Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agula99 napisał(a):
I dlaczego tu wszędzie zapadła taka grobowa cisza??? Nikt psiaków nie odwiedza??? Hejjjj, gdzie są wszyscy>???

A Ty Ciotka, gdzie bylaś jak Cię tu nie było ?

• Replies 570
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Zimy szukałaś?:evil_lol: Ale jakoś jej u nas nie widać;):razz:

i niech tak zostanie, jakoś mi za nią nie tęskno bo przynajmniej psiaki nie marzną.

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Zimy szukałaś?:evil_lol: Ale jakoś jej u nas nie widać;):razz:

Wcale nie szukałam, wręcz odganiałam, odwoziłam, żeby ani mrozu ani śniegu nie było :)

Posted

A ja wczoraj znalazlam na dogo taki wątek staruszków. Nie wiem czy to cos pomoże Dingo jesli go tam wstawimy ale napewno nie zaszkodzi. Tylko też obowiązuje ścisly schemat. Postararam sie go odszukać i tu wkleić to jakoś go uzupelnimy.

Posted

[quote name='Agula99']O super barb, wstaw, wstaw, jak co to pytaj, choć pewnie ciężko na niektóre pytania odpowiedzieć.

to jest link http://www.dogomania.pl/threads/127014-Nowa-strona-o-adopcjach-starszych-psów-proszę-dodawać-psy-i-reklamować!

Wielkość:
Województwo:
Szuka domu: ( 1. stały albo 2. tymczasowy lub stały)
Stan zdrowia:
Kastracja:
Stosunek do zwierząt:
Stosunek do dzieci:
Dla kogo:
Gdzie przebywa:
Kontakt: (bardzo prosimy o podawanie również maili )
Link: (do wątku na dogo)
Uwagi: (czyli np. cały opis psa)

Posted

barb napisał(a):
Właśnie Rozio, jak zdrowie ? Wrócileś już do formy ?

Zdrowie lepiej, ale jeszcze nie do końca jestem zdrowy. Jutro porobię zdjęcia i wyprowadze psiaki na spacer. Dzisiaj pogoda była do d..., jutro ma być lepiej i światło do zdjęć też.

Posted

rozio napisał(a):
Zdrowie lepiej, ale jeszcze nie do końca jestem zdrowy. Jutro porobię zdjęcia i wyprowadze psiaki na spacer. Dzisiaj pogoda była do d..., jutro ma być lepiej i światło do zdjęć też.

To może umówcie się z Agulą kto weźmie które - bo ona pisala, że też jutro będzie - to się nie przeforsujecie z tymi spacerami. ;)

Posted

Agula i Rozio - pamiętajcie, że trzeba uzupelnić 60-ty post jak będziecie dziś w Przytulisku. Obserwujcie Dingusia.
A czy on by u weta?

Posted (edited)

Może któraś z Was potrafi to jakoś zgrabnie zredagować? Im dłużej nad tym siedzę, tym dłuższy jest tekst...

Wyobraź sobie, że masz sto lat, widziałeś już w życiu niejedno i z niejednego pieca chleb jadłeś. Twoje ciało powoli się zużywa, tu strzyka, tam strzyka, ot, starość.
Umysł też, niby ten sam co zawsze, a jednak działa wolniej, niż przed laty, czasem ciężko coś sobie przypomnieć. Ale nadal jesteś niczego sobie.
No i masz przecież rodzinę, która wszystko pamięta, gdy Ty zapomnisz, ludzi, którzy zrobią herbatę i kupią Ci maść na strzykanie. A może nie masz?

Wyobraź sobie, że jesteś psem, i ci, którzy byli dla Ciebie rodziną, przestali się o Ciebie troszczyć, jak zauważyli, że wymaga to trochę więcej zachodu niż kiedyś.
Może nie powstrzymali Cię, gdy oddalałeś się z nieznanym dla siebie kierunku, a może nawet popchnęli Cię w tamtą stronę. Myślisz, że wiedzieli, że nie widzisz?
Na pewno nie, przecież ludzie nie są podli.

Jesteś więc starszym, wiekowym psem, samym, w obcym miejscu. Nie wiesz, gdzie jesteś, bo nie widzisz, a nos też już nie ten, co kiedyś. Nie masz pojęcia, jak trafić do domu, a nawet jakbyś trafił, to pewnie nie otworzyliby Ci drzwi.
Jest Ci zimno, bo to grudzień. I zaczynasz odczuwać dotkliwy głód. Ktoś czasem rzuci Ci jakiś ochłap, ale zanim go znajdziesz, to już dawno jest zjedzony przez gołębie, albo innego, bezdomnego psa.

W końcu po dwóch tygodniach, albo więcej, jacyś ludzie dokądś Cię zabierają. Nie wiesz dokąd, ale czujesz, że nie chcą Cię skrzywdzić (instynkt jeszcze działa jak należy), więc poddajesz się temu. Siedzisz teraz zaknięty na małej przestrzenii, ale to dobrze, bo po kilku dniach już wiesz, gdzie jest buda. Ogrodzenie pilnuje, żebyś nie odszedł od niej za daleko. codziennie dostajesz jedzenie, podtykają Ci je pod sam nos, bo inaczej nawet w tym niewielkim boksie szukałbyś miski kilka godzin. Czujesz, że bardzo się o Ciebie martwią, są dobrzy, starają się jak mogą.
Ale nie zawsze udaje Ci się trafić na nocleg do budy, czasem krążysz wiele godzin, aż zasypiasz zmęczony gdzie popadnie, żeby po chwili obudziło Cię zimno. I znowu nie możesz znaleźć tej cholernej budy.

Taki pies istnieje, wiesz? Z pewnością niejeden zresztą. Z pewnością jest ich wiele.
Ale ten, o którym mowa, ma na imię Dingo i od niedawna mieszka w przytulisku dla zwierząt w Boguchwale, koło Rzeszowa.
Dingo czeka na kochający dom, w którym będzie mógł w cieple i miłej atmosferze dożyć swoje życie do końca.

Edited by Dzika_Figa
Posted

Bardzo ładne Dzika Figo.
Tylko zamiast pyszne jedzenie napisalobym jedzenie, bo ludzie gotowi mysleć, że w przytulisku karmi się psy smakolykami.
A tekst koniecznie chcesz skrocić ?

Posted (edited)

Właśnie wróciłem z przytułku. Wszystkie piesy powyprowadzane (z córką byłem i jej koleżanką). Zdjęcia porobiłem i właśnie się za nie zabieram - wrzucę potem link na główny wątek przytuliska. Piesy mnie poznały po dwóch tygodniach. Dingo coś burczał na początku na mnie (pierwszy raz u niego byłem) jak był w kojcu, ale potem było O.K. Boi się na spacerze samochodów i ludzi - jest niepewny i chyba nie bardzo ma ochotę na spacery. Zauważyłem coś takiego, że jak szedłem pod wiatr to tak nie bardzo chciał iść i się ociągał, a jak wracałem z wiatrem to potrafił we mnie wejść (tak ze dwa razy) i burknąć (bo pewnie nie wiedział co się dzieje) - ale generalnie przyjazny pies, merda ogonem i lubi kontakt z człowiekiem. Wydaje mi się, że chyba coś tam widzi - może jakieś zarysy. Jak mu rękę przesuwałem przed kojcem to kierował w jej kierunku głowę. Do kojca sam wszedł więc coś tam chyba widzi. Mi to się wydaje, że węch to on może mieć też słaby - może po jakiejś nosówce jest. Nie wiem czy był badany przez Justynę ?

Edited by rozio
Posted

[quote name='rozio']Właśnie wróciłem z przytułku. Wszystkie piesy powyprowadzane (z córką byłem i jej koleżanką).
Zdjęcia porobiłem i właśnie się za nie zabieram - wrzucę potem link na główny wątek przytuliska.

Jak na rekonwalescenta to całkiem nieżle. A Twoja córa chętnie chodzi do psów ?

Piesy mnie poznały po dwóch tygodniach.

Ucieszyły sie chyba ?

Dingo coś burczał na początku na mnie (pierwszy raz u niego byłem) jak był w kojcu, ale potem było O.K. Boi się na spacerze samochodów i ludzi - jest niepewny i chyba nie bardzo ma ochotę na spacery. Zauważyłem coś takiego, że jak szedłem pod wiatr to tak nie bardzo chciał iść i się ociągał, a jak wracałem z wiatrem to potrafił we mnie wejść (tak ze dwa razy) i burknąć (bo pewnie nie wiedział co się dzieje) - ale generalnie przyjazny pies, merda ogonem i lubi kontakt z człowiekiem. Wydaje mi się, że chyba coś tam widzi - może jakieś zarysy. Jak mu rękę przesuwałem przed kojcem to kierował w jej kierunku głowę. Do kojca sam wszedł więc coś tam chyba widzi. Mi to się wydaje, że węch to on może mieć też słaby - może po jakiejś nosówce jest. Nie wiem czy był badany przez Justynę ?

Wlaśnie też pytalam czy był badany ?

A ja wczoraj i dziś zrobilam kilka świezych ogloszeń, Kajunię wstawilam na wątek w dziale przygarnę psa.

Posted

Dzisiaj psy wyprowadzone podwójnie! Ja byłam w przytulisku od 14:30 do 17 ( bo była mała akcja), Dinguś też był na spacerku, podobało mu się, ale za bardzo nie wie co to jest, zachodzi człowiekowi drogę, ale to kwestia poćwiczenia. Jak się go trzyma przy nodze i na krótkiej smyczce, to czuje się pewnie. Tak, dużych samochodów się boi no i warczy, bo czasami nie wie co to i kto to. Czy ona przyjazny do psów, to cięzko powiedzieć. W związku z tym że niedowidzi, ujada na wszystkich i wszystko, bo normalnie nie wie co ma przed sobą.