Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 570
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co do Dingo to:

Widzi na pewno i to wcale nienajgorzej, słyszy i węch też ma jeszcze dobry. Jest przyjazny do ludzi i dzieci, jeszcze troszkę nieufny ale nieagresywny. Do psów różnie (z Budrysem i Pako to by powojował) - dziadek ma jeszcze werwe do walki i nie daje sobie w kaszę dmuchać. Przed siatką ostro daje czadu i nawet Budrys w pewnym momencie mu ustapił :-) Do nowego nie startuje bo młody to uległy typ, ale Budrys i Pako to rządziciele. Na spacerze nie burczał już i tylko raz mu się zdarzyło jak go do kojca chciałem wprowadzić a mu się to nie podobało, ale nie startuje do człowieka. Cały czas merda ogonem i lubi kontakt z ludźmi. Widać bardzo szybko nabiera zaufania do człowieka - dzisiaj mnie ładnie przywitał. Fajny pies. Ma zapalenie lewego ucha - widać, że go swędzi.

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Rozio robisz naprawdę dobre zdjęcia :) Dziewczyny ogłaszamy naszego starszego pana?:lol:

A możemy, możemy!!! Kurcze myślałam, że jak Pakuś pojedzie, to Dinguś zajmie jego boks i wreszcie będzie miał jasno, a tu buda za mała!! Kurka!!! Może by budę przenieść większą do tego boksu??? Ile dziadziuś będzie siedział w tej ciemnicy????
Dziś dziadziuś wyspacerowany, najedzony, bardzo smakują mu moje kluseczki, no i ma obiecane że jutro będzie siedział na ogródku cały dzień!! Mam nadzieję, że Magda tak zrobi!! :)

Posted

[quote name='barb']to jest link http://www.dogomania.pl/threads/127014-Nowa-strona-o-adopcjach-starszych-psów-proszę-dodawać-psy-i-reklamować!

Wielkość: hmmm jakby go określić, może ktoś ma pomysł ;)
Województwo: podkarpackie
Szuka domu: stały
Stan zdrowia: hmm dobry?? ciężko czasami do końca określić
Kastracja: nie
Stosunek do zwierząt: do końca nie wiadomo
Stosunek do dzieci: nie wiadomo (ja o tym nic nie wiem)
Dla kogo: dla osób, które kochają starszawe psy i chcą im dać domek do końca ich dni
Gdzie przebywa: Przytulisko "Cztery Łapy" w Boguchwale koło Rzeszowa
Kontakt: (bardzo prosimy o podawanie również maili )
Link: (do wątku na dogo)
Uwagi: (czyli np. cały opis psa)

Ciężko z tymi pytaniami, trochę mało znamy dziadziusia i ja się do końca nie mogę wypowiedzieć jaki on ma stosunek do dzieci, psów, bo tego nie wiem.

Posted

Agula99 napisał(a):
Barb, właśnie przypomniałam sobie że tam gdzieś wstawiłaś ten szablon, który trzeba uzupełnić dla Dingusia!! O matkooo!!!

Aguś to skopiuj do i pozupelniaj ile wiesz, bo przecież wiesz najwięcej.
Jest tez trochę informacji od Rozia, ktore mozna wykorzytać.

Posted

Agula99 napisał(a):
Aaa no i kontakt można dawać oczywiście na mnie, tylko chyba i tak musimy chwilę poczekać, żeby tą cała ankietę uzupełnić.

Wiesz chyba tak, może Rozio coś jeszcze uzupełni.

Te 7-8 lat to ocena wetki ? To nie jest z niego jakiś straszny staruszek.

A jakiejś diagnozy co do stanu zdrowia nie ma?

Posted

Tak, wetka powiedziała, że około 7-8 będzie miała, stan zdrowia nie określiła.
Może i staruszkiem nie jest, ale tak wygląda, trochę umęczony przez życie. Ale już dla nas jest dziaduszkiem :)

Posted

On ma siwiuteńki pyszczek jak moja Łajka, a ona też starsza pani, nie widziałam go na żywo, w zęby też nie zaglądałam,ale dla mnie też to on ma chyba 10 lat, ale jak wetka określiła na 8 to nie wiem.
Ile będziemy pisać w ogłoszeniach?

Posted

Co do Dinga to nie wyprowadzałem go dzisiaj, ale zostawiłem dzisiaj na noc na wybiegu .

Ma więcej lat niż 10 na pewno a ja bym mu dał z 12-14 minimum. Ja mam 12 letniego psa i to trochę większej rasy i moim zdaniem to lepiej się trzyma od Dinga mimo, że na spacerach się już często potyka. Dingo ma już kości biodrowe praktycznie na wierzchu (bez mięśni) - jak się go dotyka to czuć. Mój ma też już zaniki, ale jednak trochę mniej niż Dingo. Dziadek Dingo jest przyjazny do ludzi i łagodny, cały czas merda ogonem, do dzieci małych pewnie się nie nadaje przez tą jego starość, ale moja Ula (13 lat) to go wygłaskała i łaził za nią i merdał ogonem i do takich dzieci myślę, że bez problemu. Widzieć coś tam widzi (ale jednak chyba tylko zarysy) odległości z bliska nie potrafi ocenić i zdarzyło mu sie dzisiaj nadziać nosem na ręke ze smakołykiem albo kłapać zębami nie w tym miejscu), węch ma sprawny (chociaz też chyba już słabawy) i słyszeć słyszy. Jak mu smakołyk podrzuciłem na ziemię to znalazł. Wielkosc - no to duży psiak. Dziadunio jest słabiutki, potrafi się zachwiać i dom ze schodami odpada na pewno. To już jego końcówka - takie jest moje zdanie.

Posted

Becia66 napisał(a):
Jak dla mnie to on ma co najmniej 10 lat.

tak optymistycznie napisałam ale pomyślałam to samo co Rozi, że on już naprawdę staruszeczek i niewiele czasu mu pozostało....:shake: