JJD Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 U mojej suni (11-cie lat, ON) stwierdzono tamponadę serca. Jest z nią bardzo źle. Wczoraj miała odciągany płyn z okolic serca, ma go też w jamie brzusznej. Dostała tabletki, jest bardzo słaba. Czy któraś z Was miała psa z tą chorobą? Czy w Polsce ktoś przeprowadza operacje serca u psów? Quote
JJD Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Lekarz z poznańskiej kliniki, nie jest kardiologiem, jeśli o to chodzi, ale wydaje się kompetentny. Sunia miał zrobione wszelkie możliwe badania, prześwietlenia, usg, odbarczanie płynu itp. Quote
Vilena Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 W takim razie na Twoim miejscu udałabym się do kardiologa, nie podważam kompetencji Twojego lekarza, ale specjalista to jednak specjalista. Wiem co mówię bo zmagam się nieuleczalną wadą serca mojej suki już ponad rok i dr.Niziołek bardzo mi w tym pomaga. To najlepszy kardiolog w Polsce :) Quote
Balbina. Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Zgadzam się z Vileną. Mojemu psu też lekarz 'kompetentny' zdiagnozował serce powiększone nadczynnościowo a dopiero kardiolog po EKG,echu i RTG stwierdził ,ze to kardiomiopatia przerostowa ;) Quote
JJD Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 Podajcie mi proszę namiary na dr Niziołka lub innego dobrego specjalistę. Quote
Vilena Posted January 1, 2012 Posted January 1, 2012 JJD napisał(a):Podajcie mi proszę namiary na dr Niziołka lub innego dobrego specjalistę. Wysłałam Ci nr. na PW :) Quote
Recommended Posts