Agula99 Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 figa33 napisał(a):staruszku , założyłbyś ten kubraczek , cieplej by ci było staruszku...ech...:shake: Figuś nie ma sensu zakładać, to dla niego jak katorga..ech..nic nie poradzimy... Quote
figa33 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 ja wiem ,że katorga , co zrobić , nie chce uparciuch ...:shake: Quote
Agula99 Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 można by mu najwyżej budę czymś przykryć, żeby miał cieplej i jakiś kocyk do środka włożyć, Quote
Becia66 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Agula99 napisał(a):Figuś nie ma sensu zakładać, to dla niego jak katorga..ech..nic nie poradzimy... to po co nam te wszystkie kubraki jak ich psy nie chcą ? jakby dały sobie założyć i zobaczyły jak ciepło, to pewnie by nie zdzierały. W tamtym roku nam służyły z powodzeniem i nie wiem co się teraz z tymi głupolami podziało. I o ile człowiek byłby spokojniejszy widząc jak mróz okna maluje. Quote
Agula99 Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Beciu, bo psy są różne, a kubraczki się zawsze przydadzą, nic nie poradzisz że nie chcą, dziadek to się o mało w tym kubraku nie zabił, nie ma sensu go męczyć, jak to dla niego niemiłe, nic nie poradzisz, ale tak jak mówiłam, można mu budę nakryć, dać jakiś polarek do środka, to też coś. Beciu kiedy się do nas wybierasz, przydałyby się te makarony!!! Quote
Roszpunka Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Dingo, rozumiem, że różowe futerko nie całkiem w Twoim stylu, ale po pierwsze masz swoje lata i o stawy trzeba dbać, a po drugienie musisz się wstydzić - obcy Cię nie oglądają ;) A skoro naprawdę nie chcesz nosić wdzianka, pięknie przez Agulową siostrę uszytego, to spadaj do domku, na wygodną kanapę :) Quote
Becia66 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Agula99 napisał(a): Beciu kiedy się do nas wybierasz, przydałyby się te makarony!!! Agula najwyżej podjadę kiedy będziesz i to zostawię bez pobytu w przytulisku bo strasznie się boję żeby mnie rwa kulszowa z powrotem nie złapała bo jak wiesz jestem teraz kompletnie sama...i zdana na siebie jeszcze przez 2 tygodnie. Quote
Agula99 Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Beciu, to mogłabyś podwieźć do mojego domu te makarony i puszki, to bym miała na ten tydzień, a połowę ja już bym dostarczyła Magdzie i nie musiałabyś wieść ich do przytuliska, bo nie ma sensu, co Ty na to??? Quote
Becia66 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Agula99 napisał(a):Beciu, to mogłabyś podwieźć do mojego domu te makarony i puszki, to bym miała na ten tydzień, a połowę ja już bym dostarczyła Magdzie i nie musiałabyś wieść ich do przytuliska, bo nie ma sensu, co Ty na to??? A ty jutro wybierasz się do przytułku ? bo wolałabym tam podjechać, dostałam od koleżanki 3 kołdry i 3 poduszki i to takie fajne, skandynawskie Hóhe, lekkie, a bardzo ciepłe to by upchał psiakom. I parę kocy jeszcze mam, nie ma co tego trzymać bo teraz są najbardziej potrzebne. Quote
Agula99 Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Tak idę jutro tak koło 14, więc mogłabyś podjechać pod mój dom, zostawiłabyś puszki i makarony, a resztę możemy zawieść. A ja już Magdzie po połowie dostarczę wszystkiego, żeby miała na wtorek, może tak być??? Quote
Becia66 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 Agula99 napisał(a):Tak idę jutro tak koło 14, więc mogłabyś podjechać pod mój dom, zostawiłabyś puszki i makarony, a resztę możemy zawieść. A ja już Magdzie po połowie dostarczę wszystkiego, żeby miała na wtorek, może tak być??? może być pod warunkiem, że odpalę auto. Rano sprawdzę i dam znać. Quote
Agula99 Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Ok, ale jak coś to wstępnie umawiamy się tak koło 14, ok?? dawaj znać, co i jak? Ja i tak muszę rano polecieć po makaron bo nie mam ani odrobinki :) Quote
Becia66 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 (edited) Agula jesli bym jechała jutro to im ugotuje gar i przywiozę, dam ci znać około 10 -11, oki ? muszę sprawdzic tylko czy mam jakies psie mięso w zamrażarce. Edited January 29, 2012 by Becia66 Quote
Agula99 Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 Becia66 napisał(a):Agula jesli bym jechała jutro to im ugotuje gar i przywiozę, dam ci znać koło 10, oki ? muszę sprawdzic tylko czy mam jakies psie mięso w zamrażarce. Ok, fajnie, to czekam jutro na info :) Quote
Agula99 Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 [quote name='SZPiLKA23']Dingo staruszku nie daj sie zimie[/QUOTE] Dinguś nawet się nie daje, był dziś z Becią na spacerku, a tak biega, goni, szczeka na okrągło do wszystkich i wszystkiego, a kubraka nie założy i już ;) Quote
Becia66 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [IMG]http://img836.imageshack.us/img836/2577/p1050826.jpg[/IMG] [IMG]http://img808.imageshack.us/img808/4162/p1050830.jpg[/IMG] Quote
Becia66 Posted January 30, 2012 Posted January 30, 2012 [quote name='Agula99']Dinguś nam wyprzystojniał :)[/QUOTE] żeby tak jeszcze wyzdrowiał i wymłodniał to by dopiero było. Quote
Agula99 Posted January 30, 2012 Author Posted January 30, 2012 Też, ale najlepiej to żeby się mrozy skończyły, to choć jest możliwe :) Quote
Agula99 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 Dinguś już tam czeka na spacerek!! :) Słyszałam, że w następnym tygodniu ma już być cieplej, chociaż każdy mówi co innego, ale ja mam nadzieję, że się spełni i mrozy zelżeją!!! Quote
Becia66 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Agula99 napisał(a):Dinguś już tam czeka na spacerek!! :) Słyszałam, że w następnym tygodniu ma już być cieplej, chociaż każdy mówi co innego, ale ja mam nadzieję, że się spełni i mrozy zelżeją!!! mnie serce boli jak myslę, że rano ktoś przyjdzie do przytuliska, wypuści na chwilkę Dingo i Strzepana by za chwile wrócili do ciemnych boksów. cały dzień zamknięci w boksach na taki mróz !!! Przecież Rozio przyjdzie do nich dopiero wieczorem, woda zmarźnięta na kość, bez ciepłego jedzenia. Tak nie może być !!! Sonia z Budrysem choć pół dnia biegają po wybiegu, drugie pół Lukas z Ozzim. Kajka siedzi z wiadomych względów ale dlaczego Dingo i Strzepan nie mają prawa do swoich godzin luzem ? To niesprawiedliwe. I siedzą do tego w ciemnych boksach bez żadnego widoku tylko jeden widzi drugiego. Quote
Agula99 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 No ale co można Beciu poradzić??? Przydałby się jeszcze ktoś, kto by przyszedł tak koło 13-14 i zamienił na wybiegach Dingusia i Terriego, no ale pomarzyć można, proponuję wyprosić jeszcze kawałek wybiegu po drugiej stronie, już by 3 biegały. Można też na dzien wkładać Terrutka do tego nowego boksu koło Kai, wepchać słomy, położyć kocyk, kołdrę, tyle można dla Terrutka zrobić, bo dla Dingo nie ma miejsca, gdyby nie te zatarczki Sonii z Kają, to dziadzia można by wkładać na dzień do boksu Budrysa, no ale drzwiami od boksu zamyka się Kaję, no i znowu nici z tego... Quote
Recommended Posts