Romka Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 Jestem w stałym kontakcie z nowym domkiem Misia,który okazał się dość charakternym pieskiem.W drodze do domu cały czas płakał ale po przyjeżdzie zwiedził dom i podwórko i uspokoił się.W domu są 2 koty,które jak tylko zobaczyły nowego domownika przeniosły się na kredens.Miś próbuje nawiązać z nimi kontakt tzn.poszczekuje,przegania je bez agresji.Koty nie zawsze to akceptują ale on bawi się przy tym świetnie.Państwo temperują zapędy Misia a same koty zdecydowały,że jeśli ten nowy domownik tu zostaje to one...schodzą z kredensu,żeby przedostać się do miski z jedzeniem.I póki co jest spokój!Miś uczy się zasad panujących w domu.Państwo są Misiem zachwyceni.Szwy po kastracji ma już zdjęte,oczko,które było zaczerwienione już jest zdrowe.Czekamy na zdjęcia z nowego domu. Ziutka, dziękuję Ci bardzo za pomoc przy ogłoszeniach i za wizytę przedadopcyjną.:lol::lol::lol:Zmieniam tytuł wątku.:lol::lol::lol: Quote
Romka Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 Nowy domek Misia przekazał 100zł.:lol: Z tego 50zł przekazano na strzyżenie Misia a 50zł na karmę dla psiaków ze schroniska. Serdecznie dziękujemy!:lol::lol::lol: Karmę wraz z paragonem przekazano do schroniska. Quote
Ziutka Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Romeczko, jak dobrze, że już jesteś :) Bez Ciebie, bez Twojej obecności, to ciotkom na wątek nie chciało się zaglądać :shake: Witaj ponownie i nie zostawiaj już nas, jesteśmy z Tobą :loveu: Cieszę się z domku Misia, państwo są super, odwiedzę ich napewno :cool3: Quote
Romka Posted January 27, 2012 Author Posted January 27, 2012 Ziutka napisał(a):Romeczko, jak dobrze, że już jesteś :) Bez Ciebie, bez Twojej obecności, to ciotkom na wątek nie chciało się zaglądać :shake: Witaj ponownie i nie zostawiaj już nas, jesteśmy z Tobą :loveu: Cieszę się z domku Misia, państwo są super, odwiedzę ich napewno :cool3: Bardzo mi miło.Dziękuję.:lol: Quote
Energy Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Szczęścia mały:loveu:Dzięki za fotorelację:lol: http://foto1.m.onet.pl/_m/1d5ed0041f5eff55576572f3d51abd81,10,19,0.jpg ale cudne zdjęcie:lol: Quote
farmerka63 Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Cieszę się bardzo ! Już nie będziesz płakał, mały piesku :loveu: Quote
majqa Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 Bardzo się cieszę, że Ci się udało słodziaku! Bądź szczęśliwy i miły dla kiciów. :-) Quote
Olivin Posted February 11, 2012 Posted February 11, 2012 Przykro mi, że nie miałam okazji pożegnać Misia gdy opuszczał schronisko, ale cały czas kibicowałam adopcji i bardzo się cieszę, że jest w domku. Wszystkiego dobrego piesku. Quote
Romka Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 (edited) Niespodzianka!!! Edited February 21, 2012 by Romka Quote
Romka Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 [quote name='Energy']Romka super niespodzianka:loveu:[/QUOTE] Bardzo się cieszę!:lol: Quote
Romka Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 Za zgodą nowego domku Misia teraz Dyzia wklejam fragment otrzymanego maila: "Minął miesiąc od kiedy mamy pieska ze schroniska. Nie poddajemy się i > walczymy o poprawne stosunki między wszystkimi domownikami. Koty poradziły > sobie najszybciej. Początkowo kotka była bardziej zdererminowa chęcią > dostania się do miski a rudy kot był ostrożny i obserwujący ,ale ma widać > CHarakter bo potrafi prychnąc , machnąc łapą i śmiało bez obaw mija się z > Dyziem w dzwiach na podwórze lub taras. Jednak nie dopuszczamy jeszcze do > sytuaji żeby koty i pies były w ogrodzie jednocześnie. Dyziek poza > mieszkaniem szaleje jak mały szczeniaczek, nurkuje w snieg, lapie kulki. > Wychodzimy z nim 5, 6 razy dziennie . Nie umie na podwórzu bawić się sam i > potrzebne jest mu towarzystwo. Tyle spacerów to po to żeby pokazać mu że nie > należy obsikiwać mebli i futryn, co wyglądało bardziej na znaczenie terenu > niz na prawdziwe sikanie. Niemniej był to problem ale na szczęście wygląda > na to że był... > Je wszystko, kapustę kiszona, ogórki kwaszone , jabka wcieramy mu do > jedzenia. wszystkie warzywa , dowolną suchą karmę do tego. Najmniej chętnie > biały ser na śniadanie. Z jedzeniem nie ma więc żadnego problemu. Uwierzył > juz chyba i zapamiętał że to jedzenie jest dla niego i będzie zawsze o tej > samej porze i do syta ż e się nie trzeba pchac do kocich misek. > Warczenie pozostaje problemem i poważnie zastanawiamy się czy nie skorzystać > z pomocy behawiorysty . Mąz jest z nim cały czas i w zasadzie bardzo dobrze > sobie z tym radzi ignorując jego zły humor, jeżdził z nim do weterynarza , > wyciera łapy ale jest przy tym WOJNA. Ja głaszczę go tylko wtedy jeśli > przyjdzie i podłoży łeb pod ręce. Dotykanie boczków od łopatek do ogona > nie wchodzi w rachubę. Pies się usztywnia , ogon idzie do góry, oczy się > robia dzikie i warczenie jest takie na granicy ugryzienia...Ja nie potrafię > przezwyciężyć obawy i dlatego nie dotykam go jeśli on nie chce, żeby nie > utwalac tych agresywnych odruchów na głaskanie. Nie wygląda to beznadziejnie > i codziennie widzimy objawy ż e go odpuszca ,że się rozluźnia i że chce być > blisko, w naszym stadzie. Ale po błysku w oku widać nature kędziorka - > zadziorka! > Zdjęcia które robiliśmy nie nadają sie do pokazywania (...)więc tylko dwa z niedzielnej sjesty, ale postaramy się > poprawić tę dokumentację." Quote
Energy Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 O rany nie przypuszczałam, że to aż tak:shake: Szczęście, że trafił na dom, który się nie poddaje... Quote
Romka Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 [quote name='Energy']O rany nie przypuszczałam, że to aż tak:shake: Szczęście, że trafił na dom, który się nie poddaje...[/QUOTE] Energy,my też.Był bardzo krótko w schronisku,brałyśmy jego zachowanie za lęk przed nowymi ludzmi i miejscem czyli schroniskiem a to jednak coś głębszego.Ja też bardzo cieszę się,że trafił to takiego super domku.I nowe imię Dyziek bardzo do niego pasuje.:lol: Quote
Olivin Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 Miśku, trzymam kciuki za ciebie ... Lepiej nie mogłeś trafić... Quote
Recommended Posts