KasiaJessy Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Myślę że znajdzie swojego właściciela ;) Taka jest ładniutka:)Nie wiem jak ktoś mógł zostawić takiego ładniutkiego i na pewno mądrego spanielka :( :(na ulicy:( Quote
soboz4 Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Jak mi się uda wreszcie zrobić ładne zdjęcie to zacznę kampanię reklamową Stelli, niestety zdarzyło jej się zrobić siusiu w domu, ale ona jeszcze jest mała więc to zupełnie normalne... Quote
aeriel Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Też tak myślę, że ją wyrzucono, nie ma nigdzie żadnych ogłoszeń, że ktoś jej szuka :( Ale takie cudeńko na pewno prędko znajdzie domek! Po jakim czasie można zacząć robić ogłoszenia adopcyjne? Póki co mała ma tylko ogłoszenie, że szuka swoich właścicieli. Quote
soboz4 Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 można od zaraz, tylko ona jest tak ruchliwa, że nie ma jeszcze naprawdę ładnego zdjęcia, a ono jest podstawą... Quote
KasiaJessy Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 A wy ją nigdzie nie ogłaszacie ?:( To jak nie ogłaszacie to wątpię że znajdzie swojego właściciela:( Ale jest cudna.Moje to by w 2 min przewróciły choinkę ;) Quote
KasiaJessy Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 soboz4 napisał(a):można od zaraz, tylko ona jest tak ruchliwa, że nie ma jeszcze naprawdę ładnego zdjęcia, a ono jest podstawą... Moja tak samo.Może niech ją ktoś po trzyma albo niech się trochę uspokoi :) Quote
Jetrel Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Przecież na poprzedniej stronie ktoś wkleił jej ogłoszenia, jeśli ktoś szuka to na pewno przejrzy te najpopularniejsze strony. Bożenko, po niedzieli na 80% będę mogła wziąść ją do siebie na DT, sprawdź tylko proszę to o co prosiłam. ł Quote
aeriel Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Jetrel napisał(a):Przecież na poprzedniej stronie ktoś wkleił jej ogłoszenia, jeśli ktoś szuka to na pewno przejrzy te najpopularniejsze strony. Dokładnie, sunia ma ogłoszenia na najpopularniejszych serwisach, ale jeśli ktoś chciałby porobić więcej to oczywiście zapraszam :) Chodziło mi o to, że jej ewentualni właściciele nie ogłaszają, że się zgubiła :( Quote
kimiji Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 aeriel napisał(a):Dokładnie, sunia ma ogłoszenia na najpopularniejszych serwisach, ale jeśli ktoś chciałby porobić więcej to oczywiście zapraszam :) Chodziło mi o to, że jej ewentualni właściciele nie ogłaszają, że się zgubiła :( jest też opcja, że nie wiedzą jak ogłaszać w internecie, myślę, że lepiej zrobić plakaty i porozwieszać w miejscu, w którym się zgubiła Quote
KasiaJessy Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 kimiji napisał(a):jest też opcja, że nie wiedzą jak ogłaszać w internecie, myślę, że lepiej zrobić plakaty i porozwieszać w miejscu, w którym się zgubiła Zgodzę się z tobą...Bo nie każdy zna tą stronę i może nie ma internetu,komputera..:( Quote
paulaa. Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 kimiji napisał(a):jest też opcja, że nie wiedzą jak ogłaszać w internecie, myślę, że lepiej zrobić plakaty i porozwieszać w miejscu, w którym się zgubiła dokładnie, lepiej upewnić się że na pewno właściciel jej nie szuka, a teraz sporo starszych osób kupuje psy. Quote
soboz4 Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Sunia została znaleziona w miejscu, gdzie praktycznie nikt nie mieszka i gdzie są podrzucane wszystkie psy z okolic. Na 1300 psów znalezionych i zabranych z interwencji w Katowicach co roku minimum 300 jest właśnie stamtąd, kierowniczka powiedziała mi, że tam sa podrzucany psy nie tylko z Katowic, ale z okolicznych miast. Co do Stelli - jest bardzo mądra, w ciągu paru chwil załapała jak ma na imię i przylatuje za pierwszym wołaniem - bez przysmaku, tylko na głaski!!! Załatwia się na dworze, ale dziś raz zdarzyło jej się nasiusiać 1 raz w nocy. Sunia jest charakterna, robi irokeza na widok każdego, większego psa! Niestety nie daje sobie w kaszę dmuchać i na warknięcia odpowiada warknięciem. Agnieszko, gdy wyszłam z Igą na spacer (wcześniej byłam z Roksią i Stellą) to Stella piszczał, nawet obecność męża niewiele pomogła, ale nie szczeka i nie demoluje, popiskuje cicho, co zresztą większość szczeniąt robi. Bardzo by mi zależało na dt od niedzieli, bo na 8 godzin z moimi boję się zostawić, a mama jedzie do Warszawy na 10 dni... Roksia i Iga co jakiś czas mają z nią konflikt, Iga dlaetgo że mała jest niedelikatna a jej dokucza kręgosłup, a Roksia bo uważa, że wszystko (łącznie z podłogą) należy tylko do niej... Ale bardzo proszę trzymajcie kciuki, zgłosił się Pan i chce ją dziś albo jutro obejrzeć! Jeszcze co jest istotne, że Stella bardzo lubi małe dzieci, ciągnie do każdego 2-3 latka... Jeżeli właściciel się znajdzie, w co wątpię, to Stella oczywiście wróci do niego! Quote
KasiaJessy Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Trzymam kciuki :)Ja też wątpię że znajdzie się właściciel ,bo może sam (a) ją podrzucił(a) tam na tą ulicę..:(Lepiej żeby znalazła dobrego nowego(ej) właściciela(ki) Quote
emilia2280 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Soboz, nie odpowiedzialas mi na pytanie - na kogo spiszesz umowé przy adopcji? Na fundacjé czy nie? Quote
soboz4 Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 na fundację SOS, nie zrozumiałam pytania, myślałam że chodzi Ci o koszty sterylki! Wszystkie umowy zawsze piszę na Fundację, o to nie musisz się martwić, w tym roku na pewno mam już ich powyżej 20 i mam nadzieję, że mają dobre domy... Quote
emilia2280 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 a to pól biedy, bo juz sié martwilam ze to pod niczyjá kuratelá i prywatna umowa - duzo gorzej to wygláda jak trzeba kogos potem scigac o sterylké (z prywatná umowá). Quote
soboz4 Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 wiem, dlatego wszyscy wolontariusze starają się zawierać umowy fundacyjne, nawet dla psów ze schroniska w Katowicach, gdy adopcja jest bezpośrednio przez nich prowadzona. niestety to tez lata nauki, pierwsza umowa adopcyjna jaką zawarłam nie była najlepsza a domek średni, choć z dużym ogrodem, ale cały czas każdy z nas się uczy Quote
soboz4 Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Stella pojechała do domku (umowa podpisana!), ludzie bardzo sympatyczni, sami pytali się o sterylizację i chcieli sterylizować, rodzice mają psa. Stella nie będzie zostawała sama w domu, pracują tak,że się wymieniają obecnością w domu... Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i nawzajem się pokochają! Quote
saphira18 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 powodzenia Stella:) szybka udana adopcja Quote
aeriel Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Wspaniałe wieści! :multi::multi::multi: Quote
Hmmm Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Ale jej się szybciutko udało :lol: powodzenia! Quote
Jetrel Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Bardzo szybko znalazła dom. Szkoda, bo byłam chętna, ale cóż. Quote
KasiaJessy Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Super że ma nowy dom :)A ja bym na Twoim miejscu za 1miesiąc pojechała sprawdzić co się dziej z pieskiem,czy ma dobre warunki czy.... Quote
soboz4 Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 mówiłaś, że na dt, poza tym tez idziesz na 8 godzin do pracy, a Stella piszczała nawet jak tylko ja znikłam jej z oczu, tam nie będzie miała większych przerw bez ludzi niż 2 godziny A że szybko to wiem, sama jestem bardzo zdziwiona, mam nadzieję że to przemyślana decyzja, choć z rozmowy wynikała że szukali psa od dłuższego czasu Quote
Recommended Posts