Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja nie jestem z Vivy, to gwoli wyjaśnienia. 8 letni pies małej rasy to pies w sile wieku, wyadoptowuje psy do rodzin gdzie yorki, ratlerki, jamniki itd żyły po 14- 17 lat.

• Replies 444
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

trzymam kciuki za dom dla Filo. W jakim mieście zamieszka?

BuNiA84 napisał(a):
ja to mysle ze nie ma sensu roztrzasac tego tematu , wiadomo ze ten co bierze szczeniaka zostanie lepiej przeswietlony bo pies idzie do nowego domu bez sterylki/kastracji ,stad nieufnosc i podejzliwosc ludzi z adopcji/fundacji, wiadomo tez ze z adopcja szczeniaka nie ma problemu bo zawsze sie ktos znajdzie, taka natura ludzka ze to co mlode jest piekniutkie i slodziutkie

a Filo aka Charliza urodzila sie dokladnie 30 grudnia 2004r i najprawdopodobniej ma dom(odpukac w niemalowane zeby nie zapeszac) , a zeby bylo smieszniej dziewczyna ktora ja bierze tez chciala szczeniaka a jednak po rozmowie ze mna i Agata o tym jaka naprawde jest Filo zdecydowala sie wlasnie na Nia :)

tu nie chodzi o wiek chodzi o to zeby jak najlepiej dopasowac psa do czlowieka i czlowieka do psa , wiek plec nie ma tu znaczenia tak jak w miłosci :)

eit: a co do tego ze psy z pseudo czy schroniska zyja krocej to moj pit Ali 14 lutego skonczy ok 10 lat jest ze mna od 5 i ciagle jest radosny jak wiosna a byl w tragicznym stanie jak wiekszosc psow z Krzyczek i jakos nie wyglada jakby mial przejsc na druga strone :)

Posted

agata-air napisał(a):
:evil_lol::evil_lol: Wiedziałam, ze na twoje podsumowanie można liczyć :evil_lol:

No ja jestem tradycjonalistką w tych sprawach, co poradzę:evil_lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie:lol:

Posted

[quote name='BuNiA84']a zeby bylo smieszniej dziewczyna ktora ja bierze tez chciala szczeniaka a jednak po rozmowie ze mna i Agata o tym jaka naprawde jest Filo zdecydowala sie wlasnie na Nia :)

tu nie chodzi o wiek chodzi o to zeby jak najlepiej dopasowac psa do czlowieka i czlowieka do psa , wiek plec nie ma tu znaczenia tak jak w miłosci :)
Też znam osobę co poszła do schroniska po szczeniaka,a wyszła z 8 letnim psem ;) Często nie chodzi tutaj o to,że piesek jest malutki i śliczny tylko po prostu ludziom wydaje się,że jak mają psa od szczeniaka to wychowają go po swojemu i będzie on lepszy niż ten starszy,który ma "straszne i okropne nawyki" (no bo przecież z tego powodu został oddany :roll: ). Dlatego szczeniak wydaje im się atrakcyjniejszy ;) przynajmniej ja w kręgu rodziny i znajomych spotykam się właśnie z takim podejściem...

A ktoś już widział pseudohodowlę z Łodzi? :-(
http://www.dogomania.pl/threads/220469-Zlikwidowana-koszmarna-psedo-52-psy-tak%C5%BCe-czin.

Posted

Widzę tu ruch w interesie. Jeśli chodzi o adopcję szczeniaków, to jest ich pod dostatkiem. Do wyboru, do koloru. Na wielu wątkach wzywają o danie chociaż domu tymczasowego dla bezdomnych maluchów, bo w schronisku zginą. Tylko to nie są grzywacze.
Myślę, ze jeżeli ktoś chce mieć psa, to znajdzie odpowiedniego płcią i wiekiem tylko nie koniecznie grzywacza.

Posted

ale nie oszukujmy się, rasowe szczeniaczki idą jak świeże bułeczki... i może to nieładne uprzedmiotowienie, ale obawiam się, że dla wielu chętnych na nie nie ma to znaczenia. biorą, bo rasowe.

Posted

jakby pies miał sierść a był wystawowym pięknym psem ale np. labradorem u mnie miejsca w domu by nie znalazł, co innego mały pies który ma włos, dzieci moje maja alergie na sierść roztocza itp. A ja sierści w domu nie toleruje i co zasługuje na lincz bo sierści nie lubię, natomiast szczeniaków w domu tez bym nie chciała gdyż czas pieluch mam za sobą. Natomiast każdy z psów jaki do mnie trafił był psem dorosłym po przejściach na dzień dzisiejszy jestem z nich dumna bo nie mam z nimi problemow sa osłuchane i nie kłopotliwe.

Posted

włos to tylko zwyczajowa nazwa pewnego rodzaju sierści... pies to pies i ma sierść, nie włos. jestem alergiczką i wiem, że nawet łysy kot będzie mnie uczulał ;) i tak samo jest z psami u osób, które mają alergię. oczywiście bywają jakieś mutacje, które sprawiają, że na jednego zwierza alergia jest, a na drugiego nie, ale tak czy siak, nie istnieje pies czy kot hypoalergiczny. i nie rozumiem, najpierw piszesz że sierści nie tolerujesz, a potem że masz psy po przejściach?

Posted

http://tablica.pl/oferta/walczymy-o-prawa-zwierzat-bez-rodowodu-do-zycia-dolacz-do-nas-IDC44x.html

tak troche odbiegajac od tematu ale przyszlo by Wam do glowy cos takiego napisac ??
HODOWLE KTORE NIE GENERUJA BEZDOMNOSCI !!!

MUSIMY WALCZYĆ O PRAWO DO ŻYCIA I ROZMNAŻANIA TYCH ZWIERZĄT

Nie popieramy ras które generują "bezdomność" stwierdzamy to z przykrością i nie popieramy PSEUDOHODOWLI tylko kontrolowane hodowle(psy rasowe bez metryk,które nie generują bezdomności).

Posted

[quote name='BuNiA84']http://tablica.pl/oferta/walczymy-o-prawa-zwierzat-bez-rodowodu-do-zycia-dolacz-do-nas-IDC44x.html

tak troche odbiegajac od tematu ale przyszlo by Wam do glowy cos takiego napisac ??
HODOWLE KTORE NIE GENERUJA BEZDOMNOSCI !!!

MUSIMY WALCZYĆ O PRAWO DO ŻYCIA I ROZMNAŻANIA TYCH ZWIERZĄT

Nie popieramy ras które generują "bezdomność" stwierdzamy to z przykrością i nie popieramy PSEUDOHODOWLI tylko kontrolowane hodowle(psy rasowe bez metryk,które nie generują bezdomności).

a jak znajdziesz właściciela takiego psa jeżeli go wyrzuci?

edit: co za głupoty w tym ogloszeniu :roll:

Posted

motyleqq napisał(a):
kreatywności to im nie brakuje.

Martyna, Bunia cytuje to co jest w tym ogłoszeniu ;)

zgadza sie :) przeciez w zyciu bym sie pod czyms takim nie podpisala ,
problem polega na tym ze przeczyta to od cholery osob nie bedacych w temacie pseudo itp i uwierzą w te brednie , rozwalil mnie tekst ze" pieski w ogolszeniu sa takie smutne bo zabrania im sie rozmnażania "

Posted

BuNiA84 napisał(a):
zgadza sie :) przeciez w zyciu bym sie pod czyms takim nie podpisala ,
problem polega na tym ze przeczyta to od cholery osob nie bedacych w temacie pseudo itp i uwierzą w te brednie , rozwalil mnie tekst ze" pieski w ogolszeniu sa takie smutne bo zabrania im sie rozmnażania "

aa to przepraszam, źle zrozumiałam ;)

ja już zgłosiłam jako "oszustwo"- za pisanie głupot :diabloti: mam nadzieję że się przychylą

Posted

a jak jest z tym zgłaszaniem ??
zgłaszasz i co dalej?? tzn co serwis robi z tym ze ja to zglosilam ??
kiedys na Naszej Klasie zglosilam naruszenie zasad bo facet wstawial swoje zdjecia i rozniastych pozach a ubrany byl tylko w cieliste rajstopy wiec caly interes mial na wierzchu i jakies pol roku pozniej wezwali mnie na komende na zeznania nie przeciwko temu gosciowi a przeciwko calemu portalowi

Posted

BuNiA84 napisał(a):
a jak jest z tym zgłaszaniem ??
zgłaszasz i co dalej?? tzn co serwis robi z tym ze ja to zglosilam ??
kiedys na Naszej Klasie zglosilam naruszenie zasad bo facet wstawial swoje zdjecia i rozniastych pozach a ubrany byl tylko w cieliste rajstopy wiec caly interes mial na wierzchu i jakies pol roku pozniej wezwali mnie na komende na zeznania nie przeciwko temu gosciowi a przeciwko calemu portalowi

ojezu :evil_lol:
zgłaszanie działa tak, że ty im raportujesz złe ogłoszenie, a oni to rozpatrują i usuwają lub zostawiają, w zależności od tego czy łamie jakiś regulamin czy nie

Posted

czyli 3/4 ogloszen z tej "tablicy .pl" mozna w ten sposob zglosic bo w tytule pisza ze za darmo a w tresci ze sprzeda za np 400zł czyli jest to oszustwo

to siade dzis wieczorkiem z winkiem(coby mi sie nie nudzilo :D) i sobie pozglaszam :]