Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Warunki schroniskowe a warunki domowe są czymś zupełnie innym i zachowanie w obu przypadkach może być diametralnie różne. Jednak w większości przypadków największe cuda może zdziałać miłość, bo pies ją wyczuwa.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bylam wczoraj strasznie zajęta cały dzień. Myślę, że już wszystko prawie przemyślałam. Mam numer tel do Pani wolontariuszki Jolanty, dziś po pracy zadzwonię i wszystko uzgodnię. mam nadzieję

Posted

Jeszcze trochę posiedzi w izolatce (chociaż już chciała dać dyla na dwór) i pojedzie do dt. Na robienie zdjęć światło w tej izolatce za słabe. Ciasteczko dostała, ale tylko jedno, bo grubasek się zrobił. Ale ani piśnie, chociaż siedzi sama (oczywiście co jakiś czas ktoś do niej zagląda).

Posted

Niusia bidulka wygląda teraz tak:

Pracownicy mówią, że zamknięta w izolatce zachowuje się cichutko - ani piśnie. Mam więc nadzieję, że w domu też tak będzie.
Bardzo jest stęskniona za człowiekiem - przytula się, łasi. Przekochane z niej stworzenie.

Posted

A kto prowadzi jej wydarzenie na fb? Czy Niusia ma szelki czy będę musiala kupic?
Jesli to prawda, ze tak dzielnie znosi pobyt w izolatce to znaczy, ze nie powinna plakac jak będę musiala zamknąć w łazience na czas gdy będę w pracy.... Oby szybko nauczyła się załatwiać psie sprawy na dworze :)

Posted

W schronisku dostanie jakieś szelki. Wybadaj, co lubi najlepiej i dawaj jej to w nagrodę, ilekroć wysika się (czy co innego zrobi) na dworze. Nagrodzie powinny towarzyszyć bardzo wylewne pochwały. Psy w ten sposób najszybciej się uczą. A może właśnie chętniej będzie siedziała w jednym pomieszczeniu z kotami? To się wszystko zobaczy.

Posted

Obawiam sie, ze koty (a zwlaszcza jedna kicia, ktora kiedys pogryzl pies i ma traume) przez dlugi czas będzie się czuła b niepewnie w obecności psa. Liczę na to, że fakt, że Niusia jest b mala nieco załagodzi to.
Będę b wdzięczna za szelki :) Ja kupię Niusi na pewno taką "pluszową budę" :)