Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 444
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poker napisał(a):
Właśnie miałam telefon z ekostraży.Mają być na miejscu ok.12 .Mają mi przywieźć jakąś bidę.

To jeszcze tylko godzina ... i już grzyweczka będzie u Was???

ufff, całe szczęście, że to takie błyskawiczne tempo, czekam z nadzieją i ciekawością na relację z pierwszych chwil w domu.

Posted

Ewanka napisał(a):
To jeszcze tylko godzina ... i już grzyweczka będzie u Was???

ufff, całe szczęście, że to takie błyskawiczne tempo, czekam z nadzieją i ciekawością na relację z pierwszych chwil w domu.

nie, nie, oni jada tam ok.12 i dadzą mi znać co i jak.

Posted

Poker napisał(a):
nie, nie, oni jada tam ok.12 i dadzą mi znać co i jak.

No tak, a ja pomyslałam, że do Was dotrą koło południa ... tak by było w idealnym świecie, czyli musimy cierpliwie poczekać

Posted

Fundacja Viva z Warszawy zabiera dziś z tej hodowli psy (min 15 szt). Oni właśnie dojechali na miejsce. Mają zabrać psy w najgorszym stanie, ponieważ jeszcze zostały tam psy wymagające natychmiastowej opieki. Większość psów trafi do DT od lat współpracujących z fundacją, ale dla około 5 może zabraknąć DT. Jeżeli jest ktoś zainteresowany pomocą, to proszę o kontakt na PW.

Posted

Miałam przed chwilą telefon ,ze mają dla nas do DT 2,5 .letnią sunię łysolkę.Pododobno ma już zaklepany DS, więc się niestety długo nią nie nacieszymy. Ma zostać wysterylizowana i siup do DS. Ma na imię laguna , ale nie reaguje na to imię.
We Wrocławiu sprawą zajmuję się Ekostraż i myślę ,że niech tak zostanie,bo zrobi się bałagan.

Posted

Poker napisał(a):
Miałam przed chwilą telefon ,ze mają dla nas do DT 2,5 .letnią sunię łysolkę.Pododobno ma już zaklepany DS, więc się niestety długo nią nie nacieszymy. Ma zostać wysterylizowana i siup do DS. Ma na imię laguna , ale nie reaguje na to imię.

to jakby co - jimi czeka;)

Posted

miniaga napisał(a):
Na chwilę obecną Viva poszukuje tylko DT. Najchętniej osoby z doświadczeniem a piszą same osoby które chcą adoptować psiaka...

Aga, jak nikt się nie znajdzie ja mogę coś wziąć, podjadę nawet do Wawy jak trzeba będzie.

Jak wrócę do domu to się odezwę wieczorem do Ciebie.

Posted

Poker napisał(a):
We Wrocławiu sprawą zajmuję się Ekostraż i myślę ,że niech tak zostanie,bo zrobi się bałagan.

Muszę przyznac, ze troszkę mi żal takiego doswiadczonego wspaniałego DT , że psinka przyjdzie do Was tylko na sekundkę ..... czyli tylko sterylka i do DS :/

Posted

Ewanka napisał(a):
Muszę przyznac, ze troszkę mi żal takiego doswiadczonego wspaniałego DT , że psinka przyjdzie do Was tylko na sekundkę ..... czyli tylko sterylka i do DS :/

to sie cieszyc trzeba, ze ma juz dom stały.

Posted

paniMysza napisał(a):
to sie cieszyc trzeba, ze ma juz dom stały.

No właśnie : )) :loveu:
Cały czas im kibicuję, oby wszystkie miały ciepłe DS! Grzywki, to przecież sama radość i wrażliwość, zasłużyły na rekompensatę ze strony ludzi.
pozdr

Posted

[quote name='paniMysza']to sie cieszyc trzeba, ze ma juz dom stały.

[quote name='kasia-online']No właśnie : )) :loveu:
Cały czas im kibicuję, oby wszystkie miały ciepłe DS! Grzywki, to przecież sama radość i wrażliwość, zasłużyły na rekompensatę ze strony ludzi.
pozdr

No jasne, że to cudownie, że jest chętny DS dla grzywkowej suni :)

ja miałam na myśli to, że szkoda takiego cudownego DT na króciutki pobyt, tam jest przecież ok. 60 (?) potrzebujących psiaków

Posted

Sunia jest u nas od 16.30. Okazała się przesympatyczną , zupełnie pozbawioną stresu dziewczynką. Nasze zwierzaki jak zwykle przyjazne.Na jedzonko rzuciła się jakby rok nie jadła, chociaż nie jest wychudzona jak była Zunia. Na wejściu dopadła kubeł na śmieci, który był pusty.
Chodzi za nami krok w krok.Teraz mam 3 cienie.Po schodach boi się chodzić ,ale nauczymy.Na spacerku było ładne sioo.
Nie mogę zrobić jej dobrych zdjęć , bo cały czas jest w ruchu. Uszyska ma jak nietoperek, jęzorka nie wystawia.
Brzusio ma duże ,więc albo ciąża :-( albo robale. Z paszczuni jedzie, bo ma kamień.Uszy juz wyczyściłam.Dziś będzie kapiel i czyszczenie skóry.Nie jest tragicznie, ale popracować trzeba.
Plan jest taki, by mała przeszła u nas sterylkę i po podgojeniu brzuszka pojechała do DS w Kielcach.
Zdjęcia wkleję potem ,bo muszę dać kolację moim futrzakom.