Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 199
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Straż jest stosunkowo młoda organizacją w porównaniu do TOZ-u, uprawnienia mają podobne z tego co zdążyłam przeczytać, tyle że Straż jawi mi się jako pełnoetatowe zajęcie - nie dla osób pracujących zawodowo, ale może się mylę. Narazie niewiele wiem o Straży pozatym żę jeżdżą wozami patrolowymi i są umundurowani,ale zapewne nie wszyscy członkowie tylko inspektorzy...
Jedni i drudzy mogą współpacować z policją i władzami, nikt już nikogo pod pistoletem nie trzyma:diabloti:

Posted

No dzwoniłam do SO-u we Wrocku i prosiłam żeby wzięli udział w poniedziałkowej kontroli w Wałbrzychu, chłopak powiedział że mają jutro zebranie i poruszy naszą prośbę, ale według niego nie będzie przeciwskazań szczególnie jak mu podałam parę przykładów z Dzierżoniowa.
Mają mi dać jutro odpowiedź czy nam pomogą! Trzymajcie kciuki, jak tam wpadną w tych swoich mundurach to Wałbrzych się zrypie!

Posted

Spoko na wszystko przyjdzie odpowiednia pora. Jeśli wysmarujesz raport z tej kontroli i wyślesz do kogo należy, to pan z fundacji Azyl będzie musiał się pożegnać z posadą.
Zobaczymy, czy SOZ nam pomoże jeśli tak to będziemy w domu:razz:

Posted

Dziewczyny udało się pomogą nam z SOZ-u we Wrocku!!!!
Jestem dziś na szkoleniu bez dostępu do netu, ale jak tylko się wyrwę opiszę co i jak, oby tylko ta kontrola już się nie odbyła...

Posted

Słuchajcie... proszę o wsparcie i pomoc w sprawie Dzierżoniowa!!1
Tutaj jesteśmy same, ja i Rotek, nie podołamy, nie damy rady...Pod koniec tyg będę mieć wszystko opracowane, w sprawie psa szkieleta na kwaranntanie zapewne będzie potrzebna pomoc SOZ...
nie wydadzą go...

Posted

potrzebne są częstsze wizyty w schronisku, to przede wszystkim,
do następnego wejścia do schronu potrzebuję kilka osób...
prawdopodobnie będzie interwencja policji...
skoro powiedziało się A to trzeba i B i doprowadzić do końca sprawę...

Posted

agnieszko mi sie jeszzce jedno nasunelo na mysl
wlasciwie nie mi samej ale przy pomocy kogoś kto wiele rzeczy w torebce nosi ;)

ze taka kontrola po uprzedzeniu to jak musztarda po obiedzie

nie mozna zrobic kontroli typu nalot-niespodziewanej i nieuprzedzanej ?

Posted

Słuchajcie po rozmowie z inspektorką SOZ doszłyśmy do wniosku, że nie ma sensu teraz iść i kontrolować schroniska w Wałbrzychu, bo po pierwsze kontrola została już przeprowadzona w zeszłym tygodniu, a teraz już wszystko jest cacy, bo mieli cały tydzień żeby się przygotować i wszystko usprzątnąć.
Pani Monika natomiast obiecała nalot niespodziewany i obiecała nam pomoc!
Po co mamy tam się teraz pchać, żeby wyjśc na idiotki, które się czepiają one zrobią inspekcję bez ostrzeżenia w najmniej spodziewanym momencie:eviltong:
To było do przewidzenia, że powiatowy nie da nam prawa głosu, ale SOZ to co innego!

Posted

czyli potwierdziła sie moja hipotezja doopa doope myje u nas i tak zostanie, wałbrzyski inspetrorat jednak siedzi razem ze schronem w mowie, bo inczej nie byłby takch problemów z telefonami.

I bardzo dobrze niech sprawdzja do chloni niech leca najpierw tylko bo tam jest osobne wejscie i powynosza zwłoki do altanki!!!!!!!!!!!!!!!

prosze napisz im o tym , i jeszcze szybki wjazd na dół do pmieszczen personelu , tam również sa psy , wiem bo widzialam , one nie sa nikomu pokazywane.
głowne biuro jest na 1 pietrze a te pomieszczenia sa na parterze.
niech zwrócą uwage na mieso i chleb praktycznie ciagle lezacy na deszczu czy sniegu.

ja wiem ze sie czepiam ale popołuniu najepiej wjechac wetedy wszystko jak na dłoni widac.

Zaciekam rece.... i ostrze jezorek...

Posted

Dziewczyny nic tylko musimy, podkreślam musimy utworzyć oddział SOZ, po to żeby wyszkolić Sól i Agę na inspektorki, fundnąć Wam mundurki i będziecie gonić tych, którzy Was gonili:diabloti:

Posted

Powiatowy nie miał zastrzeżeń do schroniska w D-wie, mimo że nie było karty leczenia np psa ze złamaną łapą,ta kontrola to pic na wodę..
za sterylki nie było faktur tylko specyfikacje...
Pomnóżcie sobie to przez 10... tylko 10...

Posted

Wiem...wiem, ale w nas siła w nikim innym!!!!
Myślę, że dopiero pokolenie naszych dzieci coś zmieni w tym kraju, który nie podpisał konwencji dot. ochrony zwierząt, bo nie...
Bez żadnych argumentów.
One zmienią się jeśli my-matki i ojcowie im uświadomimy, że nie są same, że tak jak one czują psy, koty, króliki, chomiki...
Wyplemimy te bezkarne ludki z przytulisk i szpitali, ludki gotowe za kasę sprzedać życie psie, kocie i ludzkie!!!!
Mówiąc językiem Brigitte Bardot "Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta"