Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[FONT=Century Gothic]O Dorze i Jej losie dowiedzieliśmy się dwa dni temu... poinformowano nas, że po lesie nieopodal Bolewic od kilkunastu dni błąka się pies- mix husky... obiecano nam, że zostanie On zwabiony na teren posesji i tam przetrzymany. Udało się go złapać wieczorem tego samego dnia.

Następnego dnia pojechaliśmy poznać psiaka... To cudowna sunia w typie husky:loveu:.
Dla mnie, osoby niewiele wiedzącej o tej rasie,to miniaturka... sięga mi do kolana. Daję Jej nie więcej niż dwa lata.
Dora (tak imię od nas dostała) pomimo poniewierki po lesie nie jest wychudzona, ale za to bardzo zaniedbana... uszka ma go gruntownego czyszczenia, może nawet leczenia...
Poza tym ma powiększone cycuchy- albo niedawno rodziła albo jest w ciąży:shake:.

Pan, u którego Ją zastaliśmy obiecał się zająć Sunia przez kilka dni... obecnie mieszka Ona w budzie dla psa wielkości jamnika:-( Kiedy przyjechaliśmy była wystraszona... siłą trzeba był wyjąć Ją z budy...

Kiedy wyciągnęłam do niej ręce pełne suchej karmy, zostałam Jej koleżanką:razz:
Pozwoliła sobie obejrzeć uszy, ząbki, brzuszek... dostałam buziaki:loveu::loveu::loveu: Pozwoliła mi się poklepywać po bokach i "zadku"- sprawiało Jej to przyjemność. Zareagowała na komendę siad:multi:

Po chwili zaczęła biegać po podwórku jak szalona... podbiegając do mnie co chwila po karmę:lol: Pomimo otwartej bramy,nie miała zamiaru uciekać, wręcz przeciwnie, trzymała się z daleka, jakby chciała powiedzieć "nie wyrzucajcie mnie"...:placz:

Pan zgodził się na przetrzymanie Dory maksymalnie do 2-go stycznia. Zostawiliśmy Mu karmę, żeby dodatkowo nie obciążać Go kosztami. Jednak sytuacja skomplikowała się... Ponieważ jest to pies "rasowy" znaleźli się chętni na wzięcie Jej, ale- cytuję::angryy::angryy::angryy:

"Pani szkoda psa, żeby Ją sterylizować, szczynioki po nij będą ładne, a dziadek z renty i tak za to nie zapłaci, bo go nie stać":angryy::angryy::angryy:

Jutro zabieram Dorę od Gospodarza, u którego jest- błagam los o to by dalej tam była, by nikt Jej nie zabrał... tylko gdzie Ją umieszczę??? Nie mogę zabrać Jej ze sobą do Ozorkowa, do bloku mam już trzy psy:placz::placz::placz:

A to kilka zdjęć jakie udało nam się Suni zrobić
[/FONT]

[FONT=Century Gothic]
Na tym widać "zwisający" brzuszek
[/FONT]

[FONT=Century Gothic]Spójrzcie jakie Ona ma piękne oczy...[/FONT]

[FONT=Century Gothic]31.12.2011- od wczorajszego popołudnia Dora jest bezpieczna w hoteliku Terier...

[/FONT]
[FONT=Century Gothic]01.01.2012- uzyskaliśmy pomoc od Stowarzyszenia S.O.S Husky. Pieniążki na hotelik i sterylizację Dorci będą zbierane na konto:
[/FONT]

Bank Zachodni WBK SA 58 1090 1652 0000 0001 1802 2107
Stowarzyszenie Pomocy Zwierzętom
SOS Husky
43-110 Tychy , ul. Zgrzebnioka 18-20 / 9
Z dopiskiem DLA DORY NA HOTELIK I STERYLIZACJĘ

Edited by Juldan
  • Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Century Gothic]Tu już zaufała mi na tyle, że nawet buziaka dostałam...[/FONT]

[FONT=Century Gothic]Oglądamy uszka[/FONT]...

[FONT=Century Gothic]A teraz brzuchol[/FONT]

Posted

Jutro Dorcia jedzie do weta, który zrobi Jej "gruntowny przegląd". Jeśli nie będzie przeciwwskazań zostanie zaszczepiona...

Jedyna nasza ewentualnoś na chwilę obecną to hotel Terier- ale to koszt 450zł miesięcznie... Sami niestety nie damy rady...

Posted

Jestem i ja u Dory.

Kochani, musimy coś poradzić - nie raz już udawało się zdziałać na dogo cuda.
Wiem, że były święta, każdy liczy teraz każdą złotówkę... nie proszę więc o deklaracje stałe - chociaż jednorazowe - bardzo prosimy o pomoc.
Mamy w hoteliku już na utrzymaniu dwie suki, na które też nie mamy stałych deklaracji, trzeci pies w hoteliku bez deklaracji - nie jesteśmy w stanie go utrzymać same.
A w zaufanym przytulisku nie ma miejsca, by ją umieścić, zresztą tam czekają dwa psy w pilnej potrzebie, chore które też musimy zadecydować czy leczymy czy usypiamy...

POMOCY!!!

Posted

Plicha - dziękuję za odzew na zaproszenie i za przybycie na wątek :)

jak to mówią - w kupie siła :) damy radę, co ciotki?
powiedzcie, że damy radę i wszystko będzie dobrze i sunia szybko znajdzie DS.

Posted

Jestem na zaproszenie Akrum - sunia śliczna, oczka przepiękne.
Jak już będziecie miały konto to poproszę na pw, jakąś jednorazówkę wyskrobię dla pięknej ... ;)

Posted

dziękuję, że jesteś :)

jak ustalimy na czyje konto będziemy zbierać - chyba na Juldanowej bo ja już mam sporo u siebie, podeślemy PW - ślicznie dziękuję Livka :)

Posted

Nata, Livka:loveu: nawet nie wiem jak Wam dziękować.
wieczorem wyślę Pw z numerem konta- ustalimy z Akrum i Pyrdką kto zostanie księgowym

Dzisiaj o 15 zabieramy Dorę do weterynarza a zaraz później do hoteliku...

Cały czas mam jakieś dziwne przeczucie:shake: ręce mi się trzęsą... uspokoję się chyba dopiero, gdy będzie po wizycie u weta.

Guest Elżbieta481
Posted

Piękna psina..Tu w Rumi aż skóra cierpnie na widok ilości psów Husky..Bryndza finansowa..Zaglądać mogę-co to da?Jak czytam o tych potencjalnych szczeniaczkach to naprawdę mam wielką ochotę dać komuś mocno w nos....:angryy::angryy::angryy:
Ma wg mnie psina łagodne choć smutne oczy,a najgorsze jest to,że jak na nią patrzę to mam złe przeczucia..Żeby tylko była bo naród jest b.pomysłowy..
Będę zaglądał.
Waldek

Posted

Sunia jest przecudowna. Została zaszczepiona. Grzeczna i mega przytulaśna. Na bank- niedawno miała małe. W sutkach ma jeszcze mleko.Do gazety poszło ogłoszenie o znalezieniu suni. Może....