Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 444
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Możesz go wykąpać w każdym szamponie dla psów długowłosych (chodzi bardziej o grzywę ;) i zrobić masaż skóry. Polecam IV SAN BERNARD szamp i odżywka zieolne jabłuszko, All 1 Systems, Hery. Mozesz też użyć delkiatnego szamponu dla dzieci i balsamu do ciała dla dzieci lub alergików.

motyleqq napisał(a):
wszystkie psy mają już DT, teraz szukają DS

czy ktoś ma odlać trochę szamponu dla mojego tymczasowicza? nie wiem w czym kąpać łysolka?

Posted

motyleqq napisał(a):
nie wiem w czym kąpać łysolka?

Ogólnie szampony dla ras długowłosych.
Ja używam dla Laili Petsilk Rainforest i jestem bardzo zadowolona, jednak to jest jedna z tych droższych opcji.
Dobrze sprawował się trochę tańszy PSH.
Swego czasu zużyłam też butelkę Championa i choć efekt nie był powalający - Champion nie był zły. Jak na psa, który wystawiany nie jest było ok.

Ja pomogłabym z odlaniem, ale do Warszawy trochę mam ;) którego psiaka masz na DT?

Posted

mychaaaaa napisał(a):
Ogólnie szampony dla ras długowłosych.
Ja używam dla Laili Petsilk Rainforest i jestem bardzo zadowolona, jednak to jest jedna z tych droższych opcji.
Dobrze sprawował się trochę tańszy PSH.
Swego czasu zużyłam też butelkę Championa i choć efekt nie był powalający - Champion nie był zły. Jak na psa, który wystawiany nie jest było ok.

Ja pomogłabym z odlaniem, ale do Warszawy trochę mam ;) którego psiaka masz na DT?

mam Lamparta(?), chyba tak się nazywa...

Posted

Oj, to lepiej go od razu wykąpać. Ja mogłabym Ci przekazać szampon przez mojego TZ, pracuje niedaleko Muzeum Powstania,ale będzie w biurze dopiero w pon...

Posted

motyleqq napisał(a):
tak, jest już u mnie. baaardzo śmierdzi, dlatego tak pytam o ten szampon. mieszkam na Woli, przy parku Moczydło

Nic nie powinno się stać jeśli dzisiaj na szybkiego wykąpiesz go w ludzkim szamponie (byle jak najmniej udziwniony) albo zwykłym psim. Niektórzy do pielęgnacji grzywaczy używają ludzkich kosmetyków, więc jeśli dzisiaj wykąpiesz w ludzkim, a po zakupie odpowiedniego wykąpiesz w nim - nic nie powinno się stać. I tu i tu istnieje ryzyko alergii.
A grzywka tak czy siak dość często się kąpie, szczególnie łysola. Ja Lailę kąpię raz na tydzień / dwa tygodnie, także wkrótce i tak będziesz musiała znowu wykąpać.

Posted

mshume napisał(a):
A w jakiej kondycji psychicznej jest psiak?

jest bardzo proludzki, wszedł mi od razu na kolana. ale jest też bardzo przestraszony i baardzo boi się mojego psa, warczy jak podejdzie

Posted

Moje pudliszony zawsze są w ludzkim kąpane, zresztą nie tylko moje i nie tylko pudle.
Powinien być do delikatnych, zniszczonych albo suchych, nie do przetłuszczających.

Posted

motyleqq napisał(a):
jest bardzo proludzki, wszedł mi od razu na kolana. ale jest też bardzo przestraszony i baardzo boi się mojego psa, warczy jak podejdzie

Grzywki ogólnie bywają nieufne czy to do ludzi czy do psów. Moja wszystkich ludzi kocha, a choć do psów przyzwyczajona to na prawie każdego warczy, niekoniecznie lubi ich towarzystwo.

Posted

Unbelievable napisał(a):
bo gliss kur ma mnóstwo silikonów, przez które włosy niezbyt dobrze się myją ;) za to wyglądają pięknie bo się błyszczą i są elastyczne, ale to tylko na powierzchni

Ale to odżywki a nie szampony;)uprzejmie przepraszam ale zwykle mam jednak czyste włosy:razz:i suczydła też:eviltong: