emilia2280 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 miéso i suróweczka plus kok - padlam :lol::lol::lol: podoba mi sié taki szacunek hrabiowski dla psa. Takich domów szukamy dla naszych cudeniek, takze jak najbardziej w temacie - kto poczyta, to moze nabierze szacunku hrabiowskiego dla swojego psa :diabloti: Skoro Ela nie biega za dyyniá, to pewnie dynia biega za Elá :evil_lol: jesli mlody smark dobralby sié do dyni, mialby niezlá pilké do zabawy! A i tak Ela potrzebuje tylko pestki ze srodka :razz: Quote
enia Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 ja też lubie "zakręconych" z szacunku .... gdy umarł Drops, znajomi wzięli dwa whippety (Bazyl i Tabasco), na śniadanie od lat mają gorące tosty z masłem, jak nie dostaną to dzień stracony....... a i śpią całymi dniami bez względu na porę roku pod kocami szczelnie owinięte, uwielbiają....bo to ogólnie zmarźluchy są:lol: dobra kończę prywatę......:evil_lol: a co u małej dziś??:p Quote
elik Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='enia']Drops miał taką spec.miskę do wody, ale obiad zjadał na dużym talerzu bo tam było mięso, suróweczka ( uwielbiał kiszona kapustę)i cos tam jeszcze, to hrabia był, ale ciagle paprał uchole w jedzeniu więc miał "koka":) aaa domownicy grzecznie wychodzili coby miał komfort jedzenia a nie warczał i połykał.... zaraz Ela nas pogoni......toż to wątek małej... Gadajcie sobie Cioteczki, miło posłuchać, że inni mają jeszcze gorz.... znaczy chciałam powiedzieć, że bardzo współczuję, że muszą się borykać z takimi problemami. A co do dyni, to wczoraj miałam po nią biegać, ale już sił nie miałam, jutro tez jest dzień :) Mała to już nie pół, ale cały dziabełek. Zauważyła, że karcę starsze, jak się jej odgryzają i teraz pozwala sobie na całego. A jak smarkula biega po całym mieszkaniu. Ogromnie śmieszna jest przy tym. Od kilku dni reaguje już na swoje imie - Sonia. Łazikuje za mną wszędzie, a jak się gdzieś zatrzymam to po chwili układa mi się na stopach :) Jak siadam do laptopa na dłużej, to kładę jej legowisko pod stołem i ja piszę, a ona smacznie sobie śpi. Niestety wszystko gryzie :shake: Poszarpała też to swoje piękne posłanko, które dostała w wyprawce :-( Wczoraj kurier przyniósł dla małej karmę, którą zafundowała jej Emilka. Wielllllka paka. Dostanie na nową drogę życia :) Usiłuję zrobić jej zdjęcie poza posłaniem, aloe to trudna sprawa, bo ona jest tak ruchliwa, że zanim zdążę ustawić aparat i kliknąć zdjęcie, to najczęściej ona jest już poza obiektywem, albo właśnie z niego wychodzi i widać tylko jej tyłeczek :) Trudno, może jeszcze uda mi sie zrobić lepsze zdjęcia, a na razie to co mam. Tu nakryłam ja akurat w trakcie, jak dokłada do spustoszenia poczynionego przez jej poprzednie tymczasowiczki Tu smarkula atakuje Binga A tu zabija pluszaka na tle karmy od Emilki Quote
emilia2280 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 oo, 15kg to rzeczywiscie wielki wór. nie widac tego jak sié kupuje :) no trooché moze dostac na nowe zycie, ale reszté myslalam zachowac...dla kolejnych :p Wczoraj slyszalam przez telefon jak mala warrrrrrczy okrutnie! Grozna jest ze hoho! Quote
elik Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='emilia2280']oo, 15kg to rzeczywiscie wielki wór. nie widac tego jak sié kupuje :) no trooché moze dostac na nowe zycie, ale reszté myslalam zachowac...dla kolejnych :p Emiiii uduszę :evil_lol: [quote name='emilia2280']Wczoraj slyszalam przez telefon jak mala warrrrrrczy okrutnie! Grozna jest ze hoho! Mam filmik jak Sonia atakuje Binga, ale zapomniałam jak wstawia się filmiki na dogo :( Jeśli ktoś umie, to podeślę. Quote
Asia & Ginger Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 emilia2280 napisał(a):oo, 15kg to rzeczywiscie wielki wór. nie widac tego jak sié kupuje :) no trooché moze dostac na nowe zycie, ale reszté myslalam zachowac...dla kolejnych :p Gdy tylko przeczytałam ten post od razu pomyślałam, ale Ela się ucieszy. :multi: elik napisał(a):Emiiii uduszę :evil_lol: No i proszę - zgadłam! :cool3: :evil_lol: elik napisał(a):Mam filmik jak Sonia atakuje Binga, ale zapomniałam jak wstawia się filmiki na dogo :( Jeśli ktoś umie, to podeślę. Wrzucasz tak jak zdjęcia na jakiś serwer, a później wstawiasz tylko linka do filmiku. ;) Quote
elik Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 (edited) [quote name='Asia & Ginger']Gdy tylko przeczytałam ten post od razu pomyślałam, ale Ela się ucieszy. :multi: No i proszę - zgadłam! :cool3: :evil_lol: Wrzucasz tak jak zdjęcia na jakiś serwer, a później wstawiasz tylko linka do filmiku. ;) Z tą karma to miałaś b. dobre odczucia :) Filmik już jest na serwerze, spróbuje go tu wkleić. Link jest, ale chciałam wkleic filmik :( Edited January 6, 2012 by elik Quote
Soko Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Czekamy :) Ale odetchniesz Elu jak mała już do domku pójdzie :D Quote
wellington Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Musze przyznac ze Sonia jest wyjatkowo slodka plaga - mimo ze lejek z niej, na dodatek zarobaczony po uszy, niszczyciel i herszt to jednak jest przesliczna :loveu: Elu, masz moze uzywane kierpce goralskie w domu ? One sie swietnie nadaja do obgryzania i sa dosc wytrzymale - generalnie :roll: Quote
enia Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='elik']Z tą karma to miałaś b. dobre odczucia :) Filmik już jest na serwerze, spróbuje go tu wkleić. https://picasaweb.google.com/lh/photo/bUniqIVBsx0GoJZC88ttVdMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink matko jaka złośnica, a czemu to upomina się Bingusia, toż to cierpliwy wujek jak nie wiem co.....:) on tylko nadzorował na te wygłupy ;) Quote
majowa Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 ja mam kierpce, troche nadgryzły je moje potfory ale sie nadadzą, moge podrzucic po weekendzie :) a próbke warkotu mielismy w aucie, mój TZ patrzac na drogę, pyta sie czy to ja czy ona, warkotanie jak sie patrzy ;) maleńka pieknie rośnie, moja rodzinka zakochana po uszy Quote
Ania102 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Mała zaczepiara. Mysli, że rządzi u domu:evil_lol: Quote
elik Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 wellington napisał(a):Musze przyznac ze Sonia jest wyjatkowo slodka plaga - mimo ze lejek z niej, na dodatek zarobaczony po uszy, niszczyciel i herszt to jednak jest przesliczna :loveu: :sweetCyb::klacz: Wellington, nawet nie wiesz jak mnie cieszą Twoje słowa. I Ciebie też upolowała :evil_lol: wellington napisał(a):Elu, masz moze uzywane kierpce goralskie w domu ? One sie swietnie nadaja do obgryzania i sa dosc wytrzymale - generalnie :roll: No niestety nie mam :shake: a chyba dobry pomysł. Quote
elik Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 (edited) majowa napisał(a):ja mam kierpce, troche nadgryzły je moje potfory ale sie nadadzą, moge podrzucic po weekendzie :) a próbke warkotu mielismy w aucie, mój TZ patrzac na drogę, pyta sie czy to ja czy ona, warkotanie jak sie patrzy ;) maleńka pieknie rośnie, moja rodzinka zakochana po uszy Jeszcze raz bardzo dziękujemy za przywiezienie małej wielkiej złośnicy do mnie :loveu: Jeśli moglibyście wpaść z odwiedzinami do swojej autostopowiczki i jej rodziny, a przy okazji podrzucić kierpce, to będę bardzo wdzięczna. Może uratujecie kilka moich sprzętów :evil_lol: Edited January 6, 2012 by elik Quote
Soko Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Prawie się popłakałam ze śmiechu oglądając ten filmik :P Quote
elik Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Soko napisał(a):Prawie się popłakałam ze śmiechu oglądając ten filmik :P Ja kilka razy dziennie mam taki cyrk :evil_lol: Ale, ale kochane Cioteczki doradźcie mi jak małą Sońkę nauczyć siusiania na pieluszkę ? Ta zołzunia jajki sobie robi z nas. Jakby na złość za każdym razem siura w inne miejsce, że o kooo nie wspomnę. I nie pomaga pilnowanie jej i zanoszenie na pieluszkę. Zamyka się w sobie dosłownie i zabawa jej we głowiźnie, a nie siusianie. To samo z kooopeczką. Już pomysła nie mam na to jak ją nakłonić do siurania na pieluszkę :shake: A i cierpliwości do smarkuli zaczyna brakować. Co mi na myśl przychodzi, to wykręcić smarkulę lub w pralce odwirować, coby był spokój z siuraniem na jakiś czas :diabloti: Radźcie, bo jej życie na włosku cieniutkim wisi :mad: Quote
Asia & Ginger Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='elik']Filmik już jest na serwerze, spróbuje go tu wkleić. https://picasaweb.google.com/lh/photo/bUniqIVBsx0GoJZC88ttVdMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink Link jest, ale chciałam wkleic filmik :( Mała jest słodka, urocza rozrabiara. A ten warkot! :cool3: Już wiem jak wstawić film. :multi: Jak wejdziesz w edycję postu, to obok ikonki do wklajania zdjęć jest ikonka do wklajania filmików. W sumie to nigdy wcześniej nie używałam tej opcji, więc też czegoś nowego się nauczyłam. :cool3: :p Quote
Asia & Ginger Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Są jakieś specjalne spraye do nauki siusiania, psika się takim matę i psiaka to niby zachęca do załatwiania. Ale zastanawiam się czy nie sprobować zmoczyć matę na środku jej własnymi siuśkami, może to zachęciłoby ją do załatwiania się właśnie w tym miejscu? Hodowcy robią też tak, że wykładają cały kojec/pokój matami (gazetami), wtedy szczeniaki są zmuszone załatwiać się na nich. Potem codziennie usuwają jedna matę, aż w końcu zostaje tylko jedna. Quote
elik Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='Asia & Ginger']...Ale zastanawiam się czy nie sprobować zmoczyć matę na środku jej własnymi siuśkami, może to zachęciłoby ją do załatwiania się właśnie w tym miejscu? Wypróbowane, nie zadziałało :shake: [quote name='Asia & Ginger']Hodowcy robią też tak, że wykładają cały kojec/pokój matami (gazetami), wtedy szczeniaki są zmuszone załatwiać się na nich. Potem codziennie usuwają jedna matę, aż w końcu zostaje tylko jedna. Cały pokój gazetami ? Dla niej to całe mieszkanie trzeba byłoby zasłać gazetami, bo ten gad po całym mieszkaniu te swoje siuśki roznosi :angryy: No trzeba byłoby chyba ją w jakimś pudle wielkim zamknąć, bo kojca nie posiadam i tą metodę zastosować. Chyba zostaje do wypróbowania ten pomysł Są jakieś specjalne spraye do nauki siusiania, psika się takim matę i psiaka to niby zachęca do załatwiania. Już wiem jak wstawić film. :multi: Jak wejdziesz w edycję postu, to obok ikonki do wklajania zdjęć jest ikonka do wklajania filmików. W sumie to nigdy wcześniej nie używałam tej opcji, więc też czegoś nowego się nauczyłam. :cool3: :p A z filmikiem mi nie wychodzi :( Quote
wellington Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 elik napisał(a):Ja kilka razy dziennie mam taki cyrk :evil_lol: Ale, ale kochane Cioteczki doradźcie mi jak małą Sońkę nauczyć siusiania na pieluszkę ? Ta zołzunia jajki sobie robi z nas. Jakby na złość za każdym razem siura w inne miejsce, że o kooo nie wspomnę. I nie pomaga pilnowanie jej i zanoszenie na pieluszkę. Zamyka się w sobie dosłownie i zabawa jej we głowiźnie, a nie siusianie. To samo z kooopeczką. Już pomysła nie mam na to jak ją nakłonić do siurania na pieluszkę :shake: A i cierpliwości do smarkuli zaczyna brakować. Co mi na myśl przychodzi, to wykręcić smarkulę lub w pralce odwirować, coby był spokój z siuraniem na jakiś czas :diabloti: Radźcie, bo jej życie na włosku cieniutkim wisi :mad: Elu, a czy lejek robi z nienacka tam gdzie akurat stoi czy cokolwiek wskazuje na to ze bedzie kaluza ? Czy lubi byc noszona na raczkach ? Jesli tak, to nos ja ile sie da, na rekach na pewno sie nie zsiusia. Filmik jest swietny !!! Quote
Asia & Ginger Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 elik napisał(a):A z filmikiem mi nie wychodzi :( A bo to działa tylko przy filmach wrzuconych na: Hulu, YouTube, Vimeo, Dailymotion, Metacafe, Google, facebook, a więc zonk. Ale to nieważne, ważne że film jest i można go zobaczyć. :p Quote
elik Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 [quote name='Asia & Ginger']A bo to działa tylko przy filmach wrzuconych na: Hulu, YouTube, Vimeo, Dailymotion, Metacafe, Google, facebook, a więc zonk. Ale to nieważne, ważne że film jest i można go zobaczyć. :-P Mam 1 filmik wrzucony na You Tube, ale kurza twarz zabij, a nie pamiętam jak ja to zrobiłam. Gorzej, nie pamiętam jak tam się zarejestrowałam, ani loginu, ani hasła. Nie przykładałam wtedy do tego wagi, a teraz :-( [quote name='wellington']Elu, a czy lejek robi z nienacka tam gdzie akurat stoi czy cokolwiek wskazuje na to ze bedzie kaluza ? Czy lubi byc noszona na raczkach ? Jesli tak, to nos ja ile sie da, na rekach na pewno sie nie zsiusia. Filmik jest swietny !!! Wellington, ona siura zupełnie bez żadnego ostrzeżenia, znienacka tak jak przychodzi sraczka :evil_lol: Na rękach noszona być oczywizda, że lubi, ale nosić dłużej jej nie sposób z powodu jej wady wrodzonej - gryzienia wszystkiego, co w pobliżu paszczy się akurat znajduje, a i nie koniecznie blisko. Notoryczna złodziejka kradnie buty, skarpety tudzież inne rzeczy nieopatrznie położone w zasięgu tejże paszczy i zanosi na swoje legowisko. Co cenniejsze i co się da, to kładziemy powyżej jej zasięgu. Quote
Ania102 Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Trzeba ją zacewnikować chyba. Moja tymczaska tak siurała w domu, że pociemniały mi parkiety i do tej pory paruje mocz. A nagradzałaś ją jak wysikała się na pieluszkę? Quote
Asia & Ginger Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 elik napisał(a):Mam 1 filmik wrzucony na You Tube, ale kurza twarz zabij, a nie pamiętam jak ja to zrobiłam. Gorzej, nie pamiętam jak tam się zarejestrowałam, ani loginu, ani hasła. Nie przykładałam wtedy do tego wagi, a teraz :-( Spróbuj może poszukać w skrzynce mailowej pod hasłem "youtube" wiadomości, która zawsze przychodzi po rejestracji, może tam będzie login i hasło. Quote
elik Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Ania102 napisał(a):Trzeba ją zacewnikować chyba... :D:laugh2_2: Ania102 napisał(a):... A nagradzałaś ją jak wysikała się na pieluszkę? Pewnie, że tak. Tak to zapamiętała, że teraz ilekroć do łazienki wlezie, to na pralkę zerka, gdzie nagrody w pudełeczku czekają na grzeczne psiaczki, ale żeby siknąć przed otrzymaniem nagrody, to już mała zgaga, nie pamięta :angryy: Quote
Recommended Posts