Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moje tymczasowiczki zaraz po przyjeździe do mnie ani myślały jeść suchą karmę, choć zostały zabrane z mordowni w Olkuszu, gdzie rarytasów z pewnością nie dostawały. Zaczynałam od mieszania suchej (drobnej) karmy z twarożkiem, czasami dodawałam trochę "ludzkiego" sosiku, mięska z kurczaka. Wtedy wchodziło, choć nadal bez zbytniego entuzjazmu. I pewnego dnia - jakby coś "kliknęło" i zaczęły tak wcinać, że trzeba je było kontrolować! Niuśka, jedz malizno, bo z sił opadniesz. A może ona sobie miejsce zostawia na świąteczne przysmaki? ;)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bidula niestety nadal nie je, co bardzo martwi jej Pańcie. Dzisiaj znowu byliśmy z sunią u dr Iwanickiego. Brzuszek cały czas jest bardzo tkliwy - wyraźnie ją boli przy dotyku. Dostała kolejną porcję antybiotyku.
Ponieważ Pańcie Niusi w piątek wyjeżdżają, podjęliśmy wspólnie decyzję, że mała zostanie na święta u mnie. W razie problemów jej lekarz będzie cały czas blisko, gotowy pomóc.

Posted

Dzis jej dałyśmy za zgodę lekarza troche mięska z kaczki chyba i zjadła ze smakiem i jeszcze czekała na więcej i na wieczornym spacerku już się porządnie załatwiła także pewnie wszystko bedzie dobrze. A wczoraj nie jadła bo pewnie jej taki rosołek po prostu nie odpowiada , ona i wcześniej takich rzeczy nie jadała. Także pewnie wszystko będzie git i podróż do nas też by jej nie zaszkodziła ale skoro tak już zalecił lekarz żeby lepiej była w pobliżu to tak będzie w sumie bezpieczniej.

Posted

mb1406 napisał(a):

A wczoraj nie jadła bo pewnie jej taki rosołek po prostu nie odpowiada

A potraficie ugotować rosołek?:crazyeye::eviltong::evil_lol:

Strasznie sie cieszę,że suńka lepiej się czuje!:multi: Humor zdecydowanie mi się poprawił!:lol:

Posted

Przez jakiś czas miałam problemy z komputerem.
Nie tak dawno temu w tym roku moje psisko miało problem z żołądkiem, nie miał apetytu, wymiotował. Miał robione RTG brzucha i dokładnie został obmacany, zmierzona temp. itp. Okazało się że ściana żołądka jest pogrubiona i w jelitach jest trochę gazu. Dostał dietę czyli jak już wiosenka wspominała gluty z lnu (ja mieszałam z wodą mielone siemię lniane) a do tego trochę miękkiego jedzenia, najpierw tylko troszkę bardziej na zapach niż do najedzenia, a jak nic złego się nie działo to w następnych dniach coraz więcej. To siemię do każdego posiłku przez 7-10 dni. W gabinecie dostał w zastrzyku antybiotyk i leki przeciwymiotne (powtórka przez dwa dni), dostał w domu po powrocie od lekarza lakcid (wg zalecenia lekarza). On akurat nie tolerował tego, ale dobrze na problemy z żołądkiem u psów robi ranigast, mój jest średniej wielkości i miał dostać 1/2 tabletki.
Podobno jak się robi ciepło po zimie to problemy z żołądkiem są dość częstą przypadłością. Dodatkowo u niej jest to zmiana jedzenia i zmiana otoczenia.
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze z Niusią.

Posted

Nie nie umiemy ugotować rosołu , tylko hamburgery jemy i pizze :D :P Życzymy jej szybkiego powrotu do zdrowia ale nie rozumiemy postu wyżej, bo w czym jej to pomoże ze będzie u Cavani a nie u nas...

Posted

Niusia czuje sie bardzo dobrze , ma apetyt i ladnie sie zalatwia i dlatego wlasnie zaraz jedziemy do weterynarza zeby ja skontrolowal i jak wszystko ok to jednak pojedzie z nami jutro na swieta. A wczoraj poszlysmy z nia nawet na łąke zeby ją troche spuścic ze smyczy bo ona bardzo sie prosi o bieganie i byla taka szczesliwa ze az milo sie patrzyło :) tak samo jak wynioslysmy pod blok karmę dla bezdomnego pieska bo pomyslalysmy ze Niusia i tak jej nie je , to jak mała zobaczyła ze ktoś inny je jej karmę to także zaczęła wsówać jakby nigdy nie widziała hehe :)