Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Suczka typowo domowa, ładnie zachowuje czystość w mieszkaniu, sygnalizuje potrzebę wyjścia
boi się windy, jest karna i bardzo cichutka

Gorzej z rezydentką Roksią, bo cały czas napada na maluszka...

Posted

No, widać po fotkach, że jak na spaniela jest już spora. Powiedziałabym, że ma już z 6-7 mies. ;) Ale co innego oceniać po fotkach co innego widzieć ją na żywo. :smile:

Posted

suni dopiero wyrzynają się ząbki, dlatego oceniam ja na 5 miesięcy, gdyby była starsza powinna mieć już całkiem wyrżnięte, ale to wyczytałam na necie, bo aż tak wiele zębów nie oglądałam, choć kiedyś czytałam że w wieku 6 zaczynają gubić się dopiero mleczaki, ale na innej stronie że gdy ma sie 6 miesięcy to juz ząbki powinny być.

W każdym razie gdyby ktoś się na tym znał to kły i siekacze ma a przedtrzonowce się bielą dopiero w dziąsłach...

info wzięłam od molosów, na stronie pisze, że w wieku 6 miesięcy powinien być komplecik...

http://www.forum.**********/showthread.php?t=6065

Posted

Bardzo dziękuje!

Stosunki między psami nie układają się najlepiej, mała jest chrakterna i powarkuje na Igę i Roksię, Igunia w związku z tym od razu poszła poszarpać materacyk (znowu następna łatka...), Roksia się nie daje i wybuchają sprzeczki, dość ostre.

Była też jedna, jedyna chwila zabawy a teraz poszły na długi spacer z moim mężem więc może jakaś komitywa się między niemi zawiąże...

Niestety Iga od tygodnia (już w czasie trwania oczyszczania gruczołów okołoodbytowych) przestała chcieć chodzić, przejście dla niej do Doliny Trzech Stawów to nie lada wyczyn, serce zostało wykluczone, chyba bóle reumatyczne z powodu wilgoci, na małą czasem też napada,

Właśnie wróciły z Roksinką ze spaceru, całe mieszkanie mi pływa, bo obie panny nadawały się jedynie do kąpieli, mała nie bardzo lubi, ale po pierwszej ucieczce potem stała już spokojnie

mokre psiury

a tu moment (bardzo krótki) zabawy...

Posted

Rozmawiałam też ze schroniskiem na jej temat, szansa znalezienia opiekuna jest marna, na tej ulicy schronisko wyłapuje około 300 psów rocznie, a jest tam raptem 5 domów, mówi się ze to najbardziej popularne miejsce odstawiania niechcianych psów przez rakarzy z innych miast

Dlatego zaczynam poszukiwanie dla niej domu, w umowie będzie punkt, że gdyby znalazł się właściciel to oczywiście sunia trafi do niego, pod warunkiem zakupu suczce identyfikatora...

Pójdę z nią też dziś do weta. sprawdzić czy może ma czip...

Posted

soboz4 napisał(a):
Rozmawiałam też ze schroniskiem na jej temat, szansa znalezienia opiekuna jest marna, na tej ulicy schronisko wyłapuje około 300 psów rocznie, a jest tam raptem 5 domów, mówi się ze to najbardziej popularne miejsce odstawiania niechcianych psów przez rakarzy z innych miast

Dlatego zaczynam poszukiwanie dla niej domu, w umowie będzie punkt, że gdyby znalazł się właściciel to oczywiście sunia trafi do niego, pod warunkiem zakupu suczce identyfikatora...

Pójdę z nią też dziś do weta. sprawdzić czy może ma czip...

Masz já pod opieká fundacji z banera? Koniecznie trzeba wysterylizowac bo byle belt, bédzie chcial já rozmnazac.

Posted

na razie jest za mała, musi być po pierwszej cieczce, postaram się pogadać ze schroniskiem, żeby była możliwość jej wysterylizowania na miejscu w schronisku, gdy osiągnie odpowiedni wiek

Posted

na ten temat mogę jeszcze pogadać w schronisku, możemy też zrobić sterylizację u Czogały, albo jak będzie osoba chętna na sunię to można zaznaczyć punkt w umowie, w każdym razie wielkie dzięki za pomoc, na pewno się przyda!
Obawiam sie, że Stelli nikt nie szuka, może nietrafiony prezent gwiazdkowy, bo nie wyobrażam sobie gdyby pies mi się zgubił, żebym nie dzwoniła do okolicznych schronisk.
Sunia jest przeurocza i grzeczna, choć wyjątkowo skora do zabawy, a na dworze plucha i nie ma możliwości wybiegania, żeby tak z Roksią zechciała trochę spalić kalorii...