Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Niusi wszystko dobrze. Śpioszek z niej trochę. Jak na razie nie załatwia się już w domu , chyba zaczyna rozumieć , że te paróweczki które jej dajemy za wysikanie się na dworze są nagrodą ;)

Posted

mb1406 napisał(a):
U Niusi wszystko dobrze. Śpioszek z niej trochę. ;)

Małe odsypia trudy schroniskowego życia,one wszystkie tak się na początku,po wyjściu ze schronu,zachowują.Musi psina odreagować!:p

Posted

Sugestia od Pani Kasi, niedoszłego domku która zagląda do Niusi. Fajnie jej zrobić fotki na jakimś pastelowych kolorkach, kocyku itp z jakimiś może zabawkami. Taką fotkę co by zwracała uwagę i chwytała za serce.

Posted

ale nawet bez tego jest przeurocza :) Moj Coliś też non stop spał po zabraniu ze schroniska i też pierwszy dzień "brudził" mi wszędzie ale szybko załapał co i jak :)

Posted

Witam. Jest taka sprawa, że.. Wystawiłyśmy Niusię na kilka ogłoszeń i odezwała się do nas taka Pani , ona jest z pod Warszawy i chciała by przygarnąć Niusię . Kobieta jest na emeryturze i chciała by z pieskiem jeździć na działkę , co nas właśnie ucieszyło bo zauważyłyśmy że Niusia lubi przebywać na dworze , jak wracamy ze spacerków to zatrzymuje sie na klatce i nie chce isc do domku. Kobiecie zależy własnie na małym piesku , wydaję się być w porządku , przez telefon jest bardzo wesoła i optymistycznie nastawiona. Pani chciałaby mieć Niusię już na weekend , bo twierdzi że przez weekend piesek juz trochę się oswoi i się przyzwyczają do siebie. Czy mógłby ktoś się tym troszkę zainteresować bo my przecież jesteśmy tylko domem tymczasowym i same nie możemy nic zrobić. I jeszcze jedno pytanie ile Niusia tak mniej więcej może ważyć ?

Posted

Najlepiej skontaktujcie się telefonicznie (pewnie o tej porze sms) z osobami z którymi podpisywałyście umowę jako dom tymczasowy. Ten weekend nie jest za bardzo realny. Dobrze by było jeśli robicie jakieś ogłoszenia wkleić tu na wątek :). Trzymam kciuki i miłego dnia wszystkim życzę.

Posted

Działka? Przede wszystkim było wiadomo, że Niusia to uciekinier pierwszej wody - m.in. dlatego nie trafiła do mnie na DT, bo była obawa, że zwieje (mam dom z ogrodem, do którego wypuszczam moje psiaki luzem). Gdyby nie to, miałaby DT u mnie trzy moje tymczasowiczki wstecz ;)

Posted

Nie wiemy czy uciekinierka , ale widać że Niusia bardzo lubi przebywac na podwórku , my wychodzimy z nią 7 razy dziennie i za każdym razem zatrzymuje się na parterze w klatce i nie chce wchodzic na górę , także fajnie by było jakby sunia była często na powietrzu ;) Oczywiście znamy procedurę , wiemy ze musi być wizyta przed adopcyjna itd. No zobaczymy , oby znaleźć jej najlepszy domek :)

Posted

Super, że się tak szybko aklimatyzuje. Teraz zostaje znalezienie dobrego domku na stałe.
Ja osobiście jak słyszę, że najlepiej jakby psiak był "na przedwczoraj" to zaczynam ostrożnie podchodzić do takiej osoby, ale to tylko moje zdanie.

Posted

A mi się taki domek "na przedwczoraj" trafił - Słomka pojechała bez szczepień, bez sterylki, po zaledwie tygodniu DT u mnie i ma domek jak z bajki - tak więc różnie bywa, ale z pewnością trzeba sprawdzić wszystko od podszeweczki ;)

Posted

My rozumiemy że trzeba dokładnie sprawdzić. Ale jak to jest , czy ktoś kto tam mieszka niedaleko przeprowadził by taką wizytę przed adopcyjną? Ta kobietka dokładnie mieszka w Rakowicach , twierdzi że kocha psy , że jest na emeryturze , pracuje tylko 3 godziny dziennie a resztę czasu chciałaby poświęcić pieskowi. Tylko jej zależy na piesku małym żeby nie był ciężki , żeby mogła go wziąć na ręce i tak się nas dopytuje ciągle dlatego jeszcze raz pytamy , ile Niusia może tak mniej więcej ważyć.

Posted

Przede wszystkim myślę,że co nagle,to po diable!:)

Niuśka jest śliczna,więc domek znajdzie na pewno,teraz jednak trzeba zadbać o to,by był to dom na jej miarę i potrzeby.
To,że sunia w schronie złapała opinię uciekinierki nie znaczy,że naprawdę taka jest....Może po prostu chciała być z człowiekiem....? Przecież nie zwiewała gdzieś do lasu!Źle się czuła w kojcu i prawdopodobnie chciała się z niego za wszelką cenę wydostać!

A z Panią trzeba porozmawiać,zrobić wizytę,zorientować się,co i jak..:)

Dziewczyny zrobiłybyście jej zdjęcia na jakimś kolorowym tle i z zabaweczką???

Trzeba Niuśkę intensywnie ogłaszać.:)

Podajcie mi na pw nr telefonu...

Edit. Jeśli chodzi o wagę suni-u weta na Parkowej jest waga,macie tam blisko,może spacerek sobie zrobicie w tamtym kierunku...? ;) Waga stoi w poczekalni.