mb1406 Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Widzimy dalej brak entuzjazmu, podnoszą wątek to wszyscy juz od paru miesięcy i w znalezienu domu stałego to wcale nie pomaga. My bardzo ją pokochałysmy i nie chcemy pozwolić na to żeby była zmuszona wracać do schroniska ,wiec prosimy jeszcze raz o ogłaszanie. A jak nie to niech ktoś wyśle chociaż ten tekst do ogłoszeń to same ją poogłaszamy. Quote
Ziutka Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 mb1406 napisał(a):Widzimy dalej brak entuzjazmu, podnoszą wątek to wszyscy juz od paru miesięcy i w znalezienu domu stałego to wcale nie pomaga. My bardzo ją pokochałysmy i nie chcemy pozwolić na to żeby była zmuszona wracać do schroniska ,wiec prosimy jeszcze raz o ogłaszanie. A jak nie to niech ktoś wyśle chociaż ten tekst do ogłoszeń to same ją poogłaszamy. Ja Niusię ogłoszę, tylko też potrzebuję tekst jakiś. Sama go nie napiszę, bo nic o niej nie wiem, Nutusia jest chętna do napisania tekstu ale musi znać podstawowe info. Powyróżniam jej ogłoszenia i domek napewno znajdzie... Quote
arabiansaneta Posted April 28, 2012 Author Posted April 28, 2012 A zły ten tekst na początku jej wątku? Quote
Nutusia Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Ten tekst na początku to jej historia, a nie tekst do ogłoszeń. Dziewczyny - Niusia jest u Was - Wy najwięcej o niej wiecie. Napiszcie mi, proszę, w skrócie najważniejsze informacje o niej. Wiek, zachowanie, umiejętności... Napiszę tekst, Ziutka ogłosi i przynajmniej się coś ruszy! Quote
mb1406 Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Suczka jest czarna, o półdługiej sierści, mięciutkiej w dotyku. Ma wzrost i proporcje małego jamnika, a biała plama na bródce sprawia, że wygląda na starszą niż jest. Gdy się koło niej przechodzi, całą sobą woła o odrobinę zainteresowania i czułości. Przytula się, odsłania brzuszek, domaga się pieszczot. - To można nawet wykorzystać z tego wstępu To co naszym zdaniem się przyda do ogłoszenia : - ma niecałe dwa lata - przebywa w domu tymczasowym - nauczona jest czystości w domu , w sensie ze załatwia swoje potrzeby na dworze - potrafi grzecznie chodzić na smyczy - w domu nie piszczy , nie szczeka - nie wiem czy to się przyda i jak to napisać ale ze się słucha , tak że reaguje na polecenia np zejdź z łóżka czy poczekaj - uwielbia wszystkich ludzi , jest totalnie niegroźna , nadaje się np do mieszkania z dziećmi, ufa ludziom , nie zrobiłaby nikomu krzywdy - dogaduje się z innymi zwierzętami domowymi , koty , chomik , inne psy ...(była sprawdzana przez Cavani) - lubi też bardzo przebywać na dworze , na balkonie , żeby po prostu być na powietrzu - w parku puszczamy ją już ze smyczy i w ogóle nie ucieka ,nie idzie za każdym innym człowiekiem,jak wcześniej było zauważone,czasem się oddala ,ale reaguje na każde nasze zawołanie , tylko że to jest kwestia przyzwyczajenia , gdybyśmy zaczęły spuszczać ją wcześniej to tak by nie było, bo np na zawołanie mojej mamy nie reaguje i nie wraca... - jest odrobaczona , zaszczepiona , wysterylizowana.. - jest bardzo spokojna w domu , przynajmniej u nas , pod takim względem , że nie gryzie nam kabli, foteli itp .. nie rozrzuca jedzenia , nawet gdy nas nie ma , mając do dyspozycji całe mieszkanie nie robi w ogóle bałaganu - może zostawać sama w domu , oczywiście na rozsądny czas.. Nie wiem co jeszcze było by przydatne.... , tutaj jeszcze fragment ogłoszenia , z którego my wcześniej ogłaszałyśmy Niusię , może z tego coś jeszcze sie wybierze: Urocza sunia woła o pomoc i poszukuje domu stałego.To są fotki, które co prawda nie oddają jej prawdziwego uroku :) Sunia nazywa się Niusia ( bo stwierdziliśmy ze jest na prawdę fajNIUSIA i stad nazwa ), jest wysterylizowana , zaszczepiona , odrobaczona. Zaletą Niusi jest niewątpliwie to ze jest bardzo cicha , w domu nie piszczy , nie szczeka .Zauwazyłyśmy ze nie tylko na kanapie ale wlasnie również na podworku czuje się bardzo szczesliwa gdyż jest to piesek bardzo ruchliwy . Radość sprawia jej każde oddane zainteresowanie , głaskanie , najmniejsza czułość , gdyż sunia wprost uwielbia ludzi. Jest bardzo milusińska , można ją nazwać taką kudłatą przytulanką . Przytula się, odsłania brzuszek, domaga pieszczot, a kiedy poświęci się jej chwilę czasu - posiedzi przy niej, wygłaszcze - przywołuje człowieka i prosi, żeby jeszcze nie odchodził. To młoda sunia ma niecałe dwa lata. Przebywa w domu tymczasowym , nauczona jest czystości w domu i spacerków na smyczy. Quote
mb1406 Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Proszę pytać jak coś konkretnego jeszcze powinno być , bo nie bardzo wiem co jeszcze mogło by być przydatne... W sumie najważniejsze żeby zainteresować kogoś a o szczegóły typu np. że lubi i potrafi podróżować samochodem i autobusem ,to już ludzie pytają podczas rozmowy choćby telefonicznej... Tak mi się wydaje.. Quote
arabiansaneta Posted April 29, 2012 Author Posted April 29, 2012 Bardzo fajnie to napisałyście, dużo wartościowych informacji Quote
jostel5 Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Cavani około 22-ej wstawi nowe fotki Niusi.Podobno do ogłoszeń jak znalazł-z dziećmi,z psiakami... Nutusiu,piszesz tekst? Bo przyszłam tu,by się ambitnie za to zabrać...:razz: Quote
cavani Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 mb1406 napisał(a):My bardzo ją pokochałysmy i nie chcemy pozwolić na to żeby była zmuszona wracać do schroniska Nie ma mowy o powrocie do schroniska! Od samego początku mówiłam, że jeśli nie będziecie się nią w stanie dłużej zajmować, to do czasu adopcji będzie u mnie! No a teraz trochę zaległych zdjęć. Wybrałam 25. Ludzie bardzo pozytywnie reagują na zdjęcia z dziećmi, bo to daje im poczucie pewności, że piesek na pewno jest łagodny. Warto byłoby dać również takie w ogłoszeniach. Ale po kolei. Pierwszą sesję zrobiłam niusi w klinice. Tutaj grzecznie czeka w poczekalni. Czas oczekiwania umilała sobie zawierając nowe znajomości. W gabinecie była baaardzo grzeczna i troszkę wystraszona. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Dolegliwości nie powracają. Quote
cavani Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Podczas pobytu u mnie, Niusia bardzo zaprzyjaźniła się z moją sunią Xenią. Ciągle się zaczepiały i prowokowały do zabawy. Quote
cavani Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 Zmęczony po zabawach piesek: Pojechaliśmy też w gości do mojej koleżanki Dorotki. Dzieci oczywiście od razu zajęły się Niusią, która była z tego powodu baardzo zadowolona. Quote
cavani Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 (edited) I jeszcze kilka ostatnich zdjęć. ... Edited April 29, 2012 by cavani Quote
arabiansaneta Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 Takie zdjęcia to superreklama! I ta jej cudowna, błyszcząca sierść! Quote
Nutusia Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Niusia to urocza, młodziutka (ok. 2-letnia) sunia czarna jak węgielek, której elegancji dodają białe znaczenia. Jej sierść jest mięciutka jak aksamit. Sunia jest maleńka - wzrostem i proporcjami przypomina jamnika. Bardzo potrzebuje zainteresowania, domaga się pieszczot i czułości. Niusia została zabrana ze schroniska do domu tymczasowego, gdzie została nauczona psich manier - pozostawiona sama w domu zachowuje czystość, nie wyje, nie niszczy. Ładnie chodzi na smyczy, bardzo się pilnuje i słucha, przychodzi na zawołanie. Pomimo, że zaznała zła od człowieka, nadal potrafi zaufać, jest niezwykle łagodna - uwielbia dzieci i zabawy z nimi. Doskonale dogaduje się również z innymi zwierzętami (psami, kotami, a nawet chomikami!) Niusia jest zdrowa - odrobaczona, zaszczepiona i wysterylizowana. Najwyższy czas, by wreszcie znalazła swój dom i Rodzinę, by była kochana i bezpieczna. By już nigdy nie zawiodła się na człowieku... Warunkiem adopcji jest wyrażenie zgody na wizytę wolontariusza oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt do adopcji: Quote
Nutusia Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 Cieszę się, że mogłam pomóc - polecam się na przyszłość! ;) Teraz proszę wysłać zdjęcia Ziutce na maila i... do domu, Niuśka! :) Quote
arabiansaneta Posted April 30, 2012 Author Posted April 30, 2012 Te zdjęcia są chyba najlepsze, jakie miała, jest z czego wybrać Quote
Nutusia Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Mail do Ziutki: sandraadopcje@gmail.com Trzeba do niej wysłać tekst i zdjęcia, bo coś ma zablokowane i nie może ściągnąć z wątku. Skoro obiecała, z pewnością ogłosi Niuśkę i to - znając ją (Ziutkę, nie Niusię) ekspresowo ;) Quote
jostel5 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 (edited) Zaraz Ziutce wyślę,co trzeba! Wróciłam przed chwilą z wątku Insektów.I tam nadziałam się na fotkę Lalki! Jakaż Niuśka jest do niej podobna,wyglądają jak siostry bliźniaczki!:crazyeye: :lol: Aha,zapraszam na bazarek...Może przydadzą się komuś skórzane butki? A może biżutki ze srebra? http://www.dogomania.pl/forum/threads/226512-Również-skórzane-buty-oraz-srebrne-biżuty!Do-18-V-dla-Bezia-i-Fifiego!?p=19032201#post19032201 Edit.Wysłałam tekst (dziękuję,Nutusiu!:)) i fotki! Edited May 1, 2012 by jostel5 Quote
Nutusia Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Lalka sporo większa jednak, ale sierściowo-kolorystycznie bardzo podobne :) Laluna znalazła dom w niespełna 3 tygodnie ;) Quote
jostel5 Posted May 1, 2012 Posted May 1, 2012 Ziutka napisał(a):Melduje, że wsio doszło na maila :) Dziękuję za meldunek! I czaruj ,dziewczyno,czaruj -ze wszystkich sił!;) Quote
jostel5 Posted May 2, 2012 Posted May 2, 2012 Aha,zapraszam na bazarek-skórzane buty i srebrne biżuty!:) http://www.dogomania.pl/forum/threads/226512-R%C3%B3wnie%C5%BC-sk%C3%B3rzane-buty-oraz-srebrne-bi%C5%BCuty!Do-18-V-dla-Bezia-i-Fifiego! Quote
Recommended Posts