szafra Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 (edited) [quote name='Asia & Ginger']Ja też uwielbiam opisy Karmelci, aż serce się raduje! :loveu: :loveu: :loveu:[/QUOTE] Ja też ... a moje serce już spokojniejsze ! Może będą jutro zdjęcia od Karmelci ??? Edited February 21, 2012 by szafra Quote
kajk@ Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Dzień dobry Bons/Bones/Bonus :lol: Jest jakieś zainteresowanie psiakiem ? Quote
szafra Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 Ogłoszenia się dopiero robią :lol:. Dałam na Opole też - może odezwie się Pani, która do mnie dzwoniła jakiś miesiąc temu - mieszka w Opolu! Quote
karmelcia Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 fotki beda jak ASIUNIA WRZUCI GINGER... a ze ja sie czuje taka wyrozniona to dlatego ze moja sucza tez mi czasem przynosi ale musze sobie zasluzyc...a wiecie co teraz robia czekoladowe????OSACZYLY W LOZKU MOJA nATKE I SEPIA BISZKOPTY(BO JA RZYGAJACE DZIECIE MAM)a Bonusek zeby nie bylo ze taki aniol jest KRADZIEJ Z NIEGO... dzis buchnal mi kanapke ze stolu, ale jak on to zrobil....powoli z iscie angielska flegma ,wstal przeciagnal sie na lozku....stanal lapkami na stole i poprostu sie poczestowal,jak krzyknelam na niego to tak na mnie spojrzal.....OOOO MATKO NIE KRZYCZ,NIE WIEDZIALEM ZE BEDZIESZ JESZCZE JESC....no totalnie zdziwiony!!! Quote
szafra Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 To prawda - na kapcia trzeba sobie zasłużyć !!!! Nie wiedziałam, że z niego taki złodziejaszek :diabloti: i udaje, że jest malutkim czekoladowym niewiniątkiem. Mam nadzieję, że ze wszystkimi psiakami się dogaduje ? Powinna dojść karma do Ciebie w niedługim czasie z Fundacji :evil_lol:. Bardzo dziękujemy!:loveu: Bonus jest bardzo wdzięcznym psem ... odda Ci wszystko za krótką chwilę, jaką mu poświęcisz. No, ale chyba troszkę rozpieszczony był przez kogoś ... Dzięki Karmelciu, że piszesz co u Was ! Quote
emilia2280 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 hhe, angielski kradziej :) karma zamówiona, teraz oby szybko dostarczyli. Quote
elik Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Poproszę o adres do dostawy karmy i nr telefonu do kontaktu z kurierem. Pozdrowienia dla Marleya i całej reszty stada i oczywiście opiekunki karmelci :) Quote
karmelcia Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 czesc Dziewczeta,dzieki za pozdrowienia....u nas wszystko OK ,WLANIE DZW Szafra.....z info o karmie itd....Opowiedzialam jej co u nas czyli gra gitara,Bonus jest grzeczny,dogadali sie z moaja suczka,na spacerach lubi aportowac o moja Bufka z kolei jak chlopaki ja ganiaja....wiec rzucam patola Bufka go zgarnia pierwsza a Franek I Bonus za nia biegaja,i sie towarzystwo tak wyszaleje ze po wczorajszej eskapadzie padly jak placki...nie ma to jak wysluzyc sie swoim psem w celu zmeczenia innych psiakow ,ale grunt ze cala banda zadowolona,Bonus juz nie MIALCZY jedynie w momencie kiedy biore smycze i wie juz ze bedzie spacerek ekscytuje sie i wtedy daje koncert wiec uspokajam go,i poki nie skonczy nie przypinam smyczki....za chwile zalapie o co chodzi,czekamy az blocko wchlonie ziemia i pojdziemy poszalec po lesie...bo teraz tam jest masakra wiec spacerujemy po polach a pol Ci u nas dostatek......wiec codziennie mozemy robic inna trase dodatkowo po kazdym spacerze idziemy do sklepu i nawet jak nic nie kupuje zostawiam psiaki na chwilke i znikam ....obserwujac zza szyby co sie dzieje i bONUS NIC,CISZA....SIEDZI TYLKO WGAPIONY W DRZWI....czyli fajnie by bylo gdyby znalazl dom z innym psiakiem ,badz NA co wpadlysmy dzis z szafra....pojdzie do adopcji z Choco.... BEDZIE MIAL POCZUCIE BEZPIECZENSTWA ZE JEST Z KIMS KOGO ZNA..... Quote
monika55 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Zapytania o Bonusa kieruję do szafry. Było ich trochę. Quote
Asia & Ginger Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='monika55']Zapytania o Bonusa kieruję do szafry. Było ich trochę.[/QUOTE] Bardzo fajne rozwiazanie wymyslilyscie dziewczyny. Jestem za! Mozna by Choco i Bonuska oglaszac razem. Fotki od Karmelci postaram sie dzisiaj wstawic. Quote
emilia2280 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='elik']Poproszę o adres do dostawy karmy i nr telefonu do kontaktu z kurierem. Pozdrowienia dla Marleya i całej reszty stada i oczywiście opiekunki karmelci :)[/QUOTE] Maila od Szafry mamy z danymi, odkopany wsród maili. Umówilysmy sié z Szafrá ze na przyszlosc przysle nam maila-przypominajké na tydzien przed skonczeniem karmy, zebysmy zamówily karmé na czas. Karmelciu, bardzo Cié proszé - pisz do Szafry jak bédzie ok. tygodnia do konca karmy Boneska. Quote
kajk@ Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='karmelcia'] fajnie by bylo gdyby znalazl dom z innym psiakiem ,badz NA co wpadlysmy dzis z szafra....pojdzie do adopcji z Choco.... BEDZIE MIAL POCZUCIE BEZPIECZENSTWA ZE JEST Z KIMS KOGO ZNA.....[/QUOTE] Super pomysł, myślę że w ogóle to zwierzęta się lepiej mają jak jest ich dwójka. Szczególnie jeśli ktoś pracuje. Dawjcie je w dwu paku :eviltong::eviltong: yyyyyyy a Choco to ta sama co trafiła z Bonsem do schroniska ?!?! czy to zbieżność imion ? Jeśli to ten sam pies to nawet myślę że nie możemy ich znów rozdzielac... i faktycznie szuka domu dla dwojga. Quote
karmelcia Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 no moje drogie,ja uwazam ze posiadanie tylko jednego psa jest NIENORMALNE ahahahah TO TAK JAKBYSMY MIELI JEDNA REKE LUB NOGE....,a tak na serio....TO CHYBA NIE TA CHOCO....MOJA JEST Z TOMYSLA.... Quote
szafra Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 (edited) Tamten Choco to był pies :eviltong: i już jest w swoim DS :lol:. Można spróbować ich razem adoptować : dla nich to mniejszy stres. Niewidoma Choco i jej wspaniały przewodnik Bonus :loveu:. Edit: Dzisiaj odebrałam przesyłkę - lek dla Bonusa ( na dwa miesiące). Wyślę go niebawem do Karmelci. Bardzo, bardzo dziękujemy Piescofajnyjest :loveu::loveu::loveu:. Bonus wcale nie kaszle i nie ma żadnych duszności odkąd bierze leki :multi::multi:. Edited February 24, 2012 by szafra Quote
szafra Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 A inne Ciotki Jastrzębskie już zapomniały o naszym jęczkuuuu :roll:??? Quote
karmelcia Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 news z ostatniej chwili!!!!!!Bonus zostal sam(tzn z Choco i Zeusem)sam w pokoju,domu....bo ja musialam pilnie wyjsc i byl sam 30 min i CISZA!!!! zadnej demolki,nic....On poprostu nie jest JEDYNAKIEM musi miec towarzystwo chociazby psie wiec koniecznie o ogloszeniach trzeba napisac ze jest albo do adopcji zCHOCO ,BADZ DO INNEGO PSIAKA. A dzis bylismy na spacerze z psem znajomej i razem chcasaly po polanie,Bonus 1 raz spuszczony ze smyczy,aportowal jak marzenie,wybiegal sie tak na maxa z cala banda psiakow,LADNIE WRACAL NA PRZYWOLANIE WIEC OD DZIS BEDZIE JUZ BIEGAL BEZ SMYCZY,on ma w sobie jeszcze calkiem sporo energii swietnie sie bawi nawet w domu zabawkami,i wystarczylo zaledwie kilka dni zeby odkryc tego psiaka na nowo,zupelnie nowego radosnego psiaka Quote
piescofajnyjest Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 ;))) kochany psiak!!! a tak w ogole, to moj Tato juz na wlasna reke dziala...sam sobie powyliczal i doslal nowa partie:) nawet mu nie przypominalam....hihihi Quote
szafra Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 Super - teraz będzie mógł poszaleć na wolności bez smyczy !!!! Kurcze - szkoda, że już ogłoszenia poszły... to nic w następnych będziemy pisać, że do adopcji z Choco lub do innego psa. On się zgadza ze wszystkimi psiakami :multi::multi:. Piescofajnyjest - Tata szybko działa :evil_lol::evil_lol: specjalne podziękowania dla niego :loveu:. Dla Ciebie oczywiście też ! Quote
karmelcia Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Jak ludzie beda dzw to bedziemy mowic ze tylko do innego psa badz z parze z Choco????tak moze byc???? Quote
szafra Posted February 25, 2012 Author Posted February 25, 2012 [quote name='karmelcia']Jak ludzie beda dzw to bedziemy mowic ze tylko do innego psa badz z parze z Choco????tak moze byc????[/QUOTE] Pewnie, że tak !!! A w tamtych ogłoszeniach jednak napomknęłam, że najlepiej będzie się czuł w towarzystwie drugiego psa. Mam nadzieję, że dom znajdzie ... taki w sam raz dla niego wymarzony ! Karmelcia wyślę Ci niebawem dostawę leków dla niego - będzie miał na 2 miesiące. Quote
alina71 Posted February 25, 2012 Posted February 25, 2012 Super, że są takie postępy u Bonesa. :) Quote
shanti Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 Zaglądam i czytam. Trzymam też kciuki za domek. :lol: Quote
elik Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='emilia2280']Maila od Szafry mamy z danymi, odkopany wsród maili. Umówilysmy sié z Szafrá ze na przyszlosc przysle nam maila-przypominajké na tydzien przed skonczeniem karmy, zebysmy zamówily karmé na czas. Karmelciu, bardzo Cié proszé - pisz do Szafry jak bédzie ok. tygodnia do konca karmy Boneska.[/QUOTE] Emi, myślę, że prościej i szybciej będzie bezpośrednio od potrzebującego, do zamawiającego, czyli to karmelcia będzie przesyłać informację do mnie na PW, że potrzebna nowa dostawa karmy. Karmelciu daj znać, że przeczytałaś tą informację. Pierwsza dostawa - 30 kg - zamówiona i zapłacona. Dostawa ma być w poniedziałek. Jeśli nie dostaniesz, to proszę o informację, będę reklamować. Quote
karmelcia Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 hej wszystkim,Bonusa trzeba bylo tylko troche poobserwowac i ogarnac....dzis tez biegal bez smyczy,pieknie aportowal,to chyba jego ulubiona zabawa,w ogole chyba psiaki czuja wiosne bo jeszcze pare dni temu wychodzily siusiu kupka i do domu a teraz 40 min i malo....dzis slonko u nas swieci i sie banda rozbrykala....zaczela sie tez akcja KLACZKI.... wiec zaczniemy hurtowe wyczesywanie....moze ktos potrzebuje ODDAM ZA DARMO-KLACZKI OCZYWISCIE!!!! hahahahahah.....mam juz piekne dywany w domu...... Quote
Recommended Posts