Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki Shanti. Tak sobie też dzisiaj myślałam, że może nie będzie trzeba go tam wieźć.
Dobrze, że z Arturem rozmawiałaś, bo on go badał jak tam byłam, to najlepiej wie :p.

• Replies 813
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

shanti napisał(a):
No patrz, a ja byłam przekonana że byłaś u Jarka :evil_lol:

Nie , nie , nie ... u Arturka :cool3: i oczywiście znowu wspominał akcję z moim Szafranem:

"Ja go kroiłem a on jeszcze na mnie patrzył !" A mnie było słabo ...:-o

Cioteczki - pieniążki na "schroniskowa skarpetkę" ( Shanti możemy?) zbieramy na DT, transport, fryzjera (w razie czego). :eviltong:
Stałe, jednorazowe, ile kto ma , ile kto da!!!!
Lepiej stałe ........

Edited by szafra
Posted (edited)

emilia2280 napisał(a):
o, to na czym stanélo? ze DT u kogo i za ile?

Emilko - na razie nie mamy kasy. Jeżeli będą pieniądze to będzie DT, bo bez tego co zrobimy???
Chyba, że BDT ... może masz jakiś pomysł ?

Czekałam na decyzję pappermint24, ale nie dała znać. Chyba to nie był dobry pomysł, ponieważ obie z mama pracują i Bones siedziałby 8 godzin w domu. A przecież nie o to nam chodzi!:shake: To chyba domek będzie miał inny szczęściarz u Peppermint24...

Wczoraj odezwała się też dziewczyna na FB. Mieszka sama i pracuje w domu...lecz nie ma pieniędzy na leki dla Bonesa, ani na transport ani na nic....
....ale może dać mu dużo miłości i ciepła :wallbash:.... ale za transport i wszystko trzeba i tak zapłacić.

Shanti masz dla niego leki? Jak Bones się czuje - widzisz różnicę po leku ???

Edited by szafra
Posted

szafra napisał(a):
Emilko - na razie nie mamy kasy. Jeżeli będą pieniądze to będzie DT, bo bez tego co zrobimy???
Chyba, że BDT ... może masz jakiś pomysł ?

Czekałam na decyzję pappermint24, ale nie dała znać. Chyba to nie był dobry pomysł, ponieważ obie z mama pracują i Bones siedziałby 8 godzin w domu. A przecież nie o to nam chodzi!:shake: To chyba domek będzie miał inny szczęściarz u Peppermint24...

Wczoraj odezwała się też dziewczyna na FB. Mieszka sama i pracuje w domu...lecz nie ma pieniędzy na leki dla Bonesa, ani na transport ani na nic....
....ale może dać mu dużo miłości i ciepła :wallbash:....

Shanti masz dla niego leki? Jak Bones się czuje - widzisz różnicę po leku ???

No to to ten BDT! czyli bezplatny dom tymczasowy, za zwrotem kosztów psa :) A zna já ktos? zgodzi siéna taká wizyté jakby przedadopcyjná, jesli jest nowa i nieznana.

Posted

Tylko BDT wchodzi w grę jeśli nie ma stałych deklaracji. Oczywiście dokładnie sprawdzony. Na razie to chyba szafra zapłaciła za weta? Tak szafro? My nie jesteśmy Fundacją ani żadną organizacją i nie mamy pieniędzy żeby zwrócić. A następny pies po wypadku i tego też trzeba ratować. I będą pewnie następne. Skąd brać? Możemy liczyć na własne kieszenie w których widać dno niestety. Szafro, czy ktoś deklarował stałe wpłaty?

Posted (edited)

Stałych deklaracji na FB było kilka( po 10 - 20 zł ). Weta ( 92 zł ) zapłaciłam ze swoich gotówką.
Będę próbowała jeszcze ten mój rachunek na fakturę wypisać... jeżeli nie to trudno:shake:.
Nie wiem jak Shanti dzisiaj - czy brała leki dla niego.
Stałych deklaracji na FB było chyba trzy (każda 10 - 20 zł). Napisałam też dzisiaj prośbę na FB o stale deklaracje. Ja mogę od siebie też dołożyć jakieś 20 zł w tym miesiącu, w następnym trochę więcej.
Nie umiem żebrać ... :placz:.
Jeszcze trzymam się jednej opcji DT, która niedługo się chyba wyjaśni.
Teraz nie mogę powiedzieć, żeby nie zapeszyć.

Edited by szafra
Posted

Kupiłam mu na razie 5 tabletek. Starczy mu do poniedziałku włącznie. Zapłaciłam ze swoich pieniędzy. Potem musimy zdecydować co dalej. Albo leczenie na Katowickiej za które trzeba płacić, albo leczymy u weta schroniskowego. Bartek ma zupełnie inny plan leczenia Bonesa niż ci z Katowickiej.
Nie opowiadam się kto z nich ma rację, ja nie skończyłam weterynarii.

W sobotę być może przyjedzie pani z Jastrzębia, która dziś telefonicznie pytała mnie o Bonesa. Może mu dać BDT, ale za leki i weta trzeba będzie zapłacić. Przyjedzie w sobotę, bo na schronisku będzie wet od 13.00 i chciałabym żeby z nim też porozmawiała o leczeniu Bonesa.
Schronisko nie ma możliwości płacenia za leczenie psa poza nim, zresztą nie ma czegoś takiego w regulaminie jak DT. ;)

Zbieranie na leki i weta jest chyba o niebo łatwiejsze jak 300 zł za płatny tymczas, więc to i tak dla nas korzystne.
Problemem może być pies tej pani, ma też spaniela, bardzo podobnego, 4-letniego, podobno nie jest dominantem, ale wszystkiego trzeba się spodziewać. No i to wycie Bonesa, tam wprawdzie jest ktoś stale w domu, ale to jednak też mieszkanie w bloku.
Ale kto nie ryzykuje ten nie ma, jak się pani pojawi to chyba spróbujemy, co Ciotki?

Trzymajcie kciuki.

Mona i Iwa, dla Was specjalne dzięki za plakaty, bo to z nich był odzew. Zobaczymy co z tego wyniknie! :lol:

Posted

Super....miałam wziąć na fakturę.
Nie wiem, sorry !
Nie wypowiadam się już.
Zamówiłam mu pakiet ogłoszeń.
DT jest fikcją, ja zresztą też.......

Posted

shanti napisał(a):

Mona i Iwa, dla Was specjalne dzięki za plakaty, bo to z nich był odzew. Zobaczymy co z tego wyniknie! :lol:

:multi::multi::multi: nareszcie coś się dzieje. Trzymamy z Moną kciuki :thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

szafra napisał(a):
Super....miałam wziąć na fakturę.
Nie wiem, sorry !
Nie wypowiadam się już.
Zamówiłam mu pakiet ogłoszeń.
DT jest fikcją, ja zresztą też.......

Nie rozumiem nic, Martuś :shake:

Dlatego kupiłam tylko 5 tabletek, bo jeśli ma być na przelew to Ty się z katowicką dogadaj i weź więcej tabletek na fakturę. Może to niejasno napisałam. Spieszyłam się. Przelewem także można im zapłacić bez problemu.

Szafro Ty nie myl tego co ja robię tutaj z pracą w schronisku, bo to dwie różne sprawy. Wiem że to trudno pojąć, bo czasem muszę zająć stanowisko jako pracownik a czasem jako dogomaniak. Czasem nawet się to kłóci ze sobą, też nie jest mi łatwo godzić pracę z pasją, ale staram się.

Dla schroniska nie ma takiego czegoś jak dt, jest tylko normalna adopcja. Z chwilą adopcji koszty ponosi adoptujący, więc płacenie za weta przez schronisko odpada.
Nie wiem, może ktoś to jaśniej wytłumaczy, ja nie potrafię.:shake:

Zresztą jestem padnięta.

Posted

BDT na miejscu bez transportu tylko za zwrot kosztów weta i leków to więcej niż można by marzyć dla tego psa. Kompletnie nie rozumiem :shake:

No nic, może pani się nie pojawi i nie będzie problemu :roll:

Posted

Czyżby światełko w tunelu przygasało? Jeszcze się okaże że pani się nie pojawi i z planów DT szafry też bedą nici to będziemy w punkcie wyjścia:-o

Kurde trzeba dać tej pani szanse co się Iwonko do ciebie odezwała :roll: i spróbować leczyć Bonesa u Bartka, bo ja nie mogę zrozumieć dlaczego katowicka- to jest dobra lecznica ale bardzo droga, a czemu nie Bartek ?? Przecie to też wet. i z tego co wiem jest dobry wszyscy moi znajomi chodzą z pupilami na 1 Maja....:razz:

A pani jest z J-bia :cool1: wiec też bedzie na wglądzie ;) no nic ja też już nie nadążam :shake:

Posted (edited)

shanti napisał(a):
Bartek ma zupełnie inny plan leczenia Bonesa niż ci z Katowickiej.
W sobotę być może przyjedzie pani z Jastrzębia, która dziś telefonicznie pytała mnie o Bonesa. Przyjedzie w sobotę, bo na schronisku będzie wet od 13.00 i chciałabym żeby z nim też porozmawiała o leczeniu Bonesa.

Iwonko chodzi mi o Bartka i jego plan leczenia. Jeżeli ma inny to ja nie wiem: kto go ma leczyć i komu już głowy nie zawracać ? Nie może go leczyć przecież kilku wetów na raz :shake::shake: i każdy po swojemu.
Ja trzymam kciuki za Pania, żeby przyjechała, może się uda i byłoby super :lol: .... Oczywiście, że warto spróbować !!! Może się uda !
Niech leczy Bartek - pewnie będzie taniej, jeżeli o to chodzi.

Edited by szafra
Posted

szafra napisał(a):
Iwonko chodzi mi o Bartka i jego plan leczenia. Jeżeli ma inny to ja nie wiem: kto go ma leczyć i komu już głowy nie zawracać ? Nie może go leczyć przecież kilku wetów na raz :shake::shake: i każdy po swojemu.

Martuś zaufaj mu na pewno nie zrobi krzywdy Bonesowi nikt mu nie zrobi, weś Bartka i pogadaj będziesz spokojniejsza puki nie jest tak mocno jeszcze wciągnięty w to leczenie na pewno przystosuje mu lek do tamtych aby nie odczuł różnicy, Marta weś na luz i troszkę z rezerwą podchodz do Bonesa bo się nerwicy nabawisz wiem że leży ci na sercu tak jak mi INEZ Monie Żwirek P. Krysi Mufinka Oli Żwierek i Polar Shanti Mikusia i jakieś 90 psów. Na spokojnie . HEH mnie pouczano rezerwy tera ja mogę hehehehehe

I nie denerwuj się Ola próbuje troche napięcie rozlużnić ty już jesteś w samych strzępkach nerwów.

Posted

Do Bartka to ja jeździłam już z Bonesem na zastrzyki i z nim rozmawiałam. A na RTG się nie doczekałam, :shake:dlatego pojechałam z nim na Katowicką.

Posted

No to jak wybrałaś Katowicką to musisz sobie z tym poradzić a nie wściekać się nie wiadomo o co. Każdy chce dobrze a napewno Shanti. Po co znów się rzucać? Jest szansa... Dlaczego jej nie wykorzystać? I uwierz mi... Ja się jeszcze wyrażam spokojnie ;)

I najważniejsze. NIE SAMA DECYDUJESZ. SHANTI DECYDUJE BO TO ONA JEST NAJWAŻNIEJSZA WIĘC SIĘ Z NIĄ TEŻ LICZ I JEJ SŁOWAMI.

Mam nadzieję, że dotrzesz na spotkanie, bo naprawde trzeba porozmawiać.

Posted (edited)

Może TAK - Martuś nie złość się może napisz Biznes plan jeśli chodzi o Bonesa co byś chciała czego nie możesz itd. no to znaczy bo głupio napisałam hmmm no nie wiem jak to napisać kurde bo tak naprawde nic nie wiemy tylko tyle że dostaje drogie leki na katowickiej i nic po za tym szukamy DT bezpłatnego i w tym przypadku może dobrze było by się pokłonić u Bartka, ja już sama nie wiem,

Edited by Szamanka
Posted

Wam już całkiem odbija baby :crazyeye::crazyeye::crazyeye::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Szafro o leczeniu za dużo pisać, to trzeba na telefon, a dziś już idę spać.
Dziś mi wetka na katowickiej chciała skasować za 10 tabletek dla Bonesa ponad 90 zł, spanikowałam, postawiłam na nogi i Monike i Bartka, bo taka kuracja za takie pieniadze to masakra. :-( Dopiero jak obdzwoniłam ich wszystkich, wypaliłam pare fajek i wróciłam tam żeby mu kupić chociaż kilka tabletek ona mi mówi że to jednak pomyłka, bo kosztują 17 zł za 10 sztuk. Myślałam że mnie szlag trafi. :angryy:

Kupiłam 5 sztuk do poniedziałku, zapłaciłam 8,50 a potem pogadamy.

Bartek twierdzi że powinni mu zmierzyć ciśnienie, zmierzyli?

Ja mam dość na dzisiaj, a jeszcze przede mną dwa ciężkie dni w schronisku. Dobranoc Ciotki i nie szalejcie.:evil_lol:

Posted

DT Iwa napisał(a):

Może TAK - Martuś nie złość się może napisz Biznes plan jeśli chodzi o Bonesa co byś chciała czego nie możesz itd. no to znaczy bo głupio napisałam hmmm no nie wiem jak to napisać kurde bo tak naprawde nic nie wiemy tylko tyle że dostaje drogie leki na katowickiej i nic po za tym szukamy DT bezpłatnego i w tym przypadku może dobrze było by się pokłonić u Bartka, ja już sama nie wiem

Kobietki, ja na tych lekach kompletnie się nie znam, nie wiem czy są jakieś zastępcze i tańsze. Może gorsze - nie wiem.
Zapomniałyście o Fundacji, albo wcale jej pod uwagę nie bierzecie. Tak jakby jej nie było. Przecież Emilia napisała, że pokryją koszty weta.
Ja nie mogę decydować, więc...
Ciśnienia chyba nie zmierzyli, albo nie wiem jak się mierzy ciśnienie u psów? A po co ciśnienie?
Wiem, że przed podawaniem furosemidu się mierzy ( przynajmniej u ludzi), bo on obniża ciśnienie i to bardzo.

Posted

szafra napisał(a):
Kobietki, ja na tych lekach kompletnie się nie znam, nie wiem czy są jakieś zastępcze i tańsze. Może gorsze - nie wiem.
Zapomniałyście o Fundacji, albo wcale jej pod uwagę nie bierzecie. Tak jakby jej nie było. Przecież Emilia napisała, że pokryją koszty weta.
Ja nie mogę decydować, więc...

Nie zapomniałam i biorę pod uwagę, i dlatego kupiłam tylko 5 tabletek. Dogadajcie się czy przelew, czy gotówka i kup ten vetmedin. Ale to już Twoje z Fundacją i wetami z katowickiej rozliczenia, Szafro. To samo jeśli chodzi o dalsze leczenie.
Jako prac.schroniska nie wypada mi po prostu wozić psa do innego weta niż Bartek, już to Ci kiedyś mówiłam. Ty możesz, jak najbardziej.