tinula Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 dawno nie było wieści o Abisiu, ale fajnie znowu go zobaczyć jako takiego ślicznego psa ze swoją rodziną:-) Quote
schroniskowiec Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Przelałam dziś pieniążki na konto Apsy dla suczki Hani i na konto morisowej dla Mojo na hotelik. Zostanie ponad 400 zł. Podhalan Wiktor/Baster niestety nadal czeka na dt, ale trzymamy dla niego pieniądze.Na pewno się przydadzą na start.Oby jak najszybciej. Quote
morisowa Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Wpłata na Mojo dotarła, dziękujemy :) to link do rozliczenia: http://www.dogomania.pl/forum/threads/146582-Kaukaz-Mojo-%E2%80%93-u-Biafry-kochany-zadbany-szcz%C4%99%C5%9Bliwy?p=19201048#post19201048 Quote
APSA Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Wpłata dla Hani również dotarła, bardzo dziękujemy! :) (rozliczenie Hani) Quote
basia Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Co tu tak cicho?? Jak Abakan znosi upały?? Moje potwory leżakują jak niemowlaki .. tylko ciszej ;) Quote
schroniskowiec Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 [quote name='basia']Co tu tak cicho?? Jak Abakan znosi upały?? Moje potwory leżakują jak niemowlaki .. tylko ciszej ;) Najchętniej spędza czas tak: http://youtu.be/1yFGP5JY1pE Lubi też ochlapać się wodą z wiadra, ewentualnie wsadzić łepetynę do wiadra i zanurkować:) Quote
schroniskowiec Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 Xidna, u Abiego bez zmian.Cieszę się z powodu Julki (mix podhalanki pod opieką Bono), wygląda na to, że trafiła do wspaniałego domu. Może i dla Abiego znajdzie się kiedyś "doświadczony" dom. Na razie całe jego szczęście polega na tym, że ma nas.W innym przypadku musiałby wrócić do schroniska, a i tak był bardzo zestresowany po powrocie z adopcji.Długo był bardzo smutny, miał w oczach kompletną rezygnację. Quote
Szarotka Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Mam nadzieje, ze sie sytuacja poprawi. Quote
Beat2010 Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 schroniskowiec napisał(a):Xidna, u Abiego bez zmian.Cieszę się z powodu Julki (mix podhalanki pod opieką Bono), wygląda na to, że trafiła do wspaniałego domu. Może i dla Abiego znajdzie się kiedyś "doświadczony" dom. Na razie całe jego szczęście polega na tym, że ma nas.W innym przypadku musiałby wrócić do schroniska, a i tak był bardzo zestresowany po powrocie z adopcji.Długo był bardzo smutny, miał w oczach kompletną rezygnację. Nie zagladałam dawno do Abiego i nie wiem, czy dobrze rozumiem : wrócił z DS:( ? gdzie teraz przebywa? jak jego łapki? Quote
Szarotka Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Beat2010 napisał(a):Nie zagladałam dawno do Abiego i nie wiem, czy dobrze rozumiem : wrócił z DS:( ? gdzie teraz przebywa? jak jego łapki? Tez sie pytam ?? Quote
schroniskowiec Posted November 7, 2012 Author Posted November 7, 2012 Nowego ds nie miał, z poprzedniego wrócił za ugryzienie opiekuna (płci męskiej). Jest w domu tymczasowym pod nasza opieką.Jest ogłaszany, ale na razie odzew w stylu: "Proszę pani, a czy ten piesek na pewno jest za darmo?Jeśli tak, to ja bym jutro przyjechała i go zabrała, bo mojemu tacie zdechł owczarek niemiecki i jest mu smutno, to mu zawiozę tego psa".I cóż z tego, że w ogłoszeniu jest o nieufności Abiego wobec obcych, że potrzebuje czasu, żeby zaufać (szczególnie mężczyznom), że trzeba przyjechać na spacery P/A. Mieliśmy tez wizytę pana, na którego widok Abi się wręcz gotował, ale pan stwierdził, że sobie poradzi i chetnie go od razu zabierze.Jak się okazało z jednym psem ze schroniska juz sobie poradził-najpierw zglosił opiekunowi ze schr, że pies zrobił się agresywny, a potem pies zniknął, podobno uciekł. Quote
Szarotka Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 No raczej takiego pana Abi nie potrzebuje. Czy on jest na forum podhalana, no bo tam jest wiecej milosnikow rasy.......tzn. czy jest napisane,ze znowu szuka domu. Quote
schroniskowiec Posted November 7, 2012 Author Posted November 7, 2012 Raczej nie, Szarotko.Co prawda nie wiem jak morisowa, ale ja na pewno nie dawałam takiej informacji na forum podhalana. Quote
Szarotka Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Postaram sie zajrzec dzisiaj na forum i zobaczyc czy Abi tam jest. Quote
Szarotka Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='akrim']my wiemy i pamiętamy o Abim , ale...[/QUOTE] Mnie w sumie chodzilo o to, ze na forum podhalana czasami tez sie moze ktos trafic, ktoremu nie straszny podhalan :):) Quote
basia Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 Wpadłam w odwiedziny. Abi, co z tobą? Pokazuj się z tej lepszej strony a nie strzelaj fochy jak już ktoś się tobą zainteresuje! Quote
schroniskowiec Posted November 13, 2012 Author Posted November 13, 2012 Te fochy to tylko do mężczyzn (z wyjątkiem tych, których lubi, lub którzy mu się od razu spodobają). Kiedyś nasza koleżanka przyjechała z mężem, a pies już w boksie merdanie, a potem na dwie łapy i dawaj całować chłopaka.Tylko kiedy mu się od razu spodoba jakiś chętny do adopcji, to naprawdę nie wiem... Quote
Szarotka Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 Jak chodzi o fochy to go rozumiem :):) Quote
Karro Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 Kurcze smutna sprawa z Abim :( Jak tam u niego? Quote
schroniskowiec Posted December 26, 2012 Author Posted December 26, 2012 Nie chcę zapeszać, więc odezwę się w nowym roku.Na razie zdradzę tylko tyle, że znalazł się chyba właściwy opiekun dla takiego niesfornego młodzieńca jak Abi- doświadczony, posiadający od lat psy ras pasterskich (owczarki środkowoazjatyckie) i już od pierwszego kontaktu zdradzający umiejętność obserwowania psa, odczytywania jego sygnałów i nie przejawiający strachu tylko spokój i pozytywne nastawienie. Trzymajcie kciuki za naszego białasa, odezwę się na wątku w nowym roku:) Quote
Recommended Posts