Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zostawanie w domu kończy się brudnymi oknami i ponadto wszystkie drzwi muszą być otwarte, bo inaczej Momek je obgryza i drapie (wczoraj obgryzł drzwi do mojego pokoju, a potem oddał drewno i farbę na dywanie w pokoju :P).

Posted

Moje okna też całe upaprane bo Dirki wyleguje się na parapecie (to olbrzymka!) i ogląda świat... dwa dni temu zeżarła telefon bo zapomniałam schować... takie to nasze życie psich niewolników ;) :)
A Bunia zawsze była grzeczna i nigdy nic nie zniszczyła.
Taki to już charakter. Mam nadzieję że Momusowi troszkę przejdzie, żeby przynajmniej drzwi nie demolował... :roll:

Posted

Momusku, Momusku! Bądź grzeczny!!! Drzwi się daje otworzyć łapką, jak się porządnie wskoczy na klameczkę! Szkoda,że nie ma już na swiecie mojego Faziego - poprzedniego psa. On by cię Momusku zaraz nauczył, ze każde drzwi sa do otwarcia :evil_lol:

Posted

dzisiaj Momek pobił samego siebie.... wyskoczył przez okno.... z piętra.... na drzewo.... W ogóle to było tak, że zostawiłam go samego w domu, a ponieważ zorientował się, że zbieram się do wyjścia nie chciał wrócić i musiałam go gonić po podwórku, ale koniec końców poszłam do szkoły, a on został, już nie jest zamykany nigdzie, zostawiam radio wlączone i wszstkie drzwi potwierane, cierpią tylko parapetowe kwiatki, ale wracając do tematu... w sypialni na piętrze zostało otwarte małe okno i Momus postanowił przez nie wyjść, na początku nie chciało nam się w to wierzyć, ale po pierwsze był na dworze po powrocie mojej siostry do domu, a po drugie połamał gałęzie, on sam nie odniósł żadnych obrażeń :) fuksiarz:cool1: ...

Posted

Mam pytanie dot. skarpety Momusa. Zakładałam ją z myślą o wyciągnięciu Momusa ze schronu i umieszczeniu w hotelu ale w międzyczasie znalazł dobry dom i ostatecznie pieniążki się nie przydały.
Teraz w wielkiej potrzebie jest MOP - czarny sznaucer średni ze schroniska w Elblągu - mam go w podpisie. Jest bardzo skołtuniony, męczy się w schornisku, nie można go ostrzyc, wyprowadzić... :(:(:( Potrzebuje pilnie pieniedzy na wykup ze schroniska, transport i pobyt w hotelu. Skarepta sznaucerów jest niezbyt pękata bo jest na niej nieco ponad 100 zł. Gdyby dodać do tego pieniazki z Momusa byłaby to suma pozwalająca na wyciągniecie Mopa ze schroniska. Stąd moje pytanie - czy wyrażacie na to zgode jako osoby które wpłacały pieniądze i kibicowały Momusowi? Czy możemy przeskarpetkować pieniążki Momusa na sznaucery w potrzebie i pomóc Mopowi opuścić schron?

A co u Momusa kochanego "naszego"??? Jak zachowanie?

Posted

Jeśli moge się wypowiedzieć, to wydaje mi się, że byłoby to najlepsze spożytkowanie pieniążków, MOP musi konieczni wyjść ze schroniska, bo tak zarośnięty i bez szans na ostrzyżenie w schronisku będzie potwornie cierpiał w lecie!