elik Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Asia & Ginger napisał(a):Nie wiem, czy Ela czytała wątek niewidomego szczeniaczka spanielka Lolka, który był u Emir, ale jeśli nie czytała, to lepiej niech nie czyta. :evil_lol: Nie czytałam i masz racje, wole nie czytać :) Quote
emilia2280 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 elik napisał(a):Nie czytałam i masz racje, wole nie czytać :) :evil_lol::evil_lol::evil_lol: zielona noc Elu, wyspijcie sié dzis :lol: Quote
justysiek Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 jutro ok 9 małą zawożę do Skarżyska :) dziękuje Wam ogromnie za pomoc :) Quote
Soko Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Już lepiej mała trafić chyba nie mogła ;) Quote
Zuzka2 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Szybko i sprawnie poszło jak na razie:-)Oby i DS tak jej się fuksnął;-) Quote
Ania102 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Ale małej się pofarciło:) ciotki ona jest tylko zaszczepiona na wirusówki, zatem odrobaczcie ją w Krakowie. Książeczkę załatwiłysmy dziś Dziękuje ogromnie, sama już miałam wizję tymczasowania jej po 1 stycznia i mogłoby się to dobrze w moim domu nie skończyć. Kochane jesteście. To justysiek tz niech się pożegna z malusią Quote
justysiek Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Ania102 napisał(a):Ale małej się pofarciło:) ciotki ona jest tylko zaszczepiona na wirusówki, zatem odrobaczcie ją w Krakowie. Książeczkę załatwiłysmy dziś Dziękuje ogromnie, sama już miałam wizję tymczasowania jej po 1 stycznia i mogłoby się to dobrze w moim domu nie skończyć. Kochane jesteście. To justysiek tz niech się pożegna z malusią nooo :) bedzie smutno bez niej, mała się wyszalała i teraz jak narazie śpi :) Sebek już się pozegnał :) ale już widzę jutro jaki Forest bedzie szczęśliwy, że może do domu wejść :) ciotki bardzo Wam dziękuję za tak ekspresową akcję. Quote
emilia2280 Posted December 28, 2011 Posted December 28, 2011 Zuzka2 napisał(a):Szybko i sprawnie poszło jak na razie:-)Oby i DS tak jej się fuksnął;-) hihi, bédzie plebiscyt bo akurat na piéknego rasowego szczeniaka jest klopt w drugá stroné - nadmiar telefonów :) i ttrzeba mádrze wybierac dla malej, ale dlatego poslalam já do Eli :) Soko napisał(a):Już lepiej mała trafić chyba nie mogła ;) zgadza sié. na pewno nie trafi na zakamuflowanego rozmnazacza. sama bym go scigala po swiece :p dziecko po wirusówkach, przekazalam Eli. do odrobaczenia po karencji. jutro Ela kupi dziecku karmé u wetki, szeleczki i smycz. a mama Emilia reszté z internetu dosle :) Quote
elik Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 No to jutro w domu mam kyrk pewny :evil_lol: Moje czipsy nic nie przewidują. Mam nadzieje, że małej nie zjedzą :razz: Edit Wreszcie dorwałam nieco czasu i przeczytałam wszystkie posty. Bardzo dziękuję Cioteczkom za zaufanie :oops: Postaram się, żeby mała dostała wszystko to, co tygrysy lubią najbardziej :evil_lol: C Z E K A M Y Znaczy się, ja czekam, reszta to chyba nie za bardzo :eviltong: Quote
emilia2280 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 czekamy bardzo :) sunia zaraz dojedzie do Eli, wtedy odbédzie sié zapoznanie stada przed domem, dopiero potem pójdá razem do domu. Umieram z ciekawosci jak to sié odbédzie i jak dziecko znioslo podróz i wszystko o niej :) Quote
elik Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 emilia2280 napisał(a):...Umieram z ciekawosci jak to sié odbédzie i jak dziecko znioslo podróz i wszystko o niej :) No, to juz wszystko wiadomo. Najpierw chciałabym bardzo podziękować majowej i Jej TZ-owi za bezpieczne przywiezienie malutkiej do kraka. Podróż zniosła wg słów majowej bardzo dobrze. Była bardzo grzeczna, czego nie mogę powiedzieć o jej zachowaniu w domu :) Po godzinie już chce prym wieść wśród stada. Biega po całym mieszkaniu, warczy na swoje odbicie w lustrze, łapie za nogawki i szarpie, za co oczywiście jest ganiona. Przyjechała ze swoja wyprawką, za którą też bardzo dziękuję dotychczasowemu DT tj.książeczka zdrowia, obróżka, smyczka, materacyk, pieluszka i 2 śliczne myziate zabaweczki, które tarmosi i warczy na nie :) Zupełnie nie widać, żeby była w stresie z powodu zmiany otoczenia, jest bardzo pewna siebie, co nic dziwnego, przecież to spanielka :) Gania mojego sznupka, jak jej poprzedniczki, łapie go za brodę, a gdy ten ostrzegawczo pokazuje kiełki, mała odpuszcza.Zrobiłam kilka zdjęć i filmik wstawię w miarę wolnego czasu. Mała sporo piła wody, zjadła trochu karmy moich psiaków (na razie nie mam dla niej juniorka) i nie pogardziła gotowanym indykiem. Teraz zmęczona śpi na swoim materacyku, a ja mogę się zabrać za przygotowanie obiadu. Myślę, że dobrze byłoby zmienić tytuł wątku, gdyż mała jest już w DT i teraz potrzebne jest wsparcie na karmę, szczepienie p/wściekliźnie i odrobaczeni, no i oczywiście ogłoszenia. Quote
emilia2280 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 hahaaaaaaa, czyli jednak mala zaraza! o kurka, nie wiedzialam ze dziecko dostanie taká wyprawké. dzieki Anja i Justysiek, nie wiem która to dziecko zaopatrzyla na podróz i przyszlosc :) Dziékujé Majowej za transport dziecka. A Eli, za te wszystkie zniszczeeeniaaa które dziecko poczyni a Ela jej wybaczy :oops: EDIT: w ksiázeczce jest chyba data szczepienia? wiéc bédzie wiadomo kiedy odrobaczyc i kolejne doszczepianie zrobic. Ekhem, zglasza sié ktos na ochotnika do ogloszenia dziecka? Elu, porób jej pls fotki nawet telefonem, daj nam pocieszyc tez oko :) Quote
Soko Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Ale mała kochana i niesforna! Zupełnie jak ja jako dziecko :D mama zawsze powtarzała mi, że mam coś ze szczeniaka :P też czasami szczekam na siebie w lustrze w momentach okropnej nudy. Quote
justysiek Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 jestem:loveu:, super za mala juz jest, wyprawka jest po czesci od Ani i troche ode mnie. malutka bardzo duzo pije, lubi tez sobie pojesc, aaa i lubi spac w lozeczku. oj tesko bedzie za kruszyna:loveu::loveu::loveu: dziekuje Ci elik, ze zgodzilas sie wziasc mala na dt:loveu: i emilko Tobie, ze wciagnelas mala pod swoje skrzydla:loveu: no i majowej i jej tz-towi za transport. No i Ani102 bo to tak naprawde to dzieki niej mala na szanse na nowe zycie:loveu: u mnie byla tylko te kilka dni na dt. w ksiazeczce jest wczystko napisane chyba, odrobaczyc ja mozna juz bedzie na dniach. ciotki dzwonia do mnie osoby z ogloszen, do kogo kierowac te telefony... prosze o pw z numerem to bede odsylala. Quote
emilia2280 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 oj, bédzie plebiscyt hihi, juz sié zaczál :O do Eli slij zuuota, na stronie fundacyjnej jezd oficjalnie, to podam tu: 501 545 399 Quote
elik Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Mała jest super dziewczyna, rozrabiara, odważna, przebojowa. Juz sie zbudziła i rozrabia od nowa. Już widze, że Bingo będzie miał z nią siedem światów :evil_lol: A kto to mówił, że sygnalizuje potrzeby :mad: Zupełnie bez ostrzeżeń zrobiła cztery razy siooo i kooo za fotelem :angryy: Dobrze, że zwinęliśmy nowy dywan, kupiony przed świętami w miejsce zasiuranego i zakupkanego przez sisters Dixi i Pixi :roll: Nigdy więcej szczyliiiiiiiiiiiiiiiiii :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
justysiek Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 [quote name='elik']Mała jest super dziewczyna, rozrabiara, odważna, przebojowa. Juz sie zbudziła i rozrabia od nowa. Już widze, że Bingo będzie miał z nią siedem światów :evil_lol: A kto to mówił, że sygnalizuje potrzeby :mad: Zupełnie bez ostrzeżeń zrobiła cztery razy siooo i kooo za fotelem :angryy: Dobrze, że zwinęliśmy nowy dywan, kupiony przed śswiętami w miejsce zasiuranego i zakupkanego przez sisters Dixi i Pixi :roll: Nigdy więcej szczyliiiiiiiiiiiiiiiiii :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: u mnie piszczala jak chciala siku i kupke. ciotka podaj nr bo juz 3 osoby dzwonily o mala, bede kierowala do was Quote
emilia2280 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 o0oo, Ela juz malá koochaaaa :diabloti::diabloti::diabloti: hehe, to moze za fotelem jej toaleté urzádzic? :razz: Quote
justysiek Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 odsylam nr do Ciebie elik:loveu::loveu::loveu: mam nadzieje ze malutka da ci w nocy spac:loveu: Quote
elik Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 justysiek napisał(a):odsylam nr do Ciebie elik:loveu::loveu::loveu: mam nadzieje ze malutka da ci w nocy spac:loveu: A ja mam nadzieję, że da mi w miarę normalnie żyć, bo jak na razie to nic tylko koło nóg mi sie plącze i wiecznie coś psoci, a jak nie psoci to je, albo pije, a potem co chwile siooooooooo. Ludzieeeeee kto chce potworkaaaaaa ???? :) :) Już dzwoniła pani z Zielonek tj. miejscowość k.Krakowa. Powiedziałam, że na razie mała nie jest do adopcji, a jak będzie to pod warunkiem zgody na wizyty i zobowiązanie do sterylizacji w odpowiednim czasie i ja to na pewno sprawdzę, bo mieszkam niedaleko :) Pani sie na wszystko zgadza. Mieszka w domu, posesja jest ogrodzona. Pani ma już psiaka - goldenkę. W swoim czasie zrobimy selekcję chętnych domków. Na razie mała musi przejść przygotowanie do życia w rodzinie :) Quote
justysiek Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 elik napisał(a):A ja mam nadzieję, że da mi w miarę normalnie żyć, bo jak na razie to nic tylko koło nóg mi sie plącze i wiecznie coś psoci, a jak nie psoci to je, albo pije, a potem co chwile siooooooooo. Ludzieeeeee kto chce potworkaaaaaa ???? :) :) Już dzwoniła pani z Zielonek tj. miejscowość k.Krakowa. Powiedziałam, że na razie mała nie jest do adopcji, a jak będzie to pod warunkiem zgody na wizyty i zobowiązanie do sterylizacji w odpowiednim czasie i ja to na pewno sprawdzę, bo mieszkam niedaleko :) Pani sie na wszystko zgadza. Mieszka w domu, posesja jest ogrodzona. Pani ma już psiaka - goldenkę. W swoim czasie zrobimy selekcję chętnych domków. Na razie mała musi przejść przygotowanie do życia w rodzinie :) no u mnie bylo podobnie:loveu::loveu::loveu: jak ktos bedzie dzwonil do bede odsylala do Ciebie:eviltong: Quote
elik Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Acha i jeszcze w tzw. międzyczasie kradnie buty i usiłuje je gryźć :angryy: Zbiję doooopsko. Dziewczynka musi sie wiele naumieć ;) justysiek napisał(a):... jak ktos bedzie dzwonil do bede odsylala do Ciebie:eviltong: Kieruj, ale na razie nici z adopcji :eviltong: Quote
justysiek Posted December 29, 2011 Author Posted December 29, 2011 elik napisał(a):Acha i jeszcze w tzw. międzyczasie kradnie buty i usiłuje je gryźć :angryy: Zbiję doooopsko. Dziewczynka musi sie wiele naumieć ;) Kieruj, ale na razie nici z adopcji :eviltong: nooo, ale strasznie rozrabia jak to maly szczylus:loveu: uwielbia sie bawic ping pongiem:loveu: no trzeba ja wychowac, trzeba ;) Quote
emilia2280 Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 Przygotowanie do zycia w rodzinie, u Eli hihi. Alez ona najwyzej bédzie jeszcze bardziej rozpuszczona :lol::lol: Elu, jak zakupisz jej dobrá karmé u wetki, to podaj mi pls wtedy nazwé, ja jej dokupié w sklepie ineternetowym i witaminy na porost :p tez. aaaaaaa, szczenié nie ma imienia :razz: Quote
elik Posted December 29, 2011 Posted December 29, 2011 [quote name='emilia2280']Przygotowanie do zycia w rodzinie, u Eli hihi. Alez ona najwyzej bédzie jeszcze bardziej rozpuszczona :lol::lol: Elu, jak zakupisz jej dobrá karmé u wetki, to podaj mi pls wtedy nazwé, ja jej dokupié w sklepie ineternetowym i witaminy na porost :p tez. aaaaaaa, szczenié nie ma imienia :razz: Ale mi opinię wystawiasz Emi :-( Jasne zaraz sie wybieram do wetki. Cioteczki, kurza twarz, nie mogę sobie przypomnieć kto zajmuje sie sznaucerkami. Plissss podpowiedzcie. Facet dzwonił mi o naszą Luneczkę, ale dla 70 letniej mamy. Odradziłam mu i powiedziałam, że podrzucę wieści o starszych sznaucerkach - poprzedni psiak mamy, to właśnie sznupek. Quote
Recommended Posts