motyleqq Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 wiesz, sporo osób to zgłasza, ale tych ogłoszeń jest OGROMNIE dużo...:shake: teraz jest coraz więcej, bo pseudo chce się pozbyć psów :shake: Quote
Anastazja&Aleksander Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 kilka zgłosiłam jako produkt nie oryginalny. Quote
Vicky62 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 mychaaaaaa masz zapchaną skrzynkę,wysłalam Ci pw. Quote
Asiaczek Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='Anastazja&Aleksander']http://allegro.pl/szczeniaki-york-yorki-oddam-szampon-i2040952781.html zobaczcie jakie zagrania się stosuje. Juz zgłosiłam to ogłoszenie... [quote name='Marta666']Dyskusja na temat takich ogłoszeń toczy się tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/213024-Nowelizacja-ustawy-o-ochronie-zwierz%C4%85t Zaraz poczytam watek, dzięki za link:) pzdr. Quote
Zefirek2 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='Anastazja&Aleksander']http://allegro.pl/szczeniaki-york-yorki-oddam-szampon-i2040952781.html zobaczcie jakie zagrania się stosuje. To samo ogłoszenie , zapewne od tej samej mendy było wczoraj na gumtree , zgłosiłam je i już je usunęli . Cwaniactwo nie zna granic niestety :angryy::angryy::angryy: Quote
mychaaaaa Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Vicky62 napisał(a):mychaaaaaa masz zapchaną skrzynkę,wysłalam Ci pw. Już odetkana :) Quote
engelina_88 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Wybaczcie, ale nie czytałam całego wątku. Czy możecie napisać, czy wszystkie psiaki mają DT/ DS, ile jeszcze z nich potrzebuje i jakiego rodzaju pomoc jest potrzebna? Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 wszystkie psy mają już DT, teraz szukają DS czy ktoś ma odlać trochę szamponu dla mojego tymczasowicza? nie wiem w czym kąpać łysolka? Quote
mshume Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Możesz go wykąpać w każdym szamponie dla psów długowłosych (chodzi bardziej o grzywę ;) i zrobić masaż skóry. Polecam IV SAN BERNARD szamp i odżywka zieolne jabłuszko, All 1 Systems, Hery. Mozesz też użyć delkiatnego szamponu dla dzieci i balsamu do ciała dla dzieci lub alergików.motyleqq napisał(a):wszystkie psy mają już DT, teraz szukają DS czy ktoś ma odlać trochę szamponu dla mojego tymczasowicza? nie wiem w czym kąpać łysolka? Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 tylko że nie mam teraz żadnego szamponu w domu, gdyby ktoś jutro miał się podzielić to byłabym wdzięczna :) jak nie, to pojadę kupię Quote
mychaaaaa Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 motyleqq napisał(a):nie wiem w czym kąpać łysolka? Ogólnie szampony dla ras długowłosych. Ja używam dla Laili Petsilk Rainforest i jestem bardzo zadowolona, jednak to jest jedna z tych droższych opcji. Dobrze sprawował się trochę tańszy PSH. Swego czasu zużyłam też butelkę Championa i choć efekt nie był powalający - Champion nie był zły. Jak na psa, który wystawiany nie jest było ok. Ja pomogłabym z odlaniem, ale do Warszawy trochę mam ;) którego psiaka masz na DT? Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 mychaaaaa napisał(a):Ogólnie szampony dla ras długowłosych. Ja używam dla Laili Petsilk Rainforest i jestem bardzo zadowolona, jednak to jest jedna z tych droższych opcji. Dobrze sprawował się trochę tańszy PSH. Swego czasu zużyłam też butelkę Championa i choć efekt nie był powalający - Champion nie był zły. Jak na psa, który wystawiany nie jest było ok. Ja pomogłabym z odlaniem, ale do Warszawy trochę mam ;) którego psiaka masz na DT? mam Lamparta(?), chyba tak się nazywa... Quote
mshume Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Już do Ciebie psiak dzisiaj dojechał? W jakiej dzielnicy Wwy mieszkasz? Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 tak, jest już u mnie. baaardzo śmierdzi, dlatego tak pytam o ten szampon. mieszkam na Woli, przy parku Moczydło Quote
mshume Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Oj, to lepiej go od razu wykąpać. Ja mogłabym Ci przekazać szampon przez mojego TZ, pracuje niedaleko Muzeum Powstania,ale będzie w biurze dopiero w pon... Quote
mychaaaaa Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 motyleqq napisał(a):tak, jest już u mnie. baaardzo śmierdzi, dlatego tak pytam o ten szampon. mieszkam na Woli, przy parku Moczydło Nic nie powinno się stać jeśli dzisiaj na szybkiego wykąpiesz go w ludzkim szamponie (byle jak najmniej udziwniony) albo zwykłym psim. Niektórzy do pielęgnacji grzywaczy używają ludzkich kosmetyków, więc jeśli dzisiaj wykąpiesz w ludzkim, a po zakupie odpowiedniego wykąpiesz w nim - nic nie powinno się stać. I tu i tu istnieje ryzyko alergii. A grzywka tak czy siak dość często się kąpie, szczególnie łysola. Ja Lailę kąpię raz na tydzień / dwa tygodnie, także wkrótce i tak będziesz musiała znowu wykąpać. Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 wykąpię go dziś w ludzkim, a jutro kupię jakiś szampon dla długowłosych Quote
mshume Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 A w jakiej kondycji psychicznej jest psiak? Quote
motyleqq Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 mshume napisał(a):A w jakiej kondycji psychicznej jest psiak? jest bardzo proludzki, wszedł mi od razu na kolana. ale jest też bardzo przestraszony i baardzo boi się mojego psa, warczy jak podejdzie Quote
Energy Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Moje pudliszony zawsze są w ludzkim kąpane, zresztą nie tylko moje i nie tylko pudle. Powinien być do delikatnych, zniszczonych albo suchych, nie do przetłuszczających. Quote
mshume Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 To prawda, Dove jest np. OK. Z tego,co czytam to wszystkie psiaczki z tego miejsca lgną do ludzi :) Quote
Energy Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Na mnie i moje suczydła gliss kur najlepiej działa;) Quote
Unbelievable Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 bo gliss kur ma mnóstwo silikonów, przez które włosy niezbyt dobrze się myją ;) za to wyglądają pięknie bo się błyszczą i są elastyczne, ale to tylko na powierzchni Quote
mychaaaaa Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 motyleqq napisał(a):jest bardzo proludzki, wszedł mi od razu na kolana. ale jest też bardzo przestraszony i baardzo boi się mojego psa, warczy jak podejdzie Grzywki ogólnie bywają nieufne czy to do ludzi czy do psów. Moja wszystkich ludzi kocha, a choć do psów przyzwyczajona to na prawie każdego warczy, niekoniecznie lubi ich towarzystwo. Quote
Energy Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Unbelievable napisał(a):bo gliss kur ma mnóstwo silikonów, przez które włosy niezbyt dobrze się myją ;) za to wyglądają pięknie bo się błyszczą i są elastyczne, ale to tylko na powierzchni Ale to odżywki a nie szampony;)uprzejmie przepraszam ale zwykle mam jednak czyste włosy:razz:i suczydła też:eviltong: Quote
Recommended Posts