Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja w ogóle Picasy nie umiem używać :(

Dostałam następującego SMS'a:

Dobry wieczór. Ja w sprawie Momusa. Po pierwsze - mam kota. Co On na to? Drugi problem polega na tym, że ja jestem z Ostrowa Wllkp i nie bardzo mam jak po niego przyjechać. Czy on będzie umiał mieszkać w domu?Pozdrawiam. Magdalena Wojtasz.
tel do tej Pani: 606 423 939

Co Wy na to?

Posted

Pytania Pani są dziwne i widać, że mało wie o psach schroniskowych.
Trzeba jej napisać że w warunkach schroniska nie ma możliwosci sprawdzić reakcji na koty. Mieszkania w domu trzeba go nauczyć, niby skąd ma umieć jak prawie całe życie jest w schronie. Trzeba panią uświadomić że może nie zachowywać czystości, że może coś zniszczyć itd. itp. Że z psem trzeba będzie trochę popracować.

Posted

Dzwoniła do mnie ta Pani.

Momus mieszkałby w domu z ogrodem. Rodzina z dwiema córkami i kotem. Niedawno pochowali swojego psa.
Jeśli chodzi o kota i mieszkanie w domu, to pogadałyśmy trochę i jesteśmy zgodne w tym, że trzeba mu będzie dać trochę czasu.
Problem to transport. Pani mówi, że zwyczajnie nie ma czasu, ale koszty pokryje.
Zadzwoni do mnie o 20 z ostateczną decyzją.

Jak widzicie kwestię tansportu i w ogóle tą adopcję?

Posted

Dom z ogrodem to naprawdę super perspektywa. Momusek napewno szybko by odkrył uroki siusiania na trawce :p A co do stosunków z kotem, to napewno sprawa do nauczenia. Tylko przydałoby się, żeby ktoś z Ostrowia Wlkp. , czy z pobliża Ostrowia mógł najpierw sprawdzić ten domek.

Posted

katya wg mnie podstawa to wizyta przedadopcyjna i sprawdzenie domu. Z opisu wygląda super, ale nie da się wszystkiego załatwić na maila i telefon.
Później można się zająć resztą.

Posted

Ostrów to jakies 120 km od Łodzi...to nie tragedia.
Ale pytania Pani:roll:...uważam że trzeba sprawdzić domek. Obawiam się trochę o kota, bo to ciężko sprawdzić...no chyba że Julka pomoże...a co się stanie jak okaże się że kotów to Momus nie lubi? To trzeba sparwdzić.

Posted

W takim razie proszę założycielkę wątku, żeby zajęła się szukaniem kogoś do kontroli przedadopcyjnej.
Ja pogadam z Julią o kocie.
Acha, no i jeszcze czekam o 20 na ten telefon z ostateczną decyzją.