emilia2280 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 o kurczé. Gdyby Alina zdecydowlaa sié dac mu dt, pierwsze to zrobilibysmy mu badania u weta, krew i mocz. Quote
szafra Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 Jutro będzie go oglądał wet. Wiem, że czuje się troszkę lepiej ... Jemu potrzebny jest dom i trzeba go szybko znaleźć, jeżeli nic nie znajdziemy to długo w schronisku nie pożyje !!!! Czy nie ma człowieka, który mógłby się nim zająć ???? Smutne ... i smutny jego los... Quote
elik Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 alina71 napisał(a):Ja pracuje nad TZ względem DT dla Bonusa tylko on musiałby ze mną pracować wszystkie poprzednie tymczaski pracowały więc i teraz mogłby się udać dam znać jeśli M się zgodzi Alina, powiedz czy TZ się zgodził. Jeśli nie, trzeba szukać innego rozwiązania. Quote
Asia & Ginger Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Jeśli znajdzie się tymczas dla Bonesa, to na start psiak dostanie karmę od http://psitulisko.w.interia.pl/, którą udało nam się dostać od Świata Karm. :p Quote
emilia2280 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 ooo, no to my pokryjemy weta. dziéki Asiu. Quote
monika55 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Ostatnie wieści: "Dziś jest Bartek, będą szczepienia, zobaczy spanielka. Na moje oko dużo lepiej, ale nie załatwia się w boksie, muszę na spacer wyprowadzać, chyba jednak domowy. Kupalony wielkie, nie ma biegunki, apetyt całkiem spory, już nie leży tylko w budzie, ale czeka przy kracie na wyjście. Zobaczymy co powie wet. " Jednak to DT jest niezbędne. Jak widać jemu człowiek potrzebny i lepsze warunki / ciepło i sucho/ Quote
emilia2280 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 no nic, czekamy na decyzjé Aliny. moze dzis cos przyniesie :) Quote
elik Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 emilia2280 napisał(a):no nic, czekamy na decyzjé Aliny. moze dzis cos przyniesie :) Dzwoniłam wczoraj i dzisiaj nie odbiera. Napisałam dość długiego SMSa, w którym napisałam, że Fundacja KASTOR zobowiązuje się do pokrycia kosztów weta i zorganizujemy karmę. Czekamy na odpowiedź. Quote
szafra Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 Bardzo dziękujemy Fundacji Kastor :loveu: i Wam wszystkim za pomoc Bonesowi . Mam nadzieję, że dziś się wszystko wyjaśni !!!! Czekamy na wieści od weta. Quote
elik Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 szafra napisał(a):Bardzo dziękujemy Fundacji Kastor :loveu: i Wam wszystkim za pomoc Bonesowi . Mam nadzieję, że dziś się wszystko wyjaśni !!!! Czekamy na wieści od weta. Nie ma za co :) i tak na razie alina71 nie odpowiada. Jeśli ona się nie zdecyduje, zaproponujemy zwrot za weta i karmę innemu DT, byleby tylko ktoś się zdecydował przyjąć staruszka na DT. Quote
szafra Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 Bones jedzie jutro na RTG - wet coś niepokojącego wysłuchał u niego. Najprawdopodobniej jest to pies domowy - nie załatwia się w kojcu :shake: trzeba go wyprowadzać. Nóżki tylne bardzo mu się trzęsą i chyba niezbyt dobrze słyszy ... W kojcu znalazłyśmy drobniutkie kropelki krwi :-( nie wiemy z czego. Wykluczyliśmy nerki i pęcherz, ponieważ sika normalnie. To wyglądało raczej jakby kaszel z krwią .... Quote
elik Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 szafra napisał(a): ... W kojcu znalazłyśmy drobniutkie kropelki krwi :-( nie wiemy z czego. Wykluczyliśmy nerki i pęcherz, ponieważ sika normalnie. To wyglądało raczej jakby kaszel z krwią .... Jeśli to kaszel, to on jak najszybciej powinien być zabrany do ciepłego pomieszczenia. Tam szybko się wykończy. Alina71 już na pewno nie odpowie. Szafra, a czy Ty mogłabyś wziąć go na DT za zwrotem kosztów weta i karmy ? Quote
szafra Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 Właśnie zapadła decyzja - zabieram Bonesa do siebie na DT. Nie wiem co będzie - mam nadzieję, że dobrze się będzie sprawował mały uparciuszek, ponieważ będzie musiał wytrzymać 8 godzin w domu sam! Niestety u mnie wszyscy pracują ... Oby nie był takim lejkiem jak Żwirek :evil_lol::cool3: !!!! Trochę się boję i stresuję :nerwy:. Quote
DT Iwa Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 szafra napisał(a):Właśnie zapadła decyzja - zabieram Bonesa do siebie na DT. Nie wiem co będzie - mam nadzieję, że dobrze się będzie sprawował mały uparciuszek, ponieważ będzie musiał wytrzymać 8 godzin w domu sam! Niestety u mnie wszyscy pracują ... Oby nie był takim lejkiem jak Żwirek :evil_lol::cool3: !!!! Trochę się boję i stresuję :nerwy:. Super bardzo się cieszę Szafra Jak trzeba to podsyłaj go na ten czas, może damy radę jak potrzeba:cool1: a bros jedzie za dwa tygodnie na wczasy to nie będzie go, to może śmiało przychodzić nie będzie go aż 2 tygodnie ale odpoczne :evil_lol: Quote
elik Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 szafra napisał(a):Właśnie zapadła decyzja - zabieram Bonesa do siebie na DT. Nie wiem co będzie - mam nadzieję, że dobrze się będzie sprawował mały uparciuszek, ponieważ będzie musiał wytrzymać 8 godzin w domu sam! Niestety u mnie wszyscy pracują ... Oby nie był takim lejkiem jak Żwirek :evil_lol::cool3: !!!! Trochę się boję i stresuję :nerwy:. Fantastyczna wiadomość :multi: Nie stresuj się, będzie dobrze :) Kiedy będziesz mogła zabrać go ze schronu ? Jeśli już ma ustalony termin RTG, to może niech mu go zrobią i po tym zabierz biedaczka. Quote
monika55 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Szafro, dzięki. Jakby co to wołaj o pomoc. Quote
elik Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 szafra napisał(a):Właśnie zapadła decyzja - zabieram Bonesa do siebie na DT. Nie wiem co będzie - mam nadzieję, że dobrze się będzie sprawował mały uparciuszek, ponieważ będzie musiał wytrzymać 8 godzin w domu sam! Niestety u mnie wszyscy pracują ... Oby nie był takim lejkiem jak Żwirek :evil_lol::cool3: !!!! Trochę się boję i stresuję :nerwy:. Jak tylko psiak znajdzie się u Ciebie, daj znać. Quote
elik Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Asia & Ginger']Jeśli znajdzie się tymczas dla Bonesa, to na start psiak dostanie karmę od http://psitulisko.w.interia.pl/, którą udało nam się dostać od Świata Karm. :p Asieńko, szafra przyjmie psiurka na DT więc szykuj już karmę :) Fundacja funduje mu opiekę weterynaryjną. Quote
szafra Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 Wszystko napiszę ! Prawdopodobnie w piątek będzie kąpiel ... i od razu do mnie pojedzie. Quote
alina71 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 elik napisał(a):Dzwoniłam wczoraj i dzisiaj nie odbiera. Napisałam dość długiego SMSa, w którym napisałam, że Fundacja KASTOR zobowiązuje się do pokrycia kosztów weta i zorganizujemy karmę. Czekamy na odpowiedź. Niestety mi sie nie udało zostać dt. Przepraszam, że nie odebrałam ale pół dnia spędziłam w przychodni z młodym a póxniej galop do biura, po jakieś jedzenie, zajęcia mlodego i dotarliśmy wieczorem do domu. Skontakowałam się z TZ. Doczytuje własnie, że Bones będzie miał dobrą opiekę. Mam nadzieje, że da radę te 8 godz. Mój M bał się, ze jak mnie nie będzie cały weekend /szkoła/ a cos się będzie działo a on z młodym tez jedzie to co wtedy. My w domu jestesmy tylko wieczorami. I jak wyjde z nim jeśli nagle będzie trzeba żeby nie ciągac młodego. Zmartwił go jego stan czy podołamy. Sory ale wciąż to przegryzam bo naprawdę chciałam pomóc. Tylko chyba za trudna sytuacja dla mnie. Kciuki za niego by szybko stanął na nogi. Quote
elik Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 szafra napisał(a):Wszystko napiszę ! Prawdopodobnie w piątek będzie kąpiel ... i od razu do mnie pojedzie. Świetnie, ale jeśli on jest tak bardzo przeziębiony, to czy nie zaszkodzi mu kąpiel i zaraz potem podróż i czy w schronisku jest na tyle ciepło żeby mógł być kąpany. Może lepiej dla jego zdrowia, jakby go jednak nie kąpać w schronisku ? Quote
elik Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 alina71 napisał(a):Niestety mi sie nie udało zostać dt... Trudno, nie zawsze jest tak, jakbyśmy chcieli. Na szczęście szafra przyjmie go na DT, za co serdecznie Jej dziękuję :iloveyou::Rose::Rose::Rose: Quote
Asia & Ginger Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 szafra napisał(a):Właśnie zapadła decyzja - zabieram Bonesa do siebie na DT. Nie wiem co będzie - mam nadzieję, że dobrze się będzie sprawował mały uparciuszek, ponieważ będzie musiał wytrzymać 8 godzin w domu sam! Niestety u mnie wszyscy pracują ... Oby nie był takim lejkiem jak Żwirek :evil_lol::cool3: !!!! Trochę się boję i stresuję :nerwy:. Szafra wspaniała wiadomość. Bardzo Ci dziękuję. :Rose: elik napisał(a):Asieńko, szafra przyjmie psiurka na DT więc szykuj już karmę :) Fundacja funduje mu opiekę weterynaryjną. Eluniu szykuję. :cool3: Szafra proszę o adres do wysyłki karmy, postaramy się wysłać jak najszybciej. Quote
monika55 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Dziekuje wszystkim za wszystko. Częstujcie się kto może. Quote
emilia2280 Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 szafra napisał(a):Właśnie zapadła decyzja - zabieram Bonesa do siebie na DT. Nie wiem co będzie - mam nadzieję, że dobrze się będzie sprawował mały uparciuszek, ponieważ będzie musiał wytrzymać 8 godzin w domu sam! Niestety u mnie wszyscy pracują ... Oby nie był takim lejkiem jak Żwirek :evil_lol::cool3: !!!! Trochę się boję i stresuję :nerwy:. szafra napisał(a):Wszystko napiszę ! Prawdopodobnie w piątek będzie kąpiel ... i od razu do mnie pojedzie. Jaaaaaaaa, buzi w stopé normalnie za to! Nie moglam przezyc tego biedaka. Nie martw sié, na pewno masz nasze wsparcie do konca! elik napisał(a):Świetnie, ale jeśli on jest tak bardzo przeziębiony, to czy nie zaszkodzi mu kąpiel i zaraz potem podróż i czy w schronisku jest na tyle ciepło żeby mógł być kąpany. Może lepiej dla jego zdrowia, jakby go jednak nie kąpać w schronisku ? Eluniu, ja sugerowalam salon groomerski, gdzie po myciu i strzyzeniu psiaka wysuszá suszarká i wymodelujá fryzurké jak babci po trwalej ondlulacji (hihi). Quote
Recommended Posts