Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

gudzik napisał(a):

Czyli w piatek jedzie na przeswietlenie? A kiedy do wetek? (o ile dobrze zrozumiałam).

Gudzik, planujemy na piątek maraton-wizyta u chirurga ortopedy(oględziny), rtg i wyjazd do wetek.
Trzymajcie za nas w piątek kciuki, bo morisowa już miała okazję fruwać po gabinecie wet. w związku z wizytami Abiego.
Z drugiej strony fruwać we dwie będzie nam raźniej:evil_lol:

• Replies 502
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

schroniskowiec napisał(a):
Gudzik, planujemy na piątek maraton-wizyta u chirurga ortopedy(oględziny), rtg i wyjazd do wetek.
Trzymajcie za nas w piątek kciuki, bo morisowa już miała okazję fruwać po gabinecie wet. w związku z wizytami Abiego.
Z drugiej strony fruwać we dwie będzie nam raźniej:evil_lol:

Trzymam kciuki, fruwajcie nisko i powoli :D :D :D

Posted (edited)

deklaracje stałe:
20 - morisowa
30 - schroniskowiec
30 - Szarotka
50 - xidna
30 - gudzik
10 - megii1
50 - Basia
20-winter7
_______
240 zł

567,76-pieniążki od Owieczki dla Abiego

WPŁATY DLA ABIEGO STYCZEŃ 2012:
300-xidna
50-basia
30-gudzik
40-Szarotka

Pieniążki od tinuli również wpłynęły, są już wliczone w kwotę od Owcy dla Abiego.
Bardzo dziękujemy za wpłaty:multi::multi::multi:
Dziękujemy również wszystkim trzymającym kciuki za piątkowe wizyty Abiego u wetów:):):)

Edited by schroniskowiec
aktualizacja deklaracji
Posted

Szarotko, nie martw się,czekamy:)Na szczęście są pieniążki na start.Może napisać do mgog i winter7 (Owieczka miał od nich stałe deklaracje), może będą mogły przeznaczyć grosik na Abiego?
Na razie dla wszystkich wspaniałych cioteczek Abiego link do filmiku, na którym widać jak Abi człapie.Te tylne łapki trochę tak jak u starszego psa...
http://www.youtube.com/watch?v=ojpJV_kv14M
Co do fotek, to w piątek postaramy się zrobić.Nie wiem, czy u weta, bo byłyby to ujęcia "z lotu ptaka":)

Posted

O kurcze, morisowa!Ja już planowałam wysłać do Ciebie policję z pogotowiem ratunkowym.Nie odzywałaś się, pomyślałam, że może Lenka była głodna i was zjadła:)Chciałam uratować chociaż psy:)
Zaraz zaktualizuję deklaracje i przeczytam pw.
Przelałam wetkom 163 zł, odliczę z pieniążków po Owcy, a w piątek odbierzemy rachunek.

Posted

xidna napisał(a):
Biedne tylne nózie, ale cała reszta to lepiej niż można by się spodziewać. Abi ma bardzo ładne futro i fajną mordkę :D

Bo cała reszta jest rewelacyjna :eviltong:
Abi ma lepsze gorsze dni. Czasem biega jak zdrowy pies. Czasem utyka na tył. Czasem chodzi ja łamaga - jak tył boli a przód się źle ustawi. wet mi tłumaczył, że on na przód ma taki sztywny chód, bo jak ma niestabilne rzepki, to ja majta łapą, to mu się w stawie rusza i tam boli. Więc wypracował sobie chodzenie na sztywnych łapach, żeby rzepek nie zruszać.

Posted

Moja sunia ma uszkodzony prawy staw biodorowy i chodze z nia do chiropraktora i je specjalne supplementy, jedne sa z Polski. Mam nadzieje, ze jej to pomaga, bo niestety nie mowi.......

Posted

Na razie nie aktualizuję wpłat, bo od ostatniego razu jeszcze żadne pieniążki nie dotarły.
Dzwoniłam do tej lecznicy w spr. rtg-pierwsze zdjęcie kosztuje 75 zł, każde kolejne 35 zł.Przygotowanie farmakologiczne do wykonania zdjęć-50 zł.Pewnie Abi będzie chrapał, a wet będzie fotografował:)

Posted (edited)

Abi już prześwietlony,przebadany:multi:O szczegółach morisowa, bo już padam na twarz:( Chociaż ona też pewnie padnie po powrocie do domu.
Wpłynęły pieniążki od szarotki i gudzik, dziękujemy:)

Edited by schroniskowiec
Posted (edited)

Też padam, ale choć troszkę napiszę :)
Abu bezproblemowo opuścił schronisko. Pojechaliśmy na diagnostykę bioder - rtg w kierunku dysplazji w pełnej narkozie. O ile dobrze pamiętam 245 zł (ceny które wcześniej podali w recepcji przez tel. nie dotyczyły diagnozowania dysplazji, akurat siedziała nowa pracownica i trochę namieszała...)
I dobra wiadomość: owszem ma lekką dysplazję ale nie wymaga żadnych zabiegów :lol:

potem dr Czajka pomacał kolanka - oba do naprawy, każde zrobi za 100 zł

To kolana powodują ból i taki chód. Biodro nic do tego nie ma. Termin umówiony na środę (tylko nie dogadaliśmy w końcu czy robimy jedno kolano czy od razu oba).

Zajechaliśmy do dt, zakwaterowaliśmy Abusia.

Z całego dnia są zdjęcia.

Bardzo dziękuję schroniskowiec :loveu: za cały dzień wożenia nas (podaj koszty, na wodzie nie jeździsz, niestety)

Edited by morisowa