Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 812
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zapisuję wątek. Mam nadzieję na ukaranie oprawcy:angryy::mad::chainsaw:- najwyższy wymiar kary- więzienie i oczywiście grzywna. ,opublikowanie wizerunku., zakaz posiadania zwierzęcia. Trzymamy kciuki by psinka jak najszybciej doszla do siebie.

Posted

andegawenka napisał(a):
.i poszedł na pasterkę prosić Boga o coś dla rodziny i przekazać sobie znak pokoju.

Ja mam takie same skojarzenia niestety, coraz częściej:angryy:

Biedny psiak, dobrze, że rozpoznano hodowlę i da to możliwość dotarcia do zwyrodnialca-właściciela. Oby dostał porządną karę!

Posted

Kopiuję z FB: "Sunia juz z samego rana Czuła sie wmiare dobrze ,chetnie wyszla na dwór załatwić swoje potrzeby.Chetnie zjadla skromny posiłek.
Dostała 2 kroplówki przy ktorych pieknie leżała nie wierciła sie ,pozwolila sie deliatnie poczesac.Uwielbia sie przytulac sama prosi o mizianie:)"

Posted

[quote name='malagos']Powiedzieli, że pan, który ją odkopał, zawiadomił policję, dał psu wody. A teraz sunia jest w schronisku, "jej stan jest cieżki"
A to nie ten co odkopał zawiadomił policję...
A jej ciężki stan to chyba wiadomość zaraz po znalezieniu...
...bo chwile postów wcześniej abero skopiowala z fb wpis

Posted

Z FB "Sunia na tą chwile nie nadaje sie do transportu praktycznie żadnego jedyne co to dt musiałby sie znajdowac w Myszkowie lub bliskiej okolicy,a osoba musialaby znac sie na podlączaniu kroplowek i obserwacji zachowan psa i dogladania rany...My jestesmy z nia praktycznie caly dzien na zmiane .w tej chwili dostaje kroplówke."

Posted

Tak się zastanawiam czy najgorszą karą dla oprawcy, nie byłoby publiczne - we wszystkich mediach pokazanie i opisanie co zrobił. Niech się wypowie przed kamerą i niech go wszyscy zobaczą.... Sympatia sąsiadów gwarantowana!!!

Posted

Oczywiście, że upublicznienie sprawcy byłoby pewnym hamulcem dla tych, którzy dbają o swój wizerunek dobrego człowieka a w rzeczywistości z dobrocia nic nie mają wspólnego. W naszym społeczenstwie jest wielu "dobrych" na pokaz.

Posted

egradska napisał(a):
Mam nadzieję, że piesek z tego wyjdzie. Pseudowłaścicielowi ślę najgorsze życzenia, tak świątecznie.

Oj tak, tak !!!
Wszystkiego co najgorsze draniowi :angryy::angryy::angryy:
A ty suniaczku zdrowiej szybciutko :loveu:

Posted

malagos napisał(a):
Powiedzieli, że pan, który ją odkopał, zawiadomił policję, dał psu wody. A teraz sunia jest w schronisku, "jej stan jest cieżki"

Powtarzam, co powiedzieli w TV dziś, o godz. 17. Ten pan sam mówił, ze to on znalazł psa i wezwał policję. ale to nie ma teraz znaczenia, grunt, ze sunia żyje :)

Posted

malagos napisał(a):
Powtarzam, co powiedzieli w TV dziś, o godz. 17. Ten pan sam mówił, ze to on znalazł psa i wezwał policję. ale to nie ma teraz znaczenia, grunt, ze sunia żyje :)

Tak, to jest najważniejsze:lol:

Posted

storozak napisał(a):
Tak się zastanawiam czy najgorszą karą dla oprawcy, nie byłoby publiczne - we wszystkich mediach pokazanie i opisanie co zrobił. Niech się wypowie przed kamerą i niech go wszyscy zobaczą.... Sympatia sąsiadów gwarantowana!!!

Aż mi przykro że tak myślę:oops:, ale ... podoba mi się ten pomysł z pokazaniem sprawcy tego bestialstwa w mediach. Z pewnością nie byłby już wówczas aż tak odważny, jak wobec tej chorej, bezbronnej i zapewne ufającej mu suni. Piękne podziękowanie za psią wierność. Życie temu sprawcy też podziękuje...
Biedna sunieczka, chciałabym, żeby znalazła kochających ludzi.