arabiansaneta Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Warunki schroniskowe a warunki domowe są czymś zupełnie innym i zachowanie w obu przypadkach może być diametralnie różne. Jednak w większości przypadków największe cuda może zdziałać miłość, bo pies ją wyczuwa. Quote
Kacha88 Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Bylam wczoraj strasznie zajęta cały dzień. Myślę, że już wszystko prawie przemyślałam. Mam numer tel do Pani wolontariuszki Jolanty, dziś po pracy zadzwonię i wszystko uzgodnię. mam nadzieję Quote
aniawawa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Sunia już niedługo będzie tydzień po sterylizacji więc powinna czuć się już dobrze :). Teraz tylko żeby jeszcze szybko stały domek się znalazł. Quote
arabiansaneta Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Jutro się do niej (i nie tylko do niej) wybieramy. Quote
arabiansaneta Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 Na pewno obmiziamy ją dokładnie i dostanie ciasteczko. Quote
arabiansaneta Posted February 17, 2012 Author Posted February 17, 2012 O ile nie będzie zawiei śnieznej Quote
benkowa Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Pogoda fajna , moze Niusi udało sie iśc na spacer po zabiegu?Jak los ja po tej izolatce czeka ? Quote
wiosenka Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Dziewczyny i co? Mnie już ciekawość skręca w precelek ;). Quote
arabiansaneta Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 Jeszcze trochę posiedzi w izolatce (chociaż już chciała dać dyla na dwór) i pojedzie do dt. Na robienie zdjęć światło w tej izolatce za słabe. Ciasteczko dostała, ale tylko jedno, bo grubasek się zrobił. Ale ani piśnie, chociaż siedzi sama (oczywiście co jakiś czas ktoś do niej zagląda). Quote
wiosenka Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 A ona z tej izolatki nie wychodzi na spacer? Quote
arabiansaneta Posted February 18, 2012 Author Posted February 18, 2012 Może ktoś i z nią wychodził, nie wiem. Quote
aniawawa Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 I jak Niusia?? już niedługo zdjęcie szwów. Quote
arabiansaneta Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 W piątek ma jechać do DT. Quote
cavani Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Niusia bidulka wygląda teraz tak: Pracownicy mówią, że zamknięta w izolatce zachowuje się cichutko - ani piśnie. Mam więc nadzieję, że w domu też tak będzie. Bardzo jest stęskniona za człowiekiem - przytula się, łasi. Przekochane z niej stworzenie. Quote
arabiansaneta Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 I czuje się już tak dobrze, że najchętniej by stamtąd wyszła. A pieszczoch była zawsze. Quote
wiosenka Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Oj, jeszcze parę dni i ona też będzie w lepszych warunkach. Quote
Kacha88 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 A kto prowadzi jej wydarzenie na fb? Czy Niusia ma szelki czy będę musiala kupic? Jesli to prawda, ze tak dzielnie znosi pobyt w izolatce to znaczy, ze nie powinna plakac jak będę musiala zamknąć w łazience na czas gdy będę w pracy.... Oby szybko nauczyła się załatwiać psie sprawy na dworze :) Quote
wiosenka Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Z tego co wiem w szelki ma być wyposażona na miejscu. Quote
arabiansaneta Posted February 19, 2012 Author Posted February 19, 2012 W schronisku dostanie jakieś szelki. Wybadaj, co lubi najlepiej i dawaj jej to w nagrodę, ilekroć wysika się (czy co innego zrobi) na dworze. Nagrodzie powinny towarzyszyć bardzo wylewne pochwały. Psy w ten sposób najszybciej się uczą. A może właśnie chętniej będzie siedziała w jednym pomieszczeniu z kotami? To się wszystko zobaczy. Quote
Kacha88 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Obawiam sie, ze koty (a zwlaszcza jedna kicia, ktora kiedys pogryzl pies i ma traume) przez dlugi czas będzie się czuła b niepewnie w obecności psa. Liczę na to, że fakt, że Niusia jest b mala nieco załagodzi to. Będę b wdzięczna za szelki :) Ja kupię Niusi na pewno taką "pluszową budę" :) Quote
Recommended Posts