LadyS Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 evel napisał(a):Przedszkolna to i tak całkiem niezły wybór, ostatnio otwiera się bardzo dużo prywatnych placówek - niepublicznych przedszkoli, klubów przedszkolaka, punktów przedszkolnych. Niemniej jednak jest to praca dość specyficzna ;) Hihi, niemniej nadal podziwiać Ciebie, że wybrałaś ten kierunek i fakt, że lubisz pracować z dziecmi, nie lubiąc dzieci :lol: Quote
Culineo Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 jezus ! germanistyka ! wyjdź :D a polka dzieci ! matko co jest z wami ludzie :evil_lol: Quote
Avaloth Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 dogomanka_ napisał(a):zootechnika, pedagogika przedszkolna i opieka nad dzieckiem czy cos takiego, sama już nie wiem. :diabloti: fajne kierunki w sumie :) dog193 napisał(a):A ja, tamtaramtaram... germanistyka :diabloti: o jezu :diabloti: Quote
Naklejka Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Nie rozumiem, dlaczego tyle ludzi nie lubi niemieckiego, to lepsze niż ten cholerny angielski :P Quote
Avaloth Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Naklejka napisał(a):Nie rozumiem, dlaczego tyle ludzi nie lubi niemieckiego, to lepsze niż ten cholerny angielski :P Nienienienie :d Wszystko lepsze od niemieckiego Quote
Tepes Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 taaa Ewka wybywej do Wrocka a jak ja chciałam wybyć do Szczyrku to było wielkie oburzenie:evil_lol: Culineo jakbym nie przeczytała Twojego nicku to bym nie poznała, ze to Ty! Quote
Culineo Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Avaloth napisał(a):Nienienienie :d Wszystko lepsze od niemieckiego i od dzieci :lol: hyhyhy Quote
Avaloth Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 klaudusia0219 napisał(a):i od dzieci :lol: hyhyhy Haha z tym się akurat nie zgodzę, dzieci są fajne w większości :) Quote
dog193 Posted March 9, 2012 Author Posted March 9, 2012 Avaloth napisał(a):Haha z tym się akurat nie zgodzę, dzieci są fajne w większości :) Polemizowałabym :diabloti: Dzieci są straszne, a najstraszniejsze w nich jest to, że mnie cholery małe lubią :evil_lol: Z tym Wrockiem to naprawdę raczej nie wypali, mieliśmy dzisiaj próbne matury ustne (są nowe z języka, nieco inne zadania, inne ocenianie i jest to połączenie podstawy z rozszerzeniem) i jestem załamana... Nie zdam tej matury :diabloti: Quote
Amber Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Maturę to się zdaje z palcem z d... ;) Gorzej jest potem, szczególnie na takim stricte humanistycznym kierunku jak germanistyka. Wiem coś o tym bo studiowałam slawistykę przez... pół roku i stwierdziłam, że to zdecydowanie nie dla mnie ;) Kończę obecnie inne studia i wiem, że są kierunki łatwiejsze i trudniejsze w obrębie tej samej uczelni :lol: Jeżeli jednak dobrze ci idzie nauka języków to dasz radę. Ja jestem typem, że jak pojadę do kraju "native" to ze słuchu zaczynam łapać b. szybko, jednak z książek "na sucho" nie dam rady się nauczyć niczego. Dlatego po 7 latach nauki niemieckiego w szkołach umiem powiedzieć "Ich heisse Amber" ;) a po trzech, trzytygodniowych kursach angielskiego w LO w UK zdałam egzamin B2 na uczelni na 4+ ;). Quote
LadyS Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 dog193 napisał(a):Polemizowałabym :diabloti: Dzieci są straszne, a najstraszniejsze w nich jest to, że mnie cholery małe lubią :evil_lol: Z tym Wrockiem to naprawdę raczej nie wypali, mieliśmy dzisiaj próbne matury ustne (są nowe z języka, nieco inne zadania, inne ocenianie i jest to połączenie podstawy z rozszerzeniem) i jestem załamana... Nie zdam tej matury :diabloti: A tam nie zdasz, na pewno zdasz! Po prostu im mniej się będziesz denerwować, tym lepiej pójdzie. Poziomem też się zbytnio nie przejmuj - baaardzo wiele moich znajomych weszło z list rezerwowych. Quote
Unbelievable Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 e tam, humaniści :diabloti: ja jestem na dosyć ciężkim kierunku inżynierskim, i perspektywy pracy mam ogromne bo będę mogła robić... no, wszystko :evil_lol: a że jestem leniem to pewnie na nich trochę posiedzę, w każdym bądź razie nigdy nie chciałabym być na jakichkolwiek studiach humanistycznych Quote
LadyS Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Unbelievable napisał(a):e tam, humaniści :diabloti: ja jestem na dosyć ciężkim kierunku inżynierskim, i perspektywy pracy mam ogromne bo będę mogła robić... no, wszystko :evil_lol: a że jestem leniem to pewnie na nich trochę posiedzę, w każdym bądź razie nigdy nie chciałabym być na jakichkolwiek studiach humanistycznych E, inżynierowie - idą na łatwiznę, postudiują i do końca życia pracują w tym samym. Jako humanistka mam ogromne szanse rozwoju obecnie, tylko trzeba chcieć - a tego wielu ludziom brakuje;) Zresztą, przed studiami miałam większe portfolio niż większość moich znajomych po studiach :diabloti: I można tak w kółko gadać ;) Quote
Unbelievable Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 ladySwallow napisał(a):E, inżynierowie - idą na łatwiznę, postudiują i do końca życia pracują w tym samym. Jako humanistka mam ogromne szanse rozwoju obecnie, tylko trzeba chcieć - a tego wielu ludziom brakuje;) Zresztą, przed studiami miałam większe portfolio niż większość moich znajomych po studiach :diabloti: I można tak w kółko gadać ;) no niekoniecznie, zależy kto jaką ścieżkę sobie obierze ;) mój kierunek np. wiąże się bardzo mocno z podróżami po świecie :diabloti: mogę po nim robić od statków, przez infrastrukturę morską, mogę pracować w rządzie :diabloti: mogę być spawaczem, robić badania naukowe, testy, projektować także wizualnie wszystko co pływa a nawet lata, moj jeden wykładowca np. zaprojektował też cały instytut okrętowy po bardzo podobnym kierunku ;) a kasa jest nieziemska jak się dobrze wkręcić Quote
LadyS Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Unbelievable napisał(a):no niekoniecznie, zależy kto jaką ścieżkę sobie obierze ;) mój kierunek np. wiąże się bardzo mocno z podróżami po świecie :diabloti: mogę po nim robić od statków, przez infrastrukturę morską, mogę pracować w rządzie :diabloti: mogę być spawaczem, robić badania naukowe, testy, projektować także wizualnie wszystko co pływa a nawet lata, moj jeden wykładowca np. zaprojektował też cały instytut okrętowy po bardzo podobnym kierunku ;) a kasa jest nieziemska jak się dobrze wkręcić Hihihi, mój kierunek też się wiąże z podróżami - również moge pracować w rządzie, mogę założyć własną firmę, mogę pracować jako wolny strzelec, dodatkowo na wszelkie możliwe umowy ;) moge pracować w domu, z kawa pod ręką, a przede wszystkim - moge pracować tak, żeby się za bardzo nie zmęczyć, spędzając czas na kawach i wieczorach przy winie :lol: Quote
Unbelievable Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 ladySwallow napisał(a):Hihihi, mój kierunek też się wiąże z podróżami - również moge pracować w rządzie, mogę założyć własną firmę, mogę pracować jako wolny strzelec, dodatkowo na wszelkie możliwe umowy ;) moge pracować w domu, z kawa pod ręką, a przede wszystkim - moge pracować tak, żeby się za bardzo nie zmęczyć, spędzając czas na kawach i wieczorach przy winie :lol: A kasa? :diabloti: Quote
LadyS Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Unbelievable napisał(a):A kasa? :diabloti: Kasa też jest, wystarczy chcieć ;) Jakby mi się chciało, to już teraz miesięcznie mogłabym sporo zarobić, ale... mi się nie chce zazwyczaj :evil_lol: Każda praca ma swoje plusy i minusy, każdy wybiera to, co lubi - a humanistyka ma jedną ogromną zaletę nad innymi kierunkami: wolność dla tych, którzy potrafią się zakręcić :evil_lol: Inna sprawa, że nie każdy potrafi i mało kto się nadaje :diabloti: Quote
Unbelievable Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 ladySwallow napisał(a):Kasa też jest, wystarczy chcieć ;) Jakby mi się chciało, to już teraz miesięcznie mogłabym sporo zarobić, ale... mi się nie chce zazwyczaj :evil_lol: Każda praca ma swoje plusy i minusy, każdy wybiera to, co lubi - a humanistyka ma jedną ogromną zaletę nad innymi kierunkami: wolność dla tych, którzy potrafią się zakręcić :evil_lol: Inna sprawa, że nie każdy potrafi i mało kto się nadaje :diabloti: no widzisz, a ja jestem leniem, i wolę coś skończyć i mieć pewny zawód niż musieć się zakręcać :) Quote
LadyS Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Unbelievable napisał(a):no widzisz, a ja jestem leniem, i wolę coś skończyć i mieć pewny zawód niż musieć się zakręcać :) To wiele wyjaśnia :diabloti: Quote
dog193 Posted March 10, 2012 Author Posted March 10, 2012 Pisałam coś, że mój pies jest zajebisty? WYCOFUJĘ :diabloti: Jest okropnym, niewychowanym kundlem :p Dzisiaj na spacerze nie skupiał się w ogóle, nie chciał posadzić swojej książęcej dupy na trawie, o warowaniu nie wspominając. Z piłką w pysku leciał niby do mnie, żeby w ostatniej chwili mnie ominąć :lol: Przy nodze szedł, żeby nagle odejść i zacząć coś wąchać :roll: Na domiar wszystkiego, jak przepinałam go z linki na smycz, przechodziła obok nas dziewczyna z psem na smyczy, Jupi się wyrwał i poleciał, odwołałam go, leciał już do mnie, ale tamten pies zaczął piszczeć wyrywać się do Jupiego, więc w połowie drogi do mnie Jupi zawrócił i radośnie zaczął skakać po piesku mając mnie i moje wołanie głęboko w dupie. Ten spacer, to była jedna wielka porażka i wymieniam Jupsa na lepszy model, może jakiegoś bordera albo belga sobie trzasnę, ew szelciaka :diabloti: Quote
evel Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 To ja też wymienię sucz, bo się posypała zdrowotnie, mogę, mogę? Mam nawet zamiennik: KLIK :diabloti: A tak serio - tak to chyba wygląda, w sensie życie właściciela psa, który się przejmuje (właściciel się przejmuje, nie pies) ;) Bo jak komuś wszystko lata, to co mu tam. A my, uważający się za odpowiedzialnych właścicieli (fą fą, jak to brzmi :lol:) się przejmujemy, a taka to kolej rzeczy, że raz jest lepiej, raz gorzej... Pomaga czasem policzenie do dziesięciu i wizualizacja, że za jakiś czas Twój pies jednak powinien się ogarnąć :evil_lol: Quote
sacred PIRANHA Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 hahhahaha ja to tak liczę i liczę i liczę, że jakbym nie liczyła do dziesięciu i nie zaczynała od nowa do dziesięciu to juz bym na jakims trylionie pewnie była...ta suka wykończy mnie nerwowo, co za diabeł mnie podkusił brać drugiego yorka! Moj Ajuś, to jest po protu pies idealny przy niej, chodzący ideał, pomnik mu wystawie! Quote
Avaloth Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 A mój pies dzisiaj, po 4,5 latach, w końcu załapał, że jak przychodzą goście on ma leżeć na legowisku, to i smaka dostanie i gości przywita w odpowiednim momencie. Pierwszy raz dzisiaj zakapował, a tłukę mu to od szczeniaka :evil_lol::evil_lol: Takiego mam mądrego owczarka :loveu: Quote
polciuaa Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 [quote name='dog193']A ja, tamtaramtaram... germanistyka :diabloti: łooo, poważnie? :diabloti: [quote name='ladySwallow'] Wybieraj zootechnikę, jak już, pedagogika mocno przeszumiana i trudno pracę znaleźć, zresztą pogadać z evel :lol: ale ja mam pewien plan łączący pedagogikę i zootechnikę, plan jest jeszcze w sferze marzeń i nawet się głębiej nad nim nie zastanawiałam, ale i tak się cieszę, że mam jakiś malutki punkcik zaczepienia :diabloti: [quote name='evel']Przedszkolna to i tak całkiem niezły wybór, ostatnio otwiera się bardzo dużo prywatnych placówek - niepublicznych przedszkoli, klubów przedszkolaka, punktów przedszkolnych. Niemniej jednak jest to praca dość specyficzna ;) próbuję zmierzać właśnie w tym kierunku :D [quote name='klaudusia0219']jezus ! germanistyka ! wyjdź :D a polka dzieci ! matko co jest z wami ludzie :evil_lol: co jest z Tobą! kocham niemiecki z całego serca i kocham dzieci :evil_lol: [quote name='Naklejka']Nie rozumiem, dlaczego tyle ludzi nie lubi niemieckiego, to lepsze niż ten cholerny angielski :P dokładnie, niemiecki jest śliczny :loveu: [quote name='Unbelievable']no niekoniecznie, zależy kto jaką ścieżkę sobie obierze ;) mój kierunek np. wiąże się bardzo mocno z podróżami po świecie :diabloti: mogę po nim robić od statków, przez infrastrukturę morską, mogę pracować w rządzie :diabloti: mogę być spawaczem, robić badania naukowe, testy, projektować także wizualnie wszystko co pływa a nawet lata, moj jeden wykładowca np. zaprojektował też cały instytut okrętowy po bardzo podobnym kierunku ;) a kasa jest nieziemska jak się dobrze wkręcić nie wiem czemu ale ten spawacz mnie rozwalił :diabloti: [quote name='ladySwallow']Hihihi, mój kierunek też się wiąże z podróżami - również moge pracować w rządzie, mogę założyć własną firmę, mogę pracować jako wolny strzelec, dodatkowo na wszelkie możliwe umowy ;) moge pracować w domu, z kawa pod ręką, a przede wszystkim - moge pracować tak, żeby się za bardzo nie zmęczyć, spędzając czas na kawach i wieczorach przy winie :lol: co studiujesz? to jest praca dla mnie! :loveu: :evil_lol: [quote name='dog193']Pisałam coś, że mój pies jest zajebisty? WYCOFUJĘ :diabloti: Jest okropnym, niewychowanym kundlem :p Dzisiaj na spacerze nie skupiał się w ogóle, nie chciał posadzić swojej książęcej dupy na trawie, o warowaniu nie wspominając. Z piłką w pysku leciał niby do mnie, żeby w ostatniej chwili mnie ominąć :lol: Przy nodze szedł, żeby nagle odejść i zacząć coś wąchać :roll: Na domiar wszystkiego, jak przepinałam go z linki na smycz, przechodziła obok nas dziewczyna z psem na smyczy, Jupi się wyrwał i poleciał, odwołałam go, leciał już do mnie, ale tamten pies zaczął piszczeć wyrywać się do Jupiego, więc w połowie drogi do mnie Jupi zawrócił i radośnie zaczął skakać po piesku mając mnie i moje wołanie głęboko w dupie. Ten spacer, to była jedna wielka porażka i wymieniam Jupsa na lepszy model, może jakiegoś bordera albo belga sobie trzasnę, ew szelciaka :diabloti: zrobiłam screena tego posta i jak znowu będziesz pisać jakiego to masz zajebistego foksa to Ci go podeślę :diabloti: Iśką, widzę, że Krowa jest baaardzo pojętny i w ogóle :diabloti: Quote
dog193 Posted March 10, 2012 Author Posted March 10, 2012 Evel, przy nim, to ja bym czasami do 100 musiała policzyć :evil_lol: Sacred, czekam na pomnik :D Mojemu też postawię, jak już się ogarniemy, bo generalnie jest zajebisty :lol: Czasem tyko mnie wku*wia :diabloti: [quote name='Avaloth']A mój pies dzisiaj, po 4,5 latach, w końcu załapał, że jak przychodzą goście on ma leżeć na legowisku, to i smaka dostanie i gości przywita w odpowiednim momencie. Pierwszy raz dzisiaj zakapował, a tłukę mu to od szczeniaka :evil_lol::evil_lol: Takiego mam mądrego owczarka :loveu: Haha, brawo :evil_lol: Mój siedzi w budzie, jak ktoś przychodzi, ale aż trzęsie się z emocji i czasem nie wytrzymuje i wystartuje ;) Polka, wtedy ja wyślę ci mojego zajebistego foksa priorytetem :diabloti: Quote
Recommended Posts