Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 813
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja już nie daję rady :huh: .
Chyba padnę jak jeszcze raz mi się coś takiego przytrafi :shake:.

Nic nie będę teraz pisać, ponieważ jutro się wszystko okaże i dopiero jeżeli się potwierdzi to opiszę całą historię.
Musicie wytrzymać do jutra , ale to będzie prawdziwa bomba.

Posted

DT Iwa napisał(a):
Boneskowi też sie udało!!!!!!!!!:p Jezu same dobre wieści aby jeszcze Inezce się powiodło!!!!:roll:

Jeszcze cała prawda jutro wyjdzie na światło dzienne - czekajcie cierpliwie :diabloti:.

Posted

Szafra Ty Małpko !!! i jak ja mam teraz iść do pracy :placz:
No gadaj !! ”Bones mi się dzisiaj śnił i Ty i ten jego nowy kolega (spaniel)
Zwariuję :lying: jak mi dziś nie napiszecie co się dzieje :placz:

Posted (edited)

Ta historia tylko mnie się mogła przydarzyć :-o.

Wczoraj zadzwoniła do mnie Pani z Zebrzydowic. Powiedziała, że jest takie ogłoszenie psa Bonusa a to jest jej Dżeki, którego szukają od grudnia. Opisała szczegółowo, że ma brodawke na oku, braki w uzębieniu ( zęby usuwał mu ich wet) i jest chory na padaczkę.
Ja nie mogłam po tym wszystkim dojść do siebie :shake::shake: i jeszcze teraz jestem w szoku....
Wykonałam miliony telefonów, również do Pani Kasi, u której Bonus był od tygodnia. Umówiłam się z Państwem na dzisiaj na 17.00, chociaż wczoraj już byli w drodze po niego - musiałam ich zawrócił z trasy, ponieważ Pani Kasi nie było w domu!

Zabrali ze sobą zdjęcia Bonusa i jego książeczkę.

Jak mi zaczął Pan mówić, że muszą przyjechać we dwóch, bo Bonus nie lubi jeździć sam na tylnym siedzeniu to już wiedziałam, że TO JEST ON !!! Przyjechały 3 osoby- Pan Bonusa, jego córka i chyba zięć.
Jak zaczęli opowiadać jak on jęęęęczyyyyy, aportuje, przynosi patyki, jabłka i trzeba mu rzucać aż do upadłego to nie miałam żadnych wątpliwości.
Opisywali tak dokładnie Bonusa, że wiedziałam, że to ich pies.

A jeszcze lepszy był numer jak przyjechaliśmy pod dom Pani Kasi, która okazała się moją znajomą, z którą nie widziałam się ładnych parę lat :crazyeye::crazyeye:.

Bonus był w szoku ... jak zobaczył Państwa ... że przez chwilę nie wiedział co się dzieje ... dopiero po kilku sekundach zaczął się cieszyć tak na prawdę.

Patrzył i patrzył i nie wierzył.... :crazyeye:

Wskakiwał, wąchał, uszy wylizywał... i padł za parę minut z tego wszystkiego
i zasnął. Pan go na rękach wynosił z domu.

Posiedzieliśmy, porozmawialiśmy. Państwo dostali zdjęcie RTG Bonusa, nową książeczkę, instrukcje co do leku na serce, stanu zdrowia. Powiedzieli, że w domu komitet powitalny na niego już czeka - cała rodzina.

Pani Kasia i jej syn, do którego Bonus przylgnął najbardziej przez te kilka dni przeżyli to chyba najbardziej... widziałam jak odjeżdżaliśmy... i sama miałam płaczki w oczach. Bonus na odchodne dostał specjalną miskę dla spanieluchów, żeby mu się uszy nie brudziły przy jedzeniu !

A ogłoszenie Bonusa znalazła sąsiadka Państwa z Zebrzydowic szukając swojego psa - adoptowanego z naszego schroniska jakiś rok temu :shake:.
Kilka dni temu zginął ... owczarkowaty z dłuższym włosem - nawet dzwoniła do schroniska, ale nie było go ...

Pan z Zebrzydowic zapłacił Państwu za transport Bonusa z Opola i dał mi pieniądze za całe leczenie Bonusa, za RTG, powiedziałam, że to wszystko na psiaki schroniskowe będzie ... dostałam od Pana 300 zł.

Wszystkie formalności zostały dopełnione.
Podpisaliśmy umowę zrzeczenia się psa.

Sama nie wiem co powiedzieć, jestem jeszcze w szoku i długo będę.

Edited by szafra
Posted

niesamowite! cieszé siéze jéééééczyduuuuszaaa tak cudownie odnalazl wlascicieli a wlasciwie oni jego!

a pani Kasi zaproponuj moze JAcksonka od Karmelci? hehe, mamy juz kolejké nowych spanielków do zabrania i leczenia a Jacksonek juz jest prawie odchuchany i gotowy do adopcji.

Posted

Poryczałam się ... :placz: to ze szczęścia :placz:
Ale historia :)
Szafra no powiedz że to ie jest taki kop by trwać w tym co robisz :D
Wiadomo szkoda państwa z Jastrzębia, bo wiadomo jak to jest jak człowiek się nastawi. Mam nadzieję że wybiorą innego psiaka bo potrzeba takich ludzi.

Ja sobie tak ostatnio myślałam że ludzie którym zaginie pies nie wiedzą gdzie szukać. I chyba ogłaszanie powinnyśmy zacząć od prasy i portali internetowych w okolicy gdzie pies został zabrany przez hycla. szczerze to nie wiem czy już tak nie działacie :oops: bo wiadomo jak to jest ze mną - dużo pomysłów tylko mało działań z powodu braku czasu :shake:

Posted

monika55 napisał(a):
To piękne zakończenie tej całej historii. Są jeszcze dwa spaniele w schronisku.:cool3:

Wspomniałam co nieco o spanieluchach, o Choco i Jacksonie. Pani Kasia nie mówi nie, ale musi odetchnąć po akcji z Bonusem i zanim pomyśli o następnym psiaku to chyba trochę czasu minie. Chociaż mąż Pani Kasi pytał, czy mamy kotki w schronisku :evil_lol::evil_lol:.

Posted

Zaglądałam do Bonuska od początku wątku....
Znałam Jego historie od Marty, jak tylko został znaleziony....
Jak teraz przeczytałam, jak to wszystko się skończyło, to się pobeczałam ze szczęścia - aż się wierzyć nie chce, to niemal cud....

Posted

szafra napisał(a):
Chociaż mąż Pani Kasi pytał, czy mamy kotki w schronisku :evil_lol::evil_lol:.

:bigcool:czyli PAN do ułożenia :biggrina: tylko trochę czasu trzeba :eviltong: