Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak mi się uda wreszcie zrobić ładne zdjęcie to zacznę kampanię reklamową Stelli, niestety zdarzyło jej się zrobić siusiu w domu, ale ona jeszcze jest mała więc to zupełnie normalne...

Posted

Też tak myślę, że ją wyrzucono, nie ma nigdzie żadnych ogłoszeń, że ktoś jej szuka :( Ale takie cudeńko na pewno prędko znajdzie domek! Po jakim czasie można zacząć robić ogłoszenia adopcyjne? Póki co mała ma tylko ogłoszenie, że szuka swoich właścicieli.

Posted

soboz4 napisał(a):
można od zaraz, tylko ona jest tak ruchliwa, że nie ma jeszcze naprawdę ładnego zdjęcia, a ono jest podstawą...

Moja tak samo.Może niech ją ktoś po trzyma albo niech się trochę uspokoi :)

Posted

Przecież na poprzedniej stronie ktoś wkleił jej ogłoszenia, jeśli ktoś szuka to na pewno przejrzy te najpopularniejsze strony.
Bożenko, po niedzieli na 80% będę mogła wziąść ją do siebie na DT, sprawdź tylko proszę to o co prosiłam.
ł

Posted

Jetrel napisał(a):
Przecież na poprzedniej stronie ktoś wkleił jej ogłoszenia, jeśli ktoś szuka to na pewno przejrzy te najpopularniejsze strony.

Dokładnie, sunia ma ogłoszenia na najpopularniejszych serwisach, ale jeśli ktoś chciałby porobić więcej to oczywiście zapraszam :)
Chodziło mi o to, że jej ewentualni właściciele nie ogłaszają, że się zgubiła :(

Posted

aeriel napisał(a):
Dokładnie, sunia ma ogłoszenia na najpopularniejszych serwisach, ale jeśli ktoś chciałby porobić więcej to oczywiście zapraszam :)
Chodziło mi o to, że jej ewentualni właściciele nie ogłaszają, że się zgubiła :(

jest też opcja, że nie wiedzą jak ogłaszać w internecie, myślę, że lepiej zrobić plakaty i porozwieszać w miejscu, w którym się zgubiła

Posted

kimiji napisał(a):
jest też opcja, że nie wiedzą jak ogłaszać w internecie, myślę, że lepiej zrobić plakaty i porozwieszać w miejscu, w którym się zgubiła

Zgodzę się z tobą...Bo nie każdy zna tą stronę i może nie ma internetu,komputera..:(

Posted

kimiji napisał(a):

dokładnie, lepiej upewnić się że na pewno właściciel jej nie szuka, a teraz sporo starszych osób kupuje psy.

Posted

Sunia została znaleziona w miejscu, gdzie praktycznie nikt nie mieszka i gdzie są podrzucane wszystkie psy z okolic. Na 1300 psów znalezionych i zabranych z interwencji w Katowicach co roku minimum 300 jest właśnie stamtąd, kierowniczka powiedziała mi, że tam sa podrzucany psy nie tylko z Katowic, ale z okolicznych miast.

Co do Stelli - jest bardzo mądra, w ciągu paru chwil załapała jak ma na imię i przylatuje za pierwszym wołaniem - bez przysmaku, tylko na głaski!!!

Załatwia się na dworze, ale dziś raz zdarzyło jej się nasiusiać 1 raz w nocy.

Sunia jest charakterna, robi irokeza na widok każdego, większego psa! Niestety nie daje sobie w kaszę dmuchać i na warknięcia odpowiada warknięciem.

Agnieszko, gdy wyszłam z Igą na spacer (wcześniej byłam z Roksią i Stellą) to Stella piszczał, nawet obecność męża niewiele pomogła, ale nie szczeka i nie demoluje, popiskuje cicho, co zresztą większość szczeniąt robi. Bardzo by mi zależało na dt od niedzieli, bo na 8 godzin z moimi boję się zostawić, a mama jedzie do Warszawy na 10 dni...
Roksia i Iga co jakiś czas mają z nią konflikt, Iga dlaetgo że mała jest niedelikatna a jej dokucza kręgosłup, a Roksia bo uważa, że wszystko (łącznie z podłogą) należy tylko do niej...

Ale bardzo proszę trzymajcie kciuki, zgłosił się Pan i chce ją dziś albo jutro obejrzeć!

Jeszcze co jest istotne, że Stella bardzo lubi małe dzieci, ciągnie do każdego 2-3 latka...

Jeżeli właściciel się znajdzie, w co wątpię, to Stella oczywiście wróci do niego!

Posted

na fundację SOS, nie zrozumiałam pytania, myślałam że chodzi Ci o koszty sterylki!

Wszystkie umowy zawsze piszę na Fundację, o to nie musisz się martwić, w tym roku na pewno mam już ich powyżej 20 i mam nadzieję, że mają dobre domy...

Posted

wiem, dlatego wszyscy wolontariusze starają się zawierać umowy fundacyjne, nawet dla psów ze schroniska w Katowicach, gdy adopcja jest bezpośrednio przez nich prowadzona.

niestety to tez lata nauki, pierwsza umowa adopcyjna jaką zawarłam nie była najlepsza a domek średni, choć z dużym ogrodem, ale cały czas każdy z nas się uczy

Posted

Stella pojechała do domku (umowa podpisana!), ludzie bardzo sympatyczni, sami pytali się o sterylizację i chcieli sterylizować, rodzice mają psa. Stella nie będzie zostawała sama w domu, pracują tak,że się wymieniają obecnością w domu...

Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nawzajem się pokochają!

Posted

mówiłaś, że na dt, poza tym tez idziesz na 8 godzin do pracy, a Stella piszczała nawet jak tylko ja znikłam jej z oczu, tam nie będzie miała większych przerw bez ludzi niż 2 godziny

A że szybko to wiem, sama jestem bardzo zdziwiona, mam nadzieję że to przemyślana decyzja, choć z rozmowy wynikała że szukali psa od dłuższego czasu