Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, potrzebuję jakieś przepiękne zdjęcie Momuska, z tych aktualnych, takie, z któego możnaby wykadrować mordkę,
dałam 3-4 ostatnie z akcji
bo chciałabym dać jako miniaturkę coś co przykuwa uwagę, póki co nikt pieska ie obserwuje na allegro :(

Posted

ewick napisał(a):
Dziewczyny, potrzebuję jakieś przepiękne zdjęcie Momuska, z tych aktualnych, takie, z któego możnaby wykadrować mordkę,
dałam 3-4 ostatnie z akcji
bo chciałabym dać jako miniaturkę coś co przykuwa uwagę, póki co nikt pieska ie obserwuje na allegro :(

proponuję zaznaczyć całą resztę na zdjęciu, zrobić mocnego blura i rozjaśnić, żeby się z tła wyróżniał
albo cropa z oczu i środka pyszczka, na takie się zwraca uwagę

Posted

Witam,
Chciałabym wziąć do siebie pieska ze schroniska. Chciałabym, żeby piesek był łagodny i nieagresywny wobec ludzi i innych zwierząt. Piesek mieszkałby na wsi razem z sunią, która ma ok. 5 lat i jest małym pieskem, ale po przejściach i można powiedzieć, że ma dominujący charakter, ale absolutnie nie jest agresywna. Chciałabym przygarnąć psa dorosłego, właściwie wiek w górę nie gra roli, jednak nie mogłabym zapewnić codziennej opieki schorowanemu psu. Piesek mieszkałby w budzie, w razie mrozów w stajni (ale nie mam możliwości wzięcia psa do mieszkania) i miałby do dyspozycji dużą działkę do biegania. Chciałabym, żeby piesek był średniego wzrostu, płeć psa nie gra roli, moja sunia jest po sterylizacji, ważne żeby nie było konfliktów w przypadku dwóch suk. Przeglądając na stronie psy ze schroniska nie potrafię sama wybrać psa, dlatego proszę o podpowiedż, które psy pasują do mojego opisu i potrzebują najbardziej nowego domu. Chciałabym pomóc pieskowi, który jest już bardzo zrezygnowany i nie radzi sobie w schronisku.
Pozdrawiam i proszę najlepiej o kontakt na maila: bingo2005@wp.pl
Sylwia

http://www.schronisko.doskomp.lodz.pl/forum/viewtopic.php?t=327&highlight=

Posted

sierść jak sierść, ale jakby pies sie rozchorował to Pani niej est w stanie zapewnić opieki, nawet młody pies, odpukać może zachorować, choćby po ugryzieniu przez kleszcza, mieć wypadek, rozciąć sobie łapę na jakiejś butelce na spacerze itp

Posted

"Chciałabym przygarnąć psa dorosłego, właściwie wiek w górę nie gra roli, jednak nie mogłabym zapewnić codziennej opieki schorowanemu psu."
cytat

Posted

A mnie się wydaje że tej osobie chodziło o to, że nie miałaby po prostu wystarczająco czasu, żeby poświęcić się psu obłożnie i nieuleczalnie choremu, i tyle.

Posted

Witam, to ja jestem outorką ogłoszenia o którym mowa powyżej. Przeglądałam właśnie informację o psach na forum i natknęłam się na ten wątek. Ponieważ istotnie zostałam żle zrozumiana, albo raczej zbyt pochopnie, chciałabym wyjaśnić, że stwierdzenie, iż nie mogę wziąć do siebie psa wymagajacego stałej opieki oznacza, iż nie mogę przygarnąć psa w trakcie leczenia, schorowanego, po wypadku, przewlekle chorego, itp. Z następujących powodów. Pies mieszkałby razem z moją sunią na działce, na której nie ma domu, jest tylko stajnia. Jestem u psów i koni codziennie, jednak przez większość dnia (kiedy jestem w pracy) psy są same. Pies schorowany to nie to samo co chory. Jeżeli pieskowi coś się przytrafi albo zachoruje i wymaga szczególnej opieki to oczywiście, że jest leczony i zabieram go do siebie do domu. Jednak nie mogę trzymać na stałe psa w mieszkaniu i zapewnić mu całodobowej opieki. Nie uważam, że psy stare albo schorowane nie zasługują na dom i opiekę. Zwierzęta, które mam zarówno chorują jak i starzeją się i nie mam zamiaru się ich pozbyć z tego powodu.
Co do kwestii warunków, jakie miałby zapewnione piesek, to mogę zapewnić, że u mnie na pewno nie bedzie marznął. Pies ma ocieplaną budę, a poza tym zawsze może schować się w stajni, gdzie również zimą jest ciepło.
Szukam pieska, który byłby dobrym towarzyszem dla mojej suni i potrafiłby odnaleźć się właśnie w takich warunkach. Oczywiście na początku zapewnię mu maximum czasu i uwagi, ale jednak z czasem to zwierzaki będą jego przeważającym towarzystwem.

Staram się jakoś połapać, w tych wszystkich wątkach. Zdecydowanie więcej jest tu informacji na temat piesków, niż na stronie schroniska, ale gdyby ktoś chciał do mnie napisać to podaję jeszcze raz mój adres bingo2005@wp.pl, albo na forum, tylko, że do internetu siadam dopiero późnym wieczorem.
Pozdrawiam serdecznie;)

Posted

Gajesia, bardzo dobrze, że tu trafiłaś :)
Rzeczywiście tamto ogłoszenie było może zbyt zwięzłe, mnie się w pierwszej chwili rzuciło własnie to stwierdzenie, "nie mogłabym zapewnić codziennej opieki schorowanemu psu" - to jakoś tak mało zachęcająco brzmi ;) Twój post wiele wyjasnia
moje gdybanie ma niewiele do rzeczy to przeciez schronisko podejmuje decyzję o wydaniu psa :)

Posted

Umawiam się z Gajesią w schronisku pod koniec kwietnia i pomyślimy razem :)
Ja pokażę jej jeszcze Ajaxa, 15-letniego Kacpra, Scoobiego, zobaczymy.

Posted

katya napisał(a):
Umawiam się z Gajesią w schronisku pod koniec kwietnia i pomyślimy razem :)
Ja pokażę jej jeszcze Ajaxa, 15-letniego Kacpra, Scoobiego, zobaczymy.

No zobaczymy, zobaczymy co wyniknie z tej wizyty :roll:
Ale 15 letni pies to się chyba nie nadaje na takie warunki jak oferuje Gajesia :shake: