Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 372
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

emilia2280 napisał(a):
Tylko dobrá opinié Elu :) Ja tez jezdem od rozpuszczania :p
A sznuupki to malawaszka.

Bo dzieci sa po to, żeby je najpierw rozpuszczać, a potem uczyć jak maja żyć hi hi hi
Oooooo widzisz - malawaszka, a mi się malagos po łebie plątała :) Dzięki :kiss_2:

Posted

To juz nie plaga egipska ani dwie plagi w jednej , to jakas zaraza morowa do n-tej potegi ten rudzielec .
Dziwne ze justysiek za nia teskni :shake:

A elik jak ja znam i tak to to bedzie uwielbiac, rozpuszczac i obdarzac bezwarunkowa miloscia :evil_lol:

Posted

wellington napisał(a):
To juz nie plaga egipska ani dwie plagi w jednej , to jakas zaraza morowa do n-tej potegi ten rudzielec .

A elik jak ja znam i tak to to bedzie uwielbiac, rozpuszczac i obdarzac bezwarunkowa miloscia :evil_lol:

tesknie bo mimo wszytsko fajnie sie do takiej malziny poprzytulac i powachac sobie takiego szczeniaczkowatego zapachu:loveu:
mialam kolejny tel o mala, wyslalam pani smsa z numerem do elik.

Posted

wellington napisał(a):

wellington muszę przyznać, że znasz mnie bardzo dobrze, ale pewnie zapomniałaś już jak pachnie szczenie :loveu:
Dla tego zapachu można wiele wybaczyć :evil_lol:

emilia2280 napisał(a):
hehe, a Wellington zazdrosci :p sama chcialaby miec takiego rudego potfffffffora :)

Tak, tak, tak :diabloti:

Posted

Elik, Ty mnie tez b. dobrze znasz - oczywiscie ze z calego serca zazdroszcze obsikanych i zabrudzonych podlog i dywanow (bez ostrzeżeń zrobiła cztery razy siooo i kooo za fotelem) obgryzionych mebli, zestrzepionej i poszarpanej tapicerki na fotelach i sofach, sekowania futrzanych rezydentow , lapania i szarpania za nogawki, placzenia sie miedzy nogami (nic tylko koło nóg mi sie plącze i wiecznie coś psoci, a jak nie psoci to je, albo pije, a potem co chwile siooooooooo), gryzienie butow (kradnie buty i usiłuje je gryźć), ale najbardziej to chyba zazdroszcze tych roznych zapachow, przede wszystkim tych fizjologicznych :eviltong:
Ten 'zapach szczeniecy' mi sie sni po nocach....powinno sie go w butelce albo w sloiku zakonserwowac jakos :roll:

Juz jestem ciekawa jak sie mieszkanko po paru dniach pobytu rudej zarazy kokierowej zaprezentuje - najazd hunow zostawilby chyba mniejsze spustoszenia :diabloti:

Posted

hahaaaaaaaaaa, specjalnie dla Wellington Elu zabutelkuj zapach szczeniécia. Ten najlepszy- fizjologiczny :P

wczoraj dziecko bylo u weta. Elu jak dziecko od piersi odstawisz, napisz nam co wetka powiedziala i jak minéla pierwsza noc z dzieckiem :)

Posted

emilia2280 napisał(a):
hahaaaaaaaaaa, specjalnie dla Wellington Elu zabutelkuj zapach szczeniécia. Ten najlepszy- fizjologiczny :P
wczoraj dziecko bylo u weta. Elu jak dziecko od piersi odstawisz, napisz nam co wetka powiedziala i jak minéla pierwsza noc z dzieckiem :)

Tak, wellington to super dziewczyna i w pełni zasługuje na buteleczkę zapachu szczęścia, znaczy się szczenięcia :loveu:

No, a jak mówi Emilka, byłyśmy u wetki. Mała to wielka histeryczka. Przy obcinaniu pazurków ostrych jak igiełki, kwiczała, wiła się jak piskorz, choć wiem, że to nie bolało. Wetka była zdziwiona, że mała jest zaszczepiona przed odrobaczeniem. Kupiłam Drontala Plus i za tydzień mam podać 1/2 tabletki. Jeśli się okaże, że ma robale, to za kolejny tydzień następne 1/2 tabletki.

Ma około 2-m-ce, waży 2,8 kg i jest the best :loveu:

Kupiłam 2 kg Royal Canin junior, którego mała, w przeciwieństwie do moich poprzednich tymczasików, wpiernicza, aż miło patrzeć. Ona ich nie gryzie, ona je połyka w tempie błyskawicznym.
Wetka mówiła, że jako 2-miesięczne szczenie powinna dostawać trzy posiłki dziennie, w sumie 140 dkg karmy.Dzisiaj rano odmierzyłam dawkę i podzieliłam na trzy części, dałam jedną z nich i za niespełna minutę było pożarte, a mała patrzyła na mnie zdziwiona. Dałam jej jeszcze garść i to też zostało pochłonięte w mig i znowu to spojrzenie :cool3: Nie więcej nie dałam.
Mała pije jak smok i sika jak... No nie wiem co tak dużo sika jak ona :shake: a każdy sik gdzie indziej. Czasem uda mi się złapać ją w locie, ale to rzadkie przypadki. Kupiłam dzisiaj ręcznik kuchenny - wielka rolka, zgodnie z napisem, super chłonny. Zobaczymy.

Za wizytę, karmę i tabletkę zapłaciłam 98 zł - skan paragonu wkleję, jak tylko uporam się z przerzuceniem zdjęć za serwer - za super chłonny ręcznik 14,49 zł.
Zrobiłam kilka zdjęć telefonem i aż 2 (słownie dwa) aparatem foto no i oczywiście w aparacie siadły baterie. Żeby przerzucić zdjęcia na serwer muszę najpierw naładować baterie. Na razie wrzucę zdjęcia z telefonu.
Teraz mała śpi więc póki co biorę się za obróbkę zdjęć.

Posted

justysiek napisał(a):
[QUOTEWetka była zdziwiona, że mała jest zaszczepiona przed odrobaczeniem. Kupiłam Drontala Plus i za tydzień mam podać 1/2 tabletki. Jeśli się okaże, że ma robale, to za kolejny tydzień następne 1/2 tabletki.]

powiem szczerze ze tez nie wiem czemu tak, byc moze Ci ludzi mówili ze była odrobaczana,
naprawde nie wiem bo nie bylo mnie przy tej sytuacji.

no mnie tez dziwilo czemu ona tyle pije, bo pierwszy raz sie z czyms takim spotkalam.
buziaiki dla malej

Posted

ja swojej malej dawalam jesc ile chciala suchego, ona chyba tak na poczátku sié rzuca, potem sié przeje i moze podjadac kiedy zglodnieje? a picie. hmm, do chrupek powinna pic, ale moze trzeba bédzie jej zbadac krew? aaa, jak na niá wolasz Elu? wygláda na jakies imié? :)

Posted

emilia2280 napisał(a):
ja swojej malej dawalam jesc ile chciala suchego, ona chyba tak na poczátku sié rzuca, potem sié przeje i moze podjadac kiedy zglodnieje? a picie. hmm, do chrupek powinna pic, ale moze trzeba bédzie jej zbadac krew? aaa, jak na niá wolasz Elu? wygláda na jakies imié? :)

Emilko nie chciałabym jej przekarmiać, bo to bardzo niedobre nawyki. Myślę dawać jej wg wskazówek wetki + garstka do każdego posiłku chyba, że macie inne zdanie w tej kwestii :)

Imie, hmmm może znowu rozpiszemy plebiscyt ?

Oprawiłam jej książeczkę, żeby się nie niszczyła, a teraz już nieodwołalnie biorę się za zdjęcia.

Posted

emilia2280 napisał(a):
ja swojej malej dawalam jesc ile chciala suchego, ona chyba tak na poczátku sié rzuca, potem sié przeje i moze podjadac kiedy zglodnieje?

Ja tak zawsze dawałam kociętom i szczeniętom i mnie wetka zbeształa,że nie wolno,bo zwierzak jest głodny,to je bez opamiętania,a sucha karma pęcznieje potem w żołądku 7krotnie,co przy tak małym żołądeczku jest niebezpieczne.Zaczęłam bardziej pilnować tematu i jednak podawać częściej,ale mniejsze porcje:-)

Posted

No to jadziem :)
Zdjęcia bardzo słabej jakości bo z telefonu komórkowego, ale lepsze takie niż żadne :)
Jak naładuję baterie w telefonie, będą lepsze zdjęcia.

Małe gwałci pluszaczka :evil_lol:

A tu łazikuje za moją najmłodszą pociechą :razz:

Posted

Nie wiem czy to kwestia jakości zdjęć, ale jakoś tak wygląda na drugim i dwóch ostatnich zdjęciach jak pluszak! Malutka zdobyła moje serducho :D i widać że zgarnia łóżeczko dla siebie ;p

Posted

Soko napisał(a):
Nie wiem czy to kwestia jakości zdjęć, ale jakoś tak wygląda na drugim i dwóch ostatnich zdjęciach jak pluszak! Malutka zdobyła moje serducho :D i widać że zgarnia łóżeczko dla siebie ;p

Zdjęcia z telefonu więc jakość słaba, ale ona w realu też jak słodki pluszaczek wygląda i już nie jedno serduszko skradła :p Wczoraj, jak jechałam z nią do wetki, to kilka osób się nią zachwycało, wetki nie wyłączając.
A łóżeczko skradła mojej Małej.
To taka mała kradziejka :eviltong: