Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 372
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Soko napisał(a):
Więc domek pewnie też niedługo sobie wykradnie ;p

Wszystkich, którzy dzwonią z chęcią jej adopcji mówię, że jeszcze nie jest gotowa do adopcji i proszę o e-mail z krótka informacją o domku. Już kilka domków przysłało e-maile więc będziemy wybierać :)

Posted

elik napisał(a):
Wszystkich, którzy dzwonią z chęcią jej adopcji mówię, że jeszcze nie jest gotowa do adopcji i proszę o e-mail z krótka informacją o domku. Już kilka domków przysłało e-maile więc będziemy wybierać :)

To ona nie jest jeszcze gotowa do adopcji?

Posted

Zuzka2 napisał(a):

Taki maluch szczący bedle gdzie, wcinający buty, narożniki, meble i co się da, to nie jest materiał na psa do adopcji.

Posted

Zuzka2 napisał(a):
Ja tak zawsze dawałam kociętom i szczeniętom i mnie wetka zbeształa,że nie wolno,bo zwierzak jest głodny,to je bez opamiętania,a sucha karma pęcznieje potem w żołądku 7krotnie,co przy tak małym żołądeczku jest niebezpieczne.Zaczęłam bardziej pilnować tematu i jednak podawać częściej,ale mniejsze porcje:-)

racja, chyba mojá przekarmialam, bo jak poszlysmy do weta, to smiali sié ze to jest tluste szczenié :) ale wyrosla na szczéscie.

Zuzka2 napisał(a):

jest o tyle o ile - psiak dosc niesforny, nawet jak na szczeniaka. w zabawie bardzo sié zlosci, wiéc to typowy spaniel z charakterkiem. to wszystko musi byc powiedziane chétnym ,którzy wiadomo, ze teraz widza w niej cudownie piékne szczenié. Ale takie nie bédzie potem cudowne, dlatego trzeba bardzo ostroznie wybrac odpowiedzialny dom.

Posted

Uważam, że takie przygotowywanie jest super ;) wiadomo, że nie każdy jest zorientowany w temacie szczenięcych wybryków.. a szkoda takiej wspaniałej kandydatki na przyszłą milusińską jakiejś rodziny :D

Posted

Wiadomo,że ludzie muszą wiedzieć-o ile są na tyle niedoświadczeni,że nie wiedzą czym różni się szczeniak od psa dorosłego albo spaniel od kundelka.Może w Krakowie łatwiej o tymczasy,bo gdybyśmy u nas wydawali tylko szczenięta,które już nie gryzą mebli,są nauczone czystości,pięknie chodzą na smyczy,to 90% szczeniąt musiałoby czekać na ulicy w długiej,niekończącej się kolejce do DT.W naszych realiach szczeniaki się zgarnia na DT,odrobacza,doprowadza wygląd do ładu,robi błyskawicznie sesję zdjęciową i w zasadzie pies po szczepieniu jedzie do DS.

Posted

Zuzka2 napisał(a):
...W naszych realiach szczeniaki się zgarnia na DT,odrobacza,doprowadza wygląd do ładu,robi błyskawicznie sesję zdjęciową i w zasadzie pies po szczepieniu jedzie do DS.

Wiadomo, tak krawiec kraje, jak mu materiału staje :)

Posted

justysiek napisał(a):
oj teskno aż za nią jak popatrze na zdjęcia :)
za to Forest jest mega szczęśliwy, że dom ma dla siebie :) on jest egoistą:eviltong:

Sonia jest upierdl.... i moje psiaki przeszły na wyższy poziom :) Siedzą na stołkach, leżankach, skrzyniach itp, byle tylko wyżej, niż Sonia może dosięgnąć :diabloti:

Posted

elik napisał(a):
Sonia jest upierdl.... i moje psiaki przeszły na wyższy poziom :) Siedzą na stołkach, leżankach, skrzyniach itp, byle tylko wyżej, niż Sonia może dosięgnąć :diabloti:

no ona uwielbia gryźć, szarpać itp :)
wiem coś o tym, trzeba ją nauczyć dobrego wychowania.

Posted

justysiek napisał(a):
no ona uwielbia gryźć, szarpać itp :)
wiem coś o tym, trzeba ją nauczyć dobrego wychowania.

Dlatego właśnie na razie nie nadaje sie do adopcji, bo nie chcemy żeby przeżywała stres oddania.

Justysiu banerek w Twoim podpisie nie jest podlinkowany. Chciałam zobaczyć czy nie mogłabym pomóc Forestowi, ale niestety nie da się, bo nie ma linku.
Jeśli wkleisz link tu na watek, to podlinkuję Ci ten banerek.

Posted

[quote name='elik']Dlatego właśnie na razie nie nadaje sie do adopcji, bo nie chcemy żeby przeżywała stres oddania.

Justysiu banerek w Twoim podpisie nie jest podlinkowany. Chciałam zobaczyć czy nie mogłabym pomóc Forestowi, ale niestety nie da się, bo nie ma linku.
Jeśli wkleisz link tu na watek, to podlinkuję Ci ten banerek.

http://www.dogomania.pl/threads/218629-FOREST-pi%C4%99kny-ONek-problemy-z-chodzeniem-pom%C3%B3%C5%BCcie-diagnozowa%C4%87.-Mamy-d%C5%82ugi-(((

dzieki ciotka :)

Posted

justysiek napisał(a):
moge aktualizowac :)
juz wstawiam

dziéki. a malej wyprawka z tym przepiéknym kocykiem-lezanká swietne. na zdjéciach wygláda jak dzidzia na swoim materacyku :)

tak, zébiska mala ostrzy, bardzo lubi drewno z Eli mebli, dlatego Ela kupia malej drewniany gryzak na próbé, byle tylko nie jadla wiórów ;/ no i cos z twardej gumy, zeby nie odgryzla kawalka i nie polknéla. od czasu gumowej kaczki i psa co prawie umarl przez kaczá stopé, bardzo bojé sié gumowych zabawek dla psów.

Elu, tego royala 2kg chyba nie starczy na dlugo? Lepiej dzis zamówié taki sam w sklepie, 12kg.

Posted

emilia2280 napisał(a):
dziéki. a malej wyprawka z tym przepiéknym kocykiem-lezanká swietne. na zdjéciach wygláda jak dzidzia na swoim materacyku :)

tak, zébiska mala ostrzy, bardzo lubi drewno z Eli mebli, dlatego Ela kupia malej drewniany gryzak na próbé, byle tylko nie jadla wiórów ;/ no i cos z twardej gumy, zeby nie odgryzla kawalka i nie polknéla. od czasu gumowej kaczki i psa co prawie umarl przez kaczá stopé, bardzo bojé sié gumowych zabawek dla psów.

Elu, tego royala 2kg chyba nie starczy na dlugo? Lepiej dzis zamówié taki sam w sklepie, 12kg.

Z tym żarełkiem to chyba masz rację. Sonia ma taki apetyt, że nie na długo starczy tych 2 kg :)