Jump to content
Dogomania

Foks i zwierzyna - czyli Jupi, Milka i Łatek :)

Recommended Posts

Posted

Dzięki Pati za foty :D

Mały już zawładnął całą rodziną, a ja teraz boję się, że go rozpuszczą jak dziadowski bicz :mad: Wychodzę z pokoju, mały piszczy "o jejku jejku, jaki biedaczek" - i cała moja praca idzie sobie na spacer :diabloti:
Więc, kto mnie przyjmie z psem i dwoma królikami, jak mnie wyrzucą z domu? :evil_lol:

Jupi już rozumie, po co wychodzimy na dwór i ładnie się załatwia :) Zdarzy mu się oczywiście nasiusiać w domu, ale większość ląduje na dworze.
Najgorzej jest z tym szczekaniem. No ale jakoś trzeba dać radę.

Jak z królikami. Mały jest nimi zainteresowany, ale jak go przywiozłam, to Łatek, ten chojrak schował się do tunelu i udawał, że go nie było, a Milka małego atakowała, na co on uciekał z podkulonym ogonem :diabloti: Więc króliki póki co siedzą w zagrodzie, już się trochę uspokoiły, ale jeszcze nie będzie bezpośredniego kontaktu, mały się nimi interesuje jak zaczynają biegać ;)
Jak mi się będzie chciało, to dodam dzisiaj króliki do pierwszego posta, w końcu zwierzynę też trzeba przedstawić :evil_lol:

Mnie imię też się podoba i przede wszystkim jest proste do wymówienia i genialnie można je wymówić z entuzjazmem ;)

Posted

Zroooobi mi ktoś banerek, proszę :oops::cool3:

Tylko taki, żeby się przynajmniej króle do adopcji zmieściły I ONki najlepiej też :D

Ooo, i żeby króle moje też na nim były (dodałam do pierwszego postu).
Baaardzo będę wdzięczna :)

Posted

dog193 napisał(a):
Zroooobi mi ktoś banerek, proszę :oops::cool3:

Tylko taki, żeby się przynajmniej króle do adopcji zmieściły I ONki najlepiej też :D

Ooo, i żeby króle moje też na nim były (dodałam do pierwszego postu).
Baaardzo będę wdzięczna :)

Można mieć tylko dwa obrazki w podpisie, nawet jak są małe. Najlepiej sobie zamów na jakimś wątku do tego, chociaż daawno temu, jak Krów był podrostkiem to taka jedna o nicku SmallPati robiła banery :cool3:

Posted

Dzięki :)

Jupson się dzisiaj popisał - prosto jak wróciliśmy ze spaceru, zrobił kupę w domu :diabloti:
Póki co nie chce spać w klatce - zobaczymy, jak to z tym będzie dalej. Ćwiczymy cały czas.

I chyba ma uczulenie - ciągle się drapie, skórę ma czerwoną.

Posted

Kawalier napisał(a):
A jaką karmę mu serwujecie?

na razie Bosha, później będzie jadł inną

Ewa to nei koniecznie może być pokarmowa alergia, bo on przecież żył w dość sterylnym środowisku tzn. na wsi, w mieście jest więcej czynników, może musi się przyzwyczaić do otoczenia.
A w których miejscach się drapie?

Posted

dog193 napisał(a):
Drapie się wszędzie.

Niestety szczekał jak mnie nie było non stop. Moja mama ma dość... Ja nie wiem, co robić.

ja na poczatku mialam z Duluxem problem bo mi w drzwi drapal i skakal po nich jak wychodzilam i w ogole. Na szczescie mu przeszlo wsystko, moze Szczyl tez sie przyzwyczai. Jesli jednak mu nie przejdzie to ja nie wiem co zrobic, nie mialam doczynienia z takim psem jeszcze.
Bylas juz u weta ?

Posted

Myślę że z wiekiem się nauczy zostawać - najpierw go ucz pomalutku, żeby tylko chwilę zostawał, dawaj komendę np. czekaj - jeśli siedzi cicho przez 10 sekund - wchodzisz i chwalisz. I tak wydłużając stopniowo czas. W końcu się nauczy. :)

Posted

PO miejsca w których się drapie można rozpoznać co go podrażnia, czy drapie się w okolicach głowy i i pyska - to najczęściej jest pokarmowa, czy w innych miejscach.

Ewa dasz rade to szczyl, myśli że go opuszczasz na zawszę i płacze. Jak masz czas teraz to wychodź z pokoju na chwile i nie wracaj jeśli on będzie jojczał, a wtedy gdy jest cisza, wiem że to nużące jest, ale wyjścia nie masz

Posted

dog193 napisał(a):
Czy jak czeka na mnie pod drzwiami to też nagradzać, gdy wrócę?
Docelowo ma być w kennelu pod moją nieobecność.

jak czeka pod drzwiami ale sie nie wydziera to chyba tak. Jesli chodzi o to uczulenie to Dulux sie drapie po pysku, przy oczach a nie ma pokarmowego uczulenia tylko jakies bakterie (nazwa mi uciekla z glowy), ktore wystepuja u wielu psow tylko nie daja objawów. Swoja droga od tych bakterii mam rozowego psa bo siersc na pysku i lapkach po zetknieciu z woda robi sie rozowa. Wet na pewno szybko okresli co mu dolega :)

Posted

dog193 napisał(a):
Czy jak czeka na mnie pod drzwiami to też nagradzać, gdy wrócę?
Docelowo ma być w kennelu pod moją nieobecność.

Ja bym to zrobiła tak że nagradzałabym psa jeśli będzie cicho, nawet jak nie będzie w kenelu, ale np. gdy siedzisz w pokoju i młody sam do niego wchodzi to też go nagradzaj. Natomiast nie rezygnuj z nagrody za to że siedzi po drzwiami, bo dłużej zejdzie czasu aż załapie o co chodzi.

Posted

To Ci dopiero niespodzianka :cool3::lol:
Widze, że doczekałaś się tego małego stworka spragnionego któremu to już szykowałaś wyprawkę od ho ho :evil_lol:

Życzę Ci więc żeby miał taki fajny uroczy charrakterek jak Daktyl :loveu:
Cudności z neigo no :multi: i dopiero teraz się dowiaduję :shake: