Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam kobietki zniecierpliwione;) Niusia sobie smaczniuście śpi u boku mojego męża: D Wszystkie kąty zwiedzone...i te na dworze...i te na górze, a nawet cały dół;) Mama kazała zostawić bramkę otwartą i Niusia latała (i może latać) po całym domu:) Kotek już poznany, troszkę się zestresował, ale Niusia wielkiego entuzjazmu nie wykazała. Koleżanki po sąsiedzku też poznane, Goldenka Fiona strasznie chce się bawić, ale Niusia ma na razie inne zajęcia(musi poznać i obsiusiać całe podwórko:lol:) Po spacerku popędziła na górę, wyprzedzając mnie o całą partię schodów. Największa fascynacja jest świnką morską;)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kolegami Niusi będą kot i świnka morska - goldenka jest sąsiadów ;)

Rodzina suni to teraz przesympatyczni młodzi ludzie i ich 2-letni synek.
Niusia choć biegała wszędzie, to była zdenerwowana - czuła, że znowu coś się w jej życiu zmieni. Jednak bardzo chętnie przyjmowała od państwa smaczki i zaproszona wskakiwała na kanapę, żeby się poprzytulać. Widać, że cała rodzina kocha zwierzęta i ma do nich bardzo ciepły, opiekuńczy stosunek. Wierzę, że ta kochana psinka zazna u nich wiele miłości i taką opiekę, jaką każdy piesek mieć powinien.

Bardzo dziękujemy nowej rodzinie za ciepłe przyjęcie. Liczymy na częste relacje i zdjęcia :)

[quote name='arabiansaneta']To co, przenosić jej wątek?[/QUOTE]
Przenosić :fadein:

Posted

Pozwolę sobie jeszcze wstawić zdjęcia z ostatniego dnia pobytu Niusi u mnie.

Wyjście na siku

Czekanie na śniadanie

I jeszcze bardziej niecierpliwe czekanie

okazało się, że mała ma jeszcze sporo zimowego futerka. Po śniadanku postanowiłam więc Niusię wyczesać, żeby się ładnie zaprezentowała w podczas wizyty przedadopcyjnej. Czesanie przeszło moje oczekiwania - o tyle Niusia jest teraz lżejsza:

No, przyznaję, potrwało to trochę. Po tej akcji Niusia nie lubiła mnie już tak bardzo. I ten wzrok pełen wyrzutu

..

Posted (edited)

Mam u siebie na domu tymczasowym maleńką sunieczkę w typie pinczerka - Kaję. Między nią a Niusią od pierwszej chwili "zaiskrzyło". Pierwszego dnia obwąchiwały się, biegały jedna za drugą, a już następnego od samego rana zaczęły się zwariowane zabawy:

Zapraszam na wątek Maleńkiej Kai: http://www.dogomania.pl/forum/threads/226436-KAJA-mały-pinczerek-zbiera-na-operację-łapki

Edited by cavani
Posted

Już napisałam prośbę o przeniesienie wątku. A Kaja niech nie forsuje łapki! Jeśli ona lubi kopać, dla pewności lepiej byłoby, żeby ją wziął ktoś do bloku. Kiedyś jeździłam w stajni, do której był zakaz przywożenia jamników z uwagi na ich skłonność do kopania dziur, w których konie mogłyby połamac nogi. Ona mogłaby też podpadać pod tę kategorię.

Posted

Niusia jest właśnie "w gościach"i robi furorę!:) Szaleje w tej chwili z jamnikiem należącym do Rodziny...Noc spędziła spokojnie,przenosząc się z łóżka Pana do łóżka Pańci...Jest dobrze!:)

Posted

Właśnie wróciliśmy z gościny:) Było dużo śmiechu jak Niusia ciągała Dyzia za uszy i podskubywała po łapkach;) A on próbował się wywinąć i ciągle ją zaczepiał:) Teraz śpi rozłożona:lol: Nad ranem miała luźniejszą kupkę(pewnie przez stresik), ale mogę z całą pewnością stwierdzić że stres przeszedł(była normalna kupka):p

Posted

Cieszę się z takich dobrych wieści :multi:. Cały czas dzisiaj myślę o kochanym skarbeczku.
No i dobrze, że zaprzyjaźniła się z jamniczkiem. Ona świetnie dogaduje się z innymi pieskami.
A wstawicie jakieś zdjęcia obu psiaków?

Posted

Niestety ja (mimo oblatania z internetem) nie mam pomysłu jak tu fotki wstawić;) Udało mi się kilka zdjęć zrobić (na raty bo baterie w aparacie padały, słonko je podładowało i znów padały). Jostel zaproponowała pomoc we wrzuceniu fotek, ale w tej chwili pewnie już śpi;) Mimo to wyślę jej na meila:)

Posted (edited)

No to proszę...:)Niusia na działce ze swoją Rodziną...:)

Z "ciotecznym braciszkiem",jamniorem...Przewalanki na całego!:)

Z jamniorem,Dyziem w domu...Po działkowych przewalankach...:)

Edited by jostel5
Posted

Zdjęcia są super, widać że Niusia jest szczęśliwa , a jak jeszcze bardziej sie zadomowi to w ogóle będzie extra !!! Jesteśmy bardzo zadowolone że jej się udało ,co racja to racja , niektóre pieski muszą po prostu poczekać na ten wymarzony dom ! Mamy nadzieję ze Niusia w końcu się doczekała !! :)
Dom tymczasowy bardzo dziękuję nowym opiekunom za przyjęcie Niusi do swojej rodziny !A ona na pewno odwdzięczy się swoją miłością i urokiem:)

Posted

Cudne zdjęcia! I w łóżeczku z Panciem, i na własnym posłanku i ze ślicznym jamniorkiem!
No i bardzo się cieszę, że jamniczek od razu zaakceptował nowego czworonoga w domu. Już widać, że zostaną przyjaciółmi!

[quote name='mb1406']Jesteśmy bardzo zadowolone że jej się udało ,co racja to racja , niektóre pieski muszą po prostu poczekać na ten wymarzony dom ![/QUOTE]
To prawda!