elik Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Ty$ka napisał(a):Zapisuję sobie, później poczytam. Zapraszamy, jest co poczytać :) Quote
Soko Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Więc domek pewnie też niedługo sobie wykradnie ;p Quote
elik Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Soko napisał(a):Więc domek pewnie też niedługo sobie wykradnie ;p Wszystkich, którzy dzwonią z chęcią jej adopcji mówię, że jeszcze nie jest gotowa do adopcji i proszę o e-mail z krótka informacją o domku. Już kilka domków przysłało e-maile więc będziemy wybierać :) Quote
Zuzka2 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 elik napisał(a):Wszystkich, którzy dzwonią z chęcią jej adopcji mówię, że jeszcze nie jest gotowa do adopcji i proszę o e-mail z krótka informacją o domku. Już kilka domków przysłało e-maile więc będziemy wybierać :) To ona nie jest jeszcze gotowa do adopcji? Quote
elik Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Zuzka2 napisał(a):To ona nie jest jeszcze gotowa do adopcji? Taki maluch szczący bedle gdzie, wcinający buty, narożniki, meble i co się da, to nie jest materiał na psa do adopcji. Quote
emilia2280 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Zuzka2 napisał(a):Ja tak zawsze dawałam kociętom i szczeniętom i mnie wetka zbeształa,że nie wolno,bo zwierzak jest głodny,to je bez opamiętania,a sucha karma pęcznieje potem w żołądku 7krotnie,co przy tak małym żołądeczku jest niebezpieczne.Zaczęłam bardziej pilnować tematu i jednak podawać częściej,ale mniejsze porcje:-) racja, chyba mojá przekarmialam, bo jak poszlysmy do weta, to smiali sié ze to jest tluste szczenié :) ale wyrosla na szczéscie. Zuzka2 napisał(a):To ona nie jest jeszcze gotowa do adopcji? jest o tyle o ile - psiak dosc niesforny, nawet jak na szczeniaka. w zabawie bardzo sié zlosci, wiéc to typowy spaniel z charakterkiem. to wszystko musi byc powiedziane chétnym ,którzy wiadomo, ze teraz widza w niej cudownie piékne szczenié. Ale takie nie bédzie potem cudowne, dlatego trzeba bardzo ostroznie wybrac odpowiedzialny dom. Quote
Soko Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Uważam, że takie przygotowywanie jest super ;) wiadomo, że nie każdy jest zorientowany w temacie szczenięcych wybryków.. a szkoda takiej wspaniałej kandydatki na przyszłą milusińską jakiejś rodziny :D Quote
emilia2280 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Suczeczka otrzymala imié Sonia, wiadomo ze potem pewnie jej zmieniá imié w DS, ale narazie jakos já trzeba nazwac, chocby w albumie, gdzie zebralam jej sliczne foteczki razem: https://picasaweb.google.com/117537880231945609760/SoniaSzczenie?authkey=Gv1sRgCJf8prfxp63RLA# A wydac taká pieknotké to trzeba byc potrójnie ostroznym, zeby dobrze trafila, nie jako maskotka. Quote
Soko Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 No u mnie to by została zaduszona na śmierć :P Quote
Zuzka2 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Wiadomo,że ludzie muszą wiedzieć-o ile są na tyle niedoświadczeni,że nie wiedzą czym różni się szczeniak od psa dorosłego albo spaniel od kundelka.Może w Krakowie łatwiej o tymczasy,bo gdybyśmy u nas wydawali tylko szczenięta,które już nie gryzą mebli,są nauczone czystości,pięknie chodzą na smyczy,to 90% szczeniąt musiałoby czekać na ulicy w długiej,niekończącej się kolejce do DT.W naszych realiach szczeniaki się zgarnia na DT,odrobacza,doprowadza wygląd do ładu,robi błyskawicznie sesję zdjęciową i w zasadzie pies po szczepieniu jedzie do DS. Quote
elik Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Zuzka2 napisał(a):...W naszych realiach szczeniaki się zgarnia na DT,odrobacza,doprowadza wygląd do ładu,robi błyskawicznie sesję zdjęciową i w zasadzie pies po szczepieniu jedzie do DS. Wiadomo, tak krawiec kraje, jak mu materiału staje :) Quote
emilia2280 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Justysiek, masz czas i ochoté aktualizowac pierwszy post czy wolisz przekazac go Eli? Narazie moglabys wstawic link do albumu dziecka i kilka najladniejszych fotek, pod tá Twojá. https://picasaweb.google.com/1175378...CJf8prfxp63RLA# Quote
justysiek Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 [quote name='emilia2280']Justysiek, masz czas i ochoté aktualizowac pierwszy post czy wolisz przekazac go Eli? Narazie moglabys wstawic link do albumu dziecka i kilka najladniejszych fotek, pod tá Twojá. https://picasaweb.google.com/1175378...CJf8prfxp63RLA# moge aktualizowac :) juz wstawiam Quote
elik Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Ja też wstawiam :) paragon z wczorajszej wizyty u wetki i karmę i jeszcze raz Sonia u Justysi :) Quote
justysiek Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 oj teskno aż za nią jak popatrze na zdjęcia :) za to Forest jest mega szczęśliwy, że dom ma dla siebie :) on jest egoistą:eviltong: Quote
elik Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 justysiek napisał(a):oj teskno aż za nią jak popatrze na zdjęcia :) za to Forest jest mega szczęśliwy, że dom ma dla siebie :) on jest egoistą:eviltong: Sonia jest upierdl.... i moje psiaki przeszły na wyższy poziom :) Siedzą na stołkach, leżankach, skrzyniach itp, byle tylko wyżej, niż Sonia może dosięgnąć :diabloti: Quote
justysiek Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 elik napisał(a):Sonia jest upierdl.... i moje psiaki przeszły na wyższy poziom :) Siedzą na stołkach, leżankach, skrzyniach itp, byle tylko wyżej, niż Sonia może dosięgnąć :diabloti: no ona uwielbia gryźć, szarpać itp :) wiem coś o tym, trzeba ją nauczyć dobrego wychowania. Quote
elik Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 justysiek napisał(a):no ona uwielbia gryźć, szarpać itp :) wiem coś o tym, trzeba ją nauczyć dobrego wychowania. Dlatego właśnie na razie nie nadaje sie do adopcji, bo nie chcemy żeby przeżywała stres oddania. Justysiu banerek w Twoim podpisie nie jest podlinkowany. Chciałam zobaczyć czy nie mogłabym pomóc Forestowi, ale niestety nie da się, bo nie ma linku. Jeśli wkleisz link tu na watek, to podlinkuję Ci ten banerek. Quote
justysiek Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 [quote name='elik']Dlatego właśnie na razie nie nadaje sie do adopcji, bo nie chcemy żeby przeżywała stres oddania. Justysiu banerek w Twoim podpisie nie jest podlinkowany. Chciałam zobaczyć czy nie mogłabym pomóc Forestowi, ale niestety nie da się, bo nie ma linku. Jeśli wkleisz link tu na watek, to podlinkuję Ci ten banerek. http://www.dogomania.pl/threads/218629-FOREST-pi%C4%99kny-ONek-problemy-z-chodzeniem-pom%C3%B3%C5%BCcie-diagnozowa%C4%87.-Mamy-d%C5%82ugi-((( dzieki ciotka :) Quote
emilia2280 Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 justysiek napisał(a):moge aktualizowac :) juz wstawiam dziéki. a malej wyprawka z tym przepiéknym kocykiem-lezanká swietne. na zdjéciach wygláda jak dzidzia na swoim materacyku :) tak, zébiska mala ostrzy, bardzo lubi drewno z Eli mebli, dlatego Ela kupia malej drewniany gryzak na próbé, byle tylko nie jadla wiórów ;/ no i cos z twardej gumy, zeby nie odgryzla kawalka i nie polknéla. od czasu gumowej kaczki i psa co prawie umarl przez kaczá stopé, bardzo bojé sié gumowych zabawek dla psów. Elu, tego royala 2kg chyba nie starczy na dlugo? Lepiej dzis zamówié taki sam w sklepie, 12kg. Quote
elik Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 emilia2280 napisał(a):dziéki. a malej wyprawka z tym przepiéknym kocykiem-lezanká swietne. na zdjéciach wygláda jak dzidzia na swoim materacyku :) tak, zébiska mala ostrzy, bardzo lubi drewno z Eli mebli, dlatego Ela kupia malej drewniany gryzak na próbé, byle tylko nie jadla wiórów ;/ no i cos z twardej gumy, zeby nie odgryzla kawalka i nie polknéla. od czasu gumowej kaczki i psa co prawie umarl przez kaczá stopé, bardzo bojé sié gumowych zabawek dla psów. Elu, tego royala 2kg chyba nie starczy na dlugo? Lepiej dzis zamówié taki sam w sklepie, 12kg. Z tym żarełkiem to chyba masz rację. Sonia ma taki apetyt, że nie na długo starczy tych 2 kg :) Quote
justysiek Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 [quote name='elik'] yes :) Wymień sobie banerki dzieki wielkie:) Quote
elik Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 justysiek napisał(a):dzieki wielkie:) Ale nadal masz ten nie podlinkowany ;) Quote
justysiek Posted December 30, 2011 Author Posted December 30, 2011 elik napisał(a):Ale nadal masz ten nie podlinkowany ;) kurde nie kumam czemu tak sie robi :-( Quote
Recommended Posts