nie ćwiczył na siłę aportu, tylko dalej skupianie się, nakręcanie. Trzeci blok również z Darkiem dotyczył "nietypowych problemów" - czyli dosłownie wszystkiego :D Po prostu każdy mówił, z czym ma problem i nad czym chce szczególnie popracować i tyle. My ćwiczyliśmy oczywiście łapanie dysku, ale muszę stwierdzić, że ja daję tutaj ciała po całości ;) W ostatnim, czwartym bloku z Paulą (tą od Weny ;)) było o Team Movement we freestyle'u, ale również o bezpieczeństwie, o tym jak ważna jest rozgrzewka psa i człowieka, o ocenianiu możliwości psa, a później z psami ćwiczyliśmy wybrane przez siebie elementy freestyle'u, albo dowolną inną rzecz (czyli u nas dalej to nieszczęsne łapanie ;)). Powiem tak, najwięcej było oczywiście borderów, ale uważam, że Jupi, jak na swoje możliwości, a przede wszystkim swój wiek był najlepszy i bił je wszystkie na łeb na szyję ;) Oczywiście były już psy, które łapały dalekie backhandy, pięknie robiły overy, ale one były dużo starsze, a często miały problem np z aportem, mamlały gdzieś dysk daleko od właściciela, albo zatrzymywały się 3 metry przed owym właścicielem. Raz jak ćwiczyliśmy, to dziewczyna z grupy nie schowała swojego psa, no i Jupi się zerwał i poleciał, ganiały się chwilę, nie chciał przyjść ani jeden ani drugi, po czym wyciągnęłam moją tajemną broń, tzn pyszczka, zapiszczałam i mój mądry pieseczek ślicznie do mnie przyleciał, czego nie można powiedzieć o drugim (borderze!), który równie ślicznie poleciał za Jupim :evil_lol: Jupi ma strasznie nieskoordynowane ruchy jak już pisałam, nie potrafi łapać dysku, z ręki często też mu nie wychodzi, bo skacze jak dzik i robi wsio na oślep, o floaterach nawet nie mówię. Do tego ja jestem do niczego, bo nie potrafię rzucić mu takiego króciuteńkiego floatera, żeby on łapiąc dysk nie poczuł żadnej różnicy, niż jakby brał go z ręki. Najczęściej chodzi o mój timing, bo wypuszczam dysk albo zbyt szybko, albo zbyt późno, a jak już dobrze wypuszczę to leci w górę, albo w dół, albo w bok... Więc to jest nasz duży problem. Aha, mój pies potrafi już zrobić vaulty, ale póki co z tego zrezygnujemy, mimo że ląduje w miarę ładnie, ale Darek uświadomił mnie, że jak pies zbyt szybko załapie, że vaulty są super, to potem nie będzie chciał robić overów, bo zawszę będzie chciał się odbić ode mnie. Więc najpierw porządne overy, potem można brać się za vaulty, ale do tego jeszcze długa droga. Na razie Jupi musi umieć łapać dyski, a ja muszę umieć je rzucać ;) Wszystko pięknie ładnie, ale... mój pies DARŁ RYJA na cały ośrodek, jak zostawał w klatce. Zupełnie nie tak, jak inne psy, które oczywiście też szczekały - ale Jupi przebił wszystkie, szczekał dokładnie tak, jak w domu, gdy zostaje sam i teraz Tepes może potwierdzić, że ja wcale nie przesadzam, bo była i słyszała... Klatka jego stała w namiocie, była przykryta kocem... Generalnie zbyt dużo emocji jak dla niego(szczekające psy, nowe miejsce, wszędzie jakieś krzyki, wołania, piszczenie, pochwały itd), gdy po niego przychodziłam i odsłaniałam koc, to aż cały się trząsł i piszczał z tego wszystkiego. Piłował ryja przez cały czas (nie miałam czasu nad tym pracować, bo ciągle coś robiliśmy, a w końcu pojechałam na seminarium, żeby się czegoś nauczyć, a nie uczyć psa zostawania samemu) i tym samym się spalał, więc potem jego praca ze mną nie była tak efektywna, jaka mogłaby być, gdyby był spokojny. Ufff, jaki wywód, jak ktoś się przez to przebił to gratuluję :diabloti: Troszkę fotek od Tepes teraz, nie zwracajcie proszę uwagi na moje dzikie miny :D Nasze póki co ostatnie vaulty ;) Quote
dog193 Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 Kretynek :D Znowu mi wcięło baner, zaraz się popłaczę :mdleje: Quote
Tepes Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 co te pionowe takie małe u mnie są normalne:evil_lol: co do darcia ryja...MA SA KRA! strasznie się darł przez cały czas jak był sam było go słychać chyba na cały ośrodek i przebijał wszystkie psy szczekające wokoło Quote
Recommended Posts