Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 502
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przelałam dziś pieniążki na konto Apsy dla suczki Hani i na konto morisowej dla Mojo na hotelik.
Zostanie ponad 400 zł.
Podhalan Wiktor/Baster niestety nadal czeka na dt, ale trzymamy dla niego pieniądze.Na pewno się przydadzą na start.Oby jak najszybciej.

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Xidna, u Abiego bez zmian.Cieszę się z powodu Julki (mix podhalanki pod opieką Bono), wygląda na to, że trafiła do wspaniałego domu.
Może i dla Abiego znajdzie się kiedyś "doświadczony" dom. Na razie całe jego szczęście polega na tym, że ma nas.W innym przypadku musiałby wrócić do schroniska, a i tak był bardzo zestresowany po powrocie z adopcji.Długo był bardzo smutny, miał w oczach kompletną rezygnację.

• 1 month later...
Posted

schroniskowiec napisał(a):
Xidna, u Abiego bez zmian.Cieszę się z powodu Julki (mix podhalanki pod opieką Bono), wygląda na to, że trafiła do wspaniałego domu.
Może i dla Abiego znajdzie się kiedyś "doświadczony" dom. Na razie całe jego szczęście polega na tym, że ma nas.W innym przypadku musiałby wrócić do schroniska, a i tak był bardzo zestresowany po powrocie z adopcji.Długo był bardzo smutny, miał w oczach kompletną rezygnację.

Nie zagladałam dawno do Abiego i nie wiem, czy dobrze rozumiem : wrócił z DS:( ? gdzie teraz przebywa? jak jego łapki?

• 2 weeks later...
Posted

Nowego ds nie miał, z poprzedniego wrócił za ugryzienie opiekuna (płci męskiej). Jest w domu tymczasowym pod nasza opieką.Jest ogłaszany, ale na razie odzew w stylu: "Proszę pani, a czy ten piesek na pewno jest za darmo?Jeśli tak, to ja bym jutro przyjechała i go zabrała, bo mojemu tacie zdechł owczarek niemiecki i jest mu smutno, to mu zawiozę tego psa".I cóż z tego, że w ogłoszeniu jest o nieufności Abiego wobec obcych, że potrzebuje czasu, żeby zaufać (szczególnie mężczyznom), że trzeba przyjechać na spacery P/A.
Mieliśmy tez wizytę pana, na którego widok Abi się wręcz gotował, ale pan stwierdził, że sobie poradzi i chetnie go od razu zabierze.Jak się okazało z jednym psem ze schroniska juz sobie poradził-najpierw zglosił opiekunowi ze schr, że pies zrobił się agresywny, a potem pies zniknął, podobno uciekł.

Posted

[quote name='akrim']my wiemy i pamiętamy o Abim , ale...[/QUOTE]

Mnie w sumie chodzilo o to, ze na forum podhalana czasami tez sie moze ktos trafic, ktoremu nie straszny podhalan :):)

Posted

Te fochy to tylko do mężczyzn (z wyjątkiem tych, których lubi, lub którzy mu się od razu spodobają). Kiedyś nasza koleżanka przyjechała z mężem, a pies już w boksie merdanie, a potem na dwie łapy i dawaj całować chłopaka.Tylko kiedy mu się od razu spodoba jakiś chętny do adopcji, to naprawdę nie wiem...

• 1 month later...
Posted

Nie chcę zapeszać, więc odezwę się w nowym roku.Na razie zdradzę tylko tyle, że znalazł się chyba właściwy opiekun dla takiego niesfornego młodzieńca jak Abi- doświadczony, posiadający od lat psy ras pasterskich (owczarki środkowoazjatyckie) i już od pierwszego kontaktu zdradzający umiejętność obserwowania psa, odczytywania jego sygnałów i nie przejawiający strachu tylko spokój i pozytywne nastawienie.
Trzymajcie kciuki za naszego białasa, odezwę się na wątku w nowym roku:)