Voute Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 W takim razie u nas jest bardzo drogo :roll: Ale na wiosnę i tak się postaram o drewniane przeszkody. Quote
paulaa. Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Ja u nas dzisiaj za samą jedną rurke 3m, dałam 12,80zł.. :roll: Quote
Voute Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 [quote name='paulaa.']Ja u nas dzisiaj za samą jedną rurke 3m, dałam 12,80zł.. :roll: Jak od wody, to i tak niewiele. U nas 3 m kosztuje 25 zł... Ja z innej beczki - ma ktoś pomysł jak przymocować metalowe obręcze do tunelu? W tym przypadku mam na myśli te szare paski. Quote
Laura:) Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 :) musze kupić te rurki do hopki :) Jutro dam zdięcia to zobaczycie jak ja robiłam hopkę xD :D A macie jakiś pomysł jak zrobic kładkę , a co do tunelu xD ja robiłam że układałam krzesław i na to przykrywałam kocami xD taki miałam tunel sztywny a mojej psince bardzo sie podobało :D Quote
Voute Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Kładkę to chyba najlepiej z drewna - bierzesz odpowiednio długie i szerokie deski, do tego dorabiasz podpory i zależnie, czy kładka ma być regulowana, czy nie (jak regulowana, do między deskami zawiasy powinny chyba być) łączysz wszystko, a na koniec malujesz, najlepiej farbą z piaskiem, żeby pies się nie ślizgał. Tunel z krzeseł mnie nie satysfakcjonuje ;) Quote
Kirinna Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 [quote name='Laura:)']:) musze kupić te rurki do hopki :) Jutro dam zdięcia to zobaczycie jak ja robiłam hopkę xD :D A macie jakiś pomysł jak zrobic kładkę , a co do tunelu xD ja robiłam że układałam krzesław i na to przykrywałam kocami xD taki miałam tunel sztywny a mojej psince bardzo sie podobało :D ja zrobiła prowizorycznie w wakacje niska,bo mój pies był jeszcze bardzo mały i nie chciałam żeby spadł. pierwsza: długa deska, oparta jednym końcem na ziemi a drugim o kilka cegieł ułożonych jedna na drugiej, druga: podobnej szerokosci oparta znowu z jednej i drugiej strony o cegły i ostatnia tak jak pierwsza:) tunel mozna spróbowac zrobic z koszy na bielizne.(takie średnie i okrągłe) kiedys były w biedronce. wyciąc dno i połączyc z nastepnym. ale ja nigdy nie robiłam więc nie wiem jak to powinno dokładnie być:) zobaczcie co znalazłam http://www.breska.pl/przeszkody-agility/stacjonatka troche drogie:) Quote
Laura:) Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Kiedyś też tą stronke widziałam ale zniechęciły mnie te ceny xD :D Quote
Laura:) Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Dwa zdięcia z wakacji troche się nam nudziło xD Quote
Illusion Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Ja hopki robiłam z tych rurek elektrycznych, jedna hopka to koszt 10-15zł. To prawda, że nie są zbyt stabilne (szczególnie, jak mocno wieje), ale zawsze można spróbować czymś je obciążyć ;). A tunele kupowałam tutaj: http://sport-dog.home.pl/Agility-k57-0--default.html Są dosyć fajne, ale wydaje mi się, że przy większym psie długo nie pożyją :shake:. Quote
Illusion Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Proszę bardzo ;). Jedna z naszych hopek I jeden z tuneli Quote
klaudiaZak Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 Świetne są wasze hopki *:D Czy robił ktoś z was tunel miękki? Bo nie wiem jak zrobić; < A co do palisady to ja mam po daszku od "studni" --> takie cuś ja tam;D ---> http://www.zywiec2010.zieloneblogi.pl/pliki/zywiec2010/image/obraz%20232.jpg tyle że wyższe, tak na wysokość ma ok.88-93cm. :P Quote
Voute Posted January 10, 2012 Posted January 10, 2012 [quote name='klaudiaZak']Świetne są wasze hopki *:D Czy robił ktoś z was tunel miękki? Bo nie wiem jak zrobić; < A co do palisady to ja mam po daszku od "studni" --> takie cuś ja tam;D ---> http://www.zywiec2010.zieloneblogi.pl/pliki/zywiec2010/image/obraz%20232.jpg tyle że wyższe, tak na wysokość ma ok.88-93cm. :P Ja robiłam, ale krótko mówiąc nie wyszedł. Fajnie zrobiony tunel miękki można znaleźć na nieaktualnym już forum agility. Wpisz sobie w google forum agility, drugi link, dział przeszkody, temat i post pierwszy ;) Quote
klaudiaZak Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Dzięki Voute :D Muszę jakoś wykombinować taką dyktę ;) Quote
klaudiaZak Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Dziś znalazłam w piwnicy jakieś listewki więc postanowiłam zrobić hopeczkę ;) Nie wygląda to za ciekawie... D : Poza tym nie wiem jak zrobić aby można było wysokość regulować ;( na razie to jest taśmą podklejone :x Ma ktoś pomysł jak zrobić regulację wysokości tyczki? I ZECIAK NAD HOPECZKĄ *Sorki za jakość zdjęć robione szybko ;d Quote
paulaa. Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='klaudiaZak']Dziś znalazłam w piwnicy jakieś listewki więc postanowiłam zrobić hopeczkę ;) Nie wygląda to za ciekawie... D : [IMG=http://img715.imageshack.us/img715/2470/dsc04820x.jpg] Uploaded with ImageShack.us Ja na początek miałam jeszcze gorsze haha. Nie jest źle, najważniejsze że macie chwilowo na czym ćwiczyć. :smile: Ja postaram się dzisiaj zrobić fotki naszych 5 hopek z rurek pcv 3/4'', ozdobionych przeze mnie oczywiście nie równo taśmą. :smile: Quote
klaudiaZak Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 [quote name='Illusion']Tyczka powinna spadać w obie strony.[/QUOTE] Tak, wiem, dlatego nie jestem z tego zadowolona i nie bardzo chcę na "tym" ćwiczyć zanim nie znajdę rozwiązania jak to zrobić. Quote
klaudiaZak Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 My też chcemy z pcv ale tata najpierw musi załatwić ;) Albo załatwi więcej listewek i jakieś farby to się zrobi lepiej niż ta co zrobiłam sama :lol: Quote
Kirinna Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 KlaudiaZak możesz wyciąć z kawałka drewna takie siodełko. I przykręcić(ale nie na do końca) do tyczki, żeby mogło sie obracać Quote
Laura:) Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 A ja zawsze zapominam wrzucić moje amatorskie hopki xD na wątek :) Quote
paulaa. Posted January 14, 2012 Posted January 14, 2012 Ja mam dzisiejsze fotki hopek, ale nie moge kabla znaleźć. :D Quote
Recommended Posts