schroniskowiec Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 (edited) Termin zabiegu wyznaczony na 12 maja, my też przyjedziemy do lecznicy, żeby w razie potrzeby pomóc.Jeśli chodzi o finansowanie operacji to opiekunowie Abiego chcą za nią zapłacić.Podziękowali za chęć pomocy, ale mówią, że nie ma problemu-zapłacą, a zgromadzone dla Abiego środki przydadzą się innemu potrzebującemu psu. Wetkom trzeba będzie przelać jeszcze 300 zł (w tym m.in.athroflex duża butla-169 zł, caniviton itd.) , poproszę o wystawienie rachunku po uregulowaniu całości należności. Jak się już porozliczamy to myślę, że będą kolejne kandydatury na 4 łapach i zastanowimy się wspólnie tu na wątku, komu pomóc, prawda?:) Na razie trzeba trzymać kciuki za kolejny zabieg Abiego i szybki powrót do sprawności. Edited April 24, 2012 by schroniskowiec Quote
schroniskowiec Posted April 24, 2012 Author Posted April 24, 2012 Też się cieszę, przede wszystkim dlatego, że to naprawdę dobry dom:) Oby jeszcze ta druga łapka szybciej wracała do formy niż ta pierwsza.Ta lewa łapa od początku była " w gorszym stanie" i pewnie dlatego, że staw kolanowy był bardziej zniszczony, mimo ustabilizowania rzepki efekt nie jest piorunujący.Może przy drugiej będzie łatwiej, mam taką nadzieję. Quote
paros Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Ale wieści - strasznie się cieszę :multi::multi::multi: Abi :loveu: dużo szczęścia w nowym domku Quote
schroniskowiec Posted April 26, 2012 Author Posted April 26, 2012 (edited) Abi w najbliższych dniach będzie miał robiony rentgen kolan-uzgodniliśmy wspólnie z jego opiekunami, że lepiej dmuchać na zimne i przed drugą operacją sprawdzić, czy to lewe kolanko już jest na tyle w porządku, że noga wytrzyma trudy noszenia Abiego, gdy prawa będzie po zabiegu. Abi szaleje po własnym ogrodzie, chodzi też każdego dnia na 2 spacery po 30 minut.Jest szczęśliwy, to pewne:)No i domu pilnuje podobno bardzo, żeby nikt nieuprawniony (zdaniem Abiego) nie wchodził:evil_lol: Edited April 26, 2012 by schroniskowiec Quote
basia Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Jak dobrze czytać takie info jak w poście powyżej ;) Świat od razu wydaje się lepszy ... Chociaż przez chwilkę.. Quote
tinula Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 czyli Abi już Pan na włościach pełną gęba..:lol: Quote
schroniskowiec Posted April 27, 2012 Author Posted April 27, 2012 Rozmawialiśmy dziś długo z opiekunem Abiego.Jestem jemu i jego żonie ogromnie wdzięczna za to, jak o Abiego dbają.Od razu się dzielę dobrymi wieściami:) Przede wszystkim Abi coraz lepiej chodzi na zoperowanej łapce, te regularne spacery, marsze dają bardzo dobre efekty.Podobno przez ten tydzień już widać zmianę na lepsze.Dodatkowo jak leży, to ćwiczą Abiemu tę łapkę-rozprostowują i zginają (tak przez dłuższy czas). W poniedziałek ma umówiony rentgen.Opiekunowie chcą jeszcze przed terminem wizyty przejść się z nim ze dwa razy na spacer do tej lecznicy, żeby się trochę oswoił z miejscem. Jest uczony komend, bardzo szybko chwyta o co chodzi. Na spacerach grzeczny, chodzi przy nodze, reaguje na "równaj", w ogrodzie szaleje, podskakuje wydając przy tym śmieszne odgłosy.Lubi też złapać za gumowy wąż ogrodowy i przebiec się z nim po całym ogrodzie.Są przeróżne zabawy,ogród wygląda jak po orce, stwierdził opiekun Abiego-trawa to nam chyba nigdy nie wyrośnie:) Quote
Szarotka Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 Ciesze sie, ze Abi ma takich dobrych opiekunow:):) Quote
tinula Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 to są naprawdę fantastyczne wieści:-)nie, żebym się cieszyła, ze zrytego ogrodu opiekunów Abiego;-) ale, że chłopak ma SWÓJ ogródek i dbających rodziców..:-) Quote
schroniskowiec Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Przepraszam, że tak długo nie pisałam, ale czekałam na to, aż Abi w pełni zaaklimatyzuje się w nowym domu.Zestawienie jego braku zaufania do mężczyzn z podhalańskim charakterem w pewnym momencie dało o sobie znać,miało miejsce coś w rodzaju próby sił, ale opiekunowie sobie poradzili i teraz mają kochającego psa. Problemy występują jeszcze podczas odwiedzin rodziny, ale wszystko wymaga czasu i oswojenia psa z innymi niż opiekunowie osobami. Zaraz wyślę wszystkim wspierającym Abiego na pw link do rachunku.Pozostało 1019,95 złotych, który otrzyma kolejny pies w potrzebie.Trzeba będzie się wspólnie zastanowić, komu te pieniążki przekażemy. Quote
Szarotka Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 To wspaniale :):) Jak by sie dalo, to moze troche na Wiktora, starego psa w schronisku, ktory ma chore uszy i go wyciagamy......., bo jest przeznaczony do uspienia. Quote
schroniskowiec Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 Szarotka napisał(a):To wspaniale :):) Jak by sie dalo, to moze troche na Wiktora, starego psa w schronisku, ktory ma chore uszy i go wyciagamy......., bo jest przeznaczony do uspienia. Szarotko, ma jakiś wątek? Jeśli tak, to podrzuć:) Quote
Szarotka Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 Tu jest watek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/227292-PODHALAN-w-schronie-potrzebuje-pomocy Quote
schroniskowiec Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 (edited) Czekamy na rozwój sytuacji z podhalanem Wiktorem/Basterem z wątku http://www.dogomania.pl/forum/thread...rzebuje-pomocy Ma szansę na dom tymczasowy (odpukać), ale pewnie parę złotych będzie potrzebował. Proponuję, żeby przekazać pomoc dla jeszcze 2 psów (tak się złożyło, że to też psy ras pasterskich). Pierwszy z nich to Mojo-kaukaz, pies, któremu ciężko będzie znaleźć dom, ale ma zapewnione dobre miejsce do życia u osoby, która potrafi z tą rasą postępować i kocha te psy.Wiem, że morisowa i KWL co miesiąc muszą się nieźle nagimnastykować, żeby zgromadzić środki dla Mojo, więc może i oni mieliby chwilę oddechu. Jeśli nie macie nic przeciwko przekażmy 400 zł Mojo. Wątek Mojo http://www.dogomania.pl/threads/1465...4%99%C5%9Bliwy Następna pomoc dla bernardynki Lenki, a dokładniej dla ulvheddin, która zapewniła Lence wspaniały dt na ostatnie miesiące jej życia.W związku z intensywnym leczeniem w ostatnich dniach życia Lenki w lecznicy pozostał dług 470 zł. Kończą się jakieś bazarki, ale z tego co wiem, kilkadziesiąt złotych zabraknie do spłaty weta. Jeśli nie macie nic przeciwko, dopłacimy tę różnicę z pieniędzy Abiego. Wątek Lenki http://www.dogomania.pl/forum/thread...-na-operację-! Reszta środków dla podhalana i jeszcze kogoś? Dajcie proszę znać, czy akceptujecie takie rozwiązanie+czy oprócz podhalana wskazanego przez Szarotkę macie propozycję jakiegoś psa w pilnej potrzebie, któremu te pieniążki mogłyby pomóc. Edited May 31, 2012 by schroniskowiec Quote
xidna Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Ja się jak najbardziej zgadzam, ale w zamian proszę tu o jakieś wieści i domowe zdjęcia Abiego. Czy w umowie adopcyjnej nie było punktu, że nowi właściciele mają obowiązek robić zdjęcia i nam donosić co u nich ? ;) ;) ;) :lol: Quote
Szarotka Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Zagladam, ale nie mam czasow czytania watkow, ale mysle, ze wiesz lepiej. Quote
schroniskowiec Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 No tak, zapomniałam o punkcie dot. zdjęć:)Poproszę o nie opiekunów:) Okazało się, że bazarki w 100% pokryją koszt leczenia Lenki, ale morisowa chce jeszcze jakąś bidę zaproponować (starsza suczka Hania), to jej też odpalimy, niech ma dziewczyna. Muszę jeszcze dziś basi odesłać 50 zł, bo przysłała omyłkowo dla Abiego w maju.Ale to już poza pulą 1019 zł. Quote
schroniskowiec Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 Abi pozdrawia ze spacerku z opiekunem i z kąpieli w jeziorze:) Quote
morisowa Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Cudnie znów go zobaczyć :) i to wreszcie na prawdę szczęśliwego. Zamiast Lenki proponuję niepełnosprawną Hanię, obecnie w hoteliku, ma tylko połowę deklaracji: http://www.dogomania.pl/forum/threads/206533-Kochana-niepe%C5%82nosprawna-Hania-ju%C5%BC-w-hoteliku-szukamy-deklaracji! Quote
xidna Posted June 2, 2012 Posted June 2, 2012 Abi jest bardzo ładny, zawsze był, ale teraz podwójnie ładny. I jakie futro zadbane :D. Jednak nie ma to jak w domu :D Quote
schroniskowiec Posted June 2, 2012 Author Posted June 2, 2012 (edited) Abi jest piękny, to fakt.I teraz jest naprawdę biały:) Jest to też trochę zaskoczeniem, że dogaduje się z rotkiem (też chłopakiem) rodziców opiekuna. Najbardziej jednak polubił labradorkę z rodziny.Podobno miłość od pierwszego wejrzenia;) Śliczna ta Hania, mordka taka mądra i sympatyczna.Jeśli leczenie Lenki spłacą bazarki, to dajmy te 200 Hani. Morisowa, wpisz też ode mnie 20 zł deklaracji stałej dla Hani i daj mi znać, na jaki nr konta przelewać dla Hani od Abiego i ode mnie.I dane do przelewu dla Mojo. [quote name='morisowa']Cudnie znów go zobaczyć :) i to wreszcie na prawdę szczęśliwego. Zamiast Lenki proponuję niepełnosprawną Hanię, obecnie w hoteliku, ma tylko połowę deklaracji: http://www.dogomania.pl/forum/threads/206533-Kochana-niepełnosprawna-Hania-już-w-hoteliku-szukamy-deklaracji! Edited June 2, 2012 by schroniskowiec Quote
Recommended Posts