Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie we wszystkich się da. Sądzę, że bezpieczniej zamówić nowe. Tym bardziej, że niektóre już z pewnością wygasły. Przydałoby się też wyróżnić tablicę gumtree i moruska - z tych portali jest największy odzew na ogłoszenia, jak wynika z mojego doświadczenia.

Posted

Bardzo nam przykro ,że odzew na ogłoszenia jest zerowy ... Na tablicy Niusia ma trzy ogłoszenia bo wcześniej robiłyśmy i też ciągle odświeżamy ale do nas też już nikt nie dzwoni.. wcześniej to przynajmniej jakieś pojedyncze telefony były. Ale oczywiście nie tracimy nadziei bo na taką cudowną sunię na pewno wcześniej czy później ktoś się skusi.
My niestety tak jak mówiłyśmy nie jesteśmy w stanie się nią dalej zajmować z tego względu ,że kończy się nam umowa o stancję , zaraz po zaliczonych egzaminach uciekamy do siebie i pewnie następny rok rozpoczniemy już w Białymstoku o ile wszystko pójdzie po naszej myśli.
Cieszymy się bardzo na te kilka miesięcy pobytu u nas Niusi , ciężko jest się nam z nią rozstać ,tym bardziej jak widzimy że mała jest taka do nas przyzwyczajona, reaguje tylko na nasze prośby i polecenia, taka grzeczniutka... Nie spodziewałyśmy się że będąc domem tymczasowym tak bardzo ją pokochamy i będzie nam tak smutno jak będziemy musiały się z nią rozstać.
Na prawdę podziwiamy wszystkie domy tymczasowe, bo wcale nie jest to takie łatwe jak może się innym wydawać .Szczerze mówiąc wątpimy ,czy zdecydowałybyśmy się na bycie po raz kolejny domem tymczasowym bo taki piesek potrafi wzbudzić tyle uczuć ,że ciężko jest nam teraz je z siebie po prostu wyrzucić i pożegnać się z Niusią :( No niestety nasza sytuacja życiowa nie pozwoli nam dalej się nie opiekować...Ale już sobie powiedziałyśmy że jak każda będzie miała kiedyś własne mieszkanie i własną rodzinę to jej koniecznym członkiem będzie zaadoptowany na stałe piesek i to najlepiej ksero naszej Niusi :) Piszemy naszej bo dla nas to ona zawsze bedzie już NASZĄ NIUSIĄ.
Ale mamy ogromną nadzieję w kochanej Pani Ani , że przyjmie Niusię do siebie ,jesteśmy przekonane że bedzie miała tam wspaniałe warunki , tak jak nasza niunia lubi , dom z ogrodem , inne psiaki , niewątpliwie dużo przytulania .... ;) A po cichutku wierzymy również że Pani Ania pokocha ją tak jak my i już nikomu nie odda....
Dziękujemy bardzo za współprace ale nie żegnamy się bo na pewno dalej będziemy stałymi bywalcami wątku Niusi !
Pozdrawiamy :)

Posted

Żeby jeszcze kogoś więcej Niusia tak złapała za serce! Mnie też w swoim czasie trochę złapała, ale niestety w mojej obecnej sytuacji nie mogę sobie pozwolić na więcej niż jednego psa, a wcześniej adoptowałam cavalierkę po przejściach

Posted

E-maila dostałam...:)

Kopiuję:

"Piszę, gdyż przeczytałam na stronie internetowej adopcja psa o Niusi. Strasznie kocham zwierzęta i chciałabym zaadoptować jakiegoś psiaka. Mam prawie dwu-letniego synka i wiem że lepiej by się rozwijał jakby miał kompana do zabaw[niestety kot i świnka morska nie chcą biegać za piłką;)]. Mieszkam wraz z mężem w domu z podwórkiem u moich rodziców i nikt nie wyraża sprzeciwu na pieska. Moje pytanie brzmi czy Niusia jest w dalszym ciągu w domu tymczasowym i dokąd w razie czego musiałabym przyjechać jeśli adopcja doszłaby do skutku?
Pozdrawiam Joanna"

Odpowiedziałam,czekamy....:)

Posted

Niusia na pewno dogada się z dwulatkiem.. z reszta mozemy zagwarantować że ona nikomu krzywdy nie zrobi, tutaj zdjęcia z moją chrześniaczkę , ma niecałe trzy latka

Posted

Takiej opcji, że ona miałaby zrobić krzywdę dwulatkowi, w ogóle nie brałam pod uwagę, ale czy takiemu maluchowi nie odbije kiedyś, żeby włożyć pieskowi paluszek do oczka? Oczywiście wszystko zależy, jaki dom, jak chowane dziecko i jakie ma skłonności.

Posted

W domu ,oprócz dwulatka,mieszka dwupokoleniowa rodzina,kot i chomik.Wszyscy żyją!;)

Dom jest w Łukowie i ....w końcu tygodnia pojedziemy tam z Niusią! Popatrzymy,sprawdzimy do piątego pokolenia wstecz ;) i zdecydujemy:)

Posted (edited)

[quote name='mb1406']Ale mamy ogromną nadzieję w kochanej Pani Ani , że przyjmie Niusię do siebie ,jesteśmy przekonane że bedzie miała tam wspaniałe warunki , tak jak nasza niunia lubi , dom z ogrodem , inne psiaki , niewątpliwie dużo przytulania .... ;) [/QUOTE]
Tak jak od początku zapewniałam, jeśli nie będziecie się w stanie dłużej sunią opiekować - trafi do mnie. Przytulania i psiego towarzystwa będzie miała, ile dusza zapragnie :lol:
Jutro zabieram Niusię do siebie.

[quote name='mb1406']A po cichutku wierzymy również że Pani Ania pokocha ją tak jak my i już nikomu nie odda....[/QUOTE]
No, niestety odda. Taka jest rola domu tymczasowego, że szuka dla swojego podopiecznego najlepszego domu z możliwych, a potem najczęściej przyjmuje kolejną bidę. Gdybym chciała zatrzymywać u siebie moich tymczasowiczów, już nie mogłabym przygarnąć innego pokrzywdzonego przez los psiaka, którego los postawiłby na mojej drodze.

W najbliższych dniach wybierzemy się z Jostel do Łukowa i zobaczymy co z tego wyniknie...

[quote name='wiosenka']Zamówiłam Niusi pakiet ogłoszeń.[/QUOTE]

Wielkie dzięki, Wiosenko!

Edited by cavani
Posted

Witam wszystkich;) Jestem wraz moimi męźciznami potencjalną rodzinką dla Niusi:) Czytając ostatnie komentarze dochodzę do wniosku że chyba nam bardziej przydałoby się trzymanie kciuków bo nawet ja nie znam swojego piątego pokolenia wstecz;P Pozdrawiam:)