AnnArt Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Dziewczyny, to do niczego nie prowadzi, a w tych sporach gubi się nasz wspólny cel... Kajka - nie wiedziałam, że to Ty Kasiu. Ja niestety od Twojego telefonu jeszcze nie byłam w schronisku, tym bardziej że tak jak pisze Shanti zwykle spotykamy się w weekendy, które są najbardziej u mnie oblegane... Może jednak się przełamiesz i pojedziemy w najbliższą sobotę? Przyjedziesz raz i wpadniesz po uszy ;) I nie musisz wychodzić z tuzinem psów - wystarczy z jednym :D Quote
alina71 Posted January 15, 2012 Posted January 15, 2012 Kajka wpadaj. Zawsze jest coś do zrobienia. Choćby robienie ogłoszeń, rozpytywanie wśród znajomych, uświadamianie ludzi jak się zajmować psem itd. Każda pomoc ważna. Ja dawno nie byłam i brakuje mi tego. Dziś robiłam sąsiadowi wykład na temat jak bezpiecznie przewieźć kota. To a propo tego zaginionego. Quote
monika55 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Można? :niewiem: Gdybyście tu wstawiły tekst, to może jakieś ogłoszenia w necie bym zrobiła. Quote
shanti Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Był pierwszy telefon. Pani oferowała cieplutką budę na dworze. Bardzo grzecznie podziękowałam, ale nie skorzystamy.:roll: Quote
szafra Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 [quote name='monika55']Można? :niewiem: Gdybyście tu wstawiły tekst, to może jakieś ogłoszenia w necie bym zrobiła.[/QUOTE] Ja może coś wymyślę, ale będę w domu dopiero wieczorem. Muszę zaliczyć weta, sklep i fortepian... może coś jeszcze zjem w między czasie :lol:. Quote
DT Iwa Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 [quote name='shanti']Był pierwszy telefon. Pani oferowała cieplutką budę na dworze. Bardzo grzecznie podziękowałam, ale nie skorzystamy.:roll:[/QUOTE] czyżby z naszych ogłoszeń? Quote
szafra Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 Bones dostaje Vetmedin na serducho. Znalazłam na dogo : http://www.dogomania.pl/threads/185413-Czy-vetmedin-to-ju%C5%BC-ostateczno%C5%9B%C4%87 Jeżeli nie ma innego wyjścia to chwilowo może go dostawać co 8 godzin. Dobrze by było, żeby jeszcze dostawał furosemid, ale to zależy od tego czy mu się poprawi po tym leku. Obserwować - najlepiej w nocy i nad ranem, bo wtedy nasilają się objawy, czy więcej pije i jak sika ... :roll::shake: - teraz nie ma takiej możliwości niestety. Weta, który go badał już nie było. Jest w tym tygodniu do godz. 14.30. Ula mówiła, że podjedzie z nim w środę lub w czwartek na Katowicką. Może uda się przed 14.00 to zrobić ? Dziękuję Wam bardzo Ciotki za plakaty i ogłoszenia dla Bonesa!!! :loveu::loveu: Quote
shanti Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Furosemid mam w schronisku, nie trzeba kupować, dopytamy tylko o dawkowanie. Jeśli chodzi o wyjazd na Katowicką do weta to być może uda się to zorganizować, bo znowu mam psa po wypadku w schronisku. W środę jak wrócę do pracy muszę z nim pojechać na RTG, na razie dostał leki i trzeba obserwować. Wzięłabym wtedy oba. Quote
alina71 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Jak trzeba przewóz to tylko proszę napisać chwile wcześniej. Mam 2 zimówki, dziś dojechałam z dzieckiem do lekarza do Pszczyny więc Jastrzębie mi nie straszne. Będę mieć okazje zajechać do schroniska bo tak ciągle coś. Jak dziś. Quote
szafra Posted January 16, 2012 Author Posted January 16, 2012 (edited) Jeżeli mu się polepszy po tym jednym leku, może nie będzie trzeba furosemidu dawać. Ale wet o tym pewnie zadecyduje. Z rachunku wynika, że RTG kosztowało 40 zł a ten lek 52 zł :crazyeye:. Trochę jestem załamana, bo to było tylko 10 kapsułek .... na 5 dni. To wychodzi bardzo dużo na miesiąc. Nie wiem czy damy radę ... W weekend postaram się zrobić jakiś bazarek ( może coś wynajdę) i na FB rozpuszczę wici. Dzięki Shanti i Alinko - może lepiej jechać w dwie osoby - Bones troszkę w samochodzie szaleje. Ula też pomoże !!! Edited January 16, 2012 by szafra Quote
kajk@ Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Nie obiecuję wizyty w najbliższy weekend :/ też sporo pracuję w weekendy, a jak nie pracuję to staram się wynagrodzić rodzinie brak czasu dla nich. Jednak myślę że czas stawić czoła i zrobić kolejne "coś" A jak to jest z naszymi lecznicami zwierząt ? czy pomagają schronisku ? Bo tak z tego co pisze Szafra to chyba ceny jak dla wszystkich ... Ale pisałyście o wecie Bartku to ten z 1 maja ? W jakim stopniu lub czy w ogóle lecznice pomagają schronisku ? Do kiedy Bones ma lek ? I jeszcze miałam pytać czy jest gdzieś na forum wątek Schroniska? bo nie znalazłam, a nie chcę pewnych rzeczy porusza w wątku Bonesa Quote
monika55 Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Mamy swojego weta, Bartka z 1 Maja. Kiedyś ci z Katowickiej mnie osobiscie bardzo pomagali i Bartek też. W dawnych "brzydkich" czasach, kiedy to psy nie były leczone. Quote
AnnArt Posted January 16, 2012 Posted January 16, 2012 Kajka - wątek ogólny - http://www.dogomania.pl/threads/171985-Psy-z-jastrz%C4%99bskiego-schroniska-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w./page1999 Ja mogę dorzucić Bonesowi na kolejne 5 dni leku, tylko powiedzcie czy przelewem czy 'komu' ;) Quote
urszula1978 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Dziewczyny dajcie znać, a pieniążki dorzucę.Wpadłam po uszy i chcę się na coś przydać Quote
monika55 Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Dlaczego usuwają ogłoszenia? Allegro, Tablica... Quote
szafra Posted January 17, 2012 Author Posted January 17, 2012 (edited) [quote name='monika55']Dlaczego usuwają ogłoszenia? Allegro, Tablica... Przez tą ustawę ... ale schroniska mogliby zostawić w spokoju !!!! [FONT=Arial]Chciałam napisać jakiś dobry tekst do ogłoszeń, ale zupełnie nic sensownego mi nie przychodzi do głowy. Tłucze mi się tylko taka myśl : " Stary, chory na serce pies z lękiem separacyjnym szuka najlepszego domu ... marzenie !? Kto go pokocha ? " Jutro Bones jedzie na kontrolę do weta. Zobaczymy co powie... [/FONT][FONT=Arial]Ola z FB [/FONT][FONT=Arial]ofiarowałam na pomoc w zdobyciu Vetmedinu, furosemid też Bonesowi podeśle. Shanti zapytaj weta ( jeżeli będziesz jutro) o krople , czy witaminy dla sercowców, które pokazywał mi ostatnio - proszę. Nie pamiętam jak się nazywały - może uda się je zdobyć ... [/FONT] Edited January 17, 2012 by szafra Quote
kajk@ Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 [quote name='szafra'] [FONT=Arial]Chciałam napisać jakiś dobry tekst do ogłoszeń, ale zupełnie nic sensownego mi nie przychodzi do głowy. Tłucze mi się tylko taka myśl : " Stary, chory na serce pies z lękiem separacyjnym szuka najlepszego domu ... marzenie !? Kto go pokocha ? " [/FONT] Pewnie masz spore doświadczenie w pisaniu ogłoszeń ale według mnie trzeba się bardziej skupić na pozytywach, niżeli na negatywach. To że Bones jest wiekowy i chory to owszem trzeba napisac, jednak w pierwszej kolejności trochę optymizmu. Może coś w stylu : "Bones Piękny czekoladowy mieszaniec przypominający spaniela szuka domu i nowego pana. Nie młody i z wadą serca ma małe szanse na adopcję. Jednak dobry człowiek i ciepły kąt pozwoli mu dożyc sędziwego wieku. Wspaniały towarzysz na cały dzień. Tylko dla osób które nie zamkną go w pustym domu na kilka godzin. Dotychczasowe życie nie oszczędzało tego psiaka co powoduje lęk przed samotnością. " Może forma jeszcze nieco rozlazła, ale piszę z pracy i mi co chwilę ktoś przeszkadza. Generalnie chyba wymieniłam wszystko co przydało by się wymienić. Co myślisz Szafra ? Quote
szafra Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 Kajk@ - nie umiem pisać ogłoszeń, nie pisałam ich tak wiele. Czasami jest wena ... to napiszę. Twój tekst jest dobry :lol:. Dzięki ! Dodamy tylko, że przed adopcją będzie zaczipowany i ( jeżeli będzie można ) zaszczepiony. Może jeszcze, że nie jest agresywny w stosunku do ludzi i innych zwierząt. Może jeszcze ktoś podpowie ? Bardzo dziękujemy Fundacji Kastor, która pokryje koszty leczenia naszego Bonesa :loveu::loveu:. Mam zapytanie na FB odnośnie adopcji :razz:.... Czekamy jak wypadła kontrola u weta! Quote
szafra Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 [quote name='AnnArt']Kajka - wątek ogólny - http://www.dogomania.pl/threads/171985-Psy-z-jastrz%C4%99bskiego-schroniska-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w./page1999 Ja mogę dorzucić Bonesowi na kolejne 5 dni leku, tylko powiedzcie czy przelewem czy 'komu' ;) Dzięki Ania !! [quote name='urszula1978']Dziewczyny dajcie znać, a pieniążki dorzucę.Wpadłam po uszy i chcę się na coś przydać Dzięki Ula !! Quote
monika55 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Jak mi ręka wydobrzeje to trzeba ogłoszenia porobić. A może jest jakiś bazarek? Quote
szafra Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 monika55 napisał(a):Jak mi ręka wydobrzeje to trzeba ogłoszenia porobić. A może jest jakiś bazarek? Właśnie się przymierzam do bazarku. Nie wiem czy mi się uda go zrobić tak jak nalezy, bo jeszcze nie robiłam. Ale co tam! A co z Twoją ręką ?????? Quote
monika55 Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Ja Ci pomogę. Mam tez trochę fantów gdybyś chciała. Jakiś postrzał, przejdzie kiedyś. Z trudem piszę i się ruszam. Quote
szafra Posted January 18, 2012 Author Posted January 18, 2012 (edited) monika55 napisał(a):Ja Ci pomogę. Mam tez trochę fantów gdybyś chciała. Jakiś postrzał, przejdzie kiedyś. Z trudem piszę i się ruszam. Jeżeli masz jakąś maść lub żel przeciwzapalny, przeciwbólowy wetrzyj sobie. Możesz zawinąć bandażem. Jak lubisz zimno przyłóż przyłóż kostki lodu, ale nie za długo ( może być mięso zamrożone lub inną rzecz). Najlepiej masować tym "czymś " zamrożonym w okolicach bolącego miejsca i w tym miejscu. Edited January 18, 2012 by szafra Quote
shanti Posted January 18, 2012 Posted January 18, 2012 Zanim z nim pojechałam zadzwoniłam do wetów na Katowicką. Jarka dziś nie było, rozmawiałam z Arturem. A więc, nie ma na razie potrzeby jechać z Bonesem, trzeba go dalej obserwować. Opisałam mu jego zachowanie, pytał o kaszel w nocy, ale niestety, tego nie mogłam stwierdzić. Apetyt dopisuje, kupy dobre, jest ruchliwy, nie ospały itp. itp. Artur stwierdził że jeszcze mu trzeba podawać vetmedin, na jutro rano jeszcze ma, wpadnę tam około południa, wezmę następną porcję. Może będzie Jarek to z nim porozmawiam. Furosemid ma dostawać, o ile będzie potrzebny, później, po zakończeniu podawania vetmedinu. To tyle na razie. Może więcej wieści będzie jutro. Quote
Recommended Posts