Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki BeaBono!

Elvis vel Stefan niezmiennie mądry i kochany!
Aga i Adam bawili się w detektywów i nagrywali Stefcia... :diabloti: ale od początku:
Adam wychodzi pierwszy do pracy i chwilę po jego wyjściu Stefan jakiś czas temu zaczął popiskiwać...więc chcąc sprawdzić jak się zachowuje po wyjściu Agi nagrali zbója na mptrójkę i po przesłuchaniu 2 godzin i 43 minut okazało się, że Stefan...chrapie :evil_lol: Adam przez prawie 3 godziny słuchał ciszy! Stefan tuż po wyjściu domowników wydał z siebie z jakieś dwa piski i na tym koniec :) Zuch chłopak! Jak wracali do domu na sygnał otwierania kodem domofonu i na otwieranie kluczem drzwi też nie hałasuje :) W ogóle Stefan nic nie obszczekuje, nawet jak inny pies go próbuje zaczepiać :p

Stefan w łikend był na koniach :)

Oczywiście tylko spacerował, ponieważ nabiera formy po zabiegu. Kontrola u wetek wypadła ok, wszystko poszło bezproblemowo. Ma przykaz przytyć, biedaka naprawdę ktoś zapuścił, strasznie jest kościsty. Z kołnierza nic sobie nie robi, tylko przestawia nim ściany i to one mają mu ustąpić a nie on przed nimi :lol:

Stefan dobrze w lesie wystawia zwierzynę, od razu wywąchuje i wskazuje skąd nadbiegnie, ale nic a nic nie szczeka.

Niestety smutne jest to, że biedak nie potrafi się niczym bawić, ani w przeciąganie, ani piłeczką, mam filmik jak mu Aga podrzuca piłeczkę i biedak nic z tego nie rozumie :(
Na szeklach świetnie sobie radzi , natomiast na obroży w ogóle nie reaguje na sygnały, pewnie na tym swoim stryczku tyle czasu "wisiał", że zupełnie się na to znieczulił :(

Posted

ja mu zazdroszczę tej wyprawy na konie :)
co do zabawek i zabawy to wiele psów tak ma, nawet Pako który przecież już od 8 miesiąca był u mnie czasem ma przebłysk, że coś weźmie do tarmoszenia ale raczej zabawki olewa, dlatego wszystkie jakie miałam a miałam ich mało zostały pożarte przez tymczasy, zabawa z innym psem albo gonitwa ze mną to co innego tak można cały dzień :) także może to być kwestia, że nie wie co to są zabawki ale też zwyczajnie może być to kwestia charakteru za to mogę gwarantować, że jakaś kulą smakulą lub kongiem z odpowiednim wypełnieniem się nie oprze bo to przecież jak dobrze pamiętam łakomy Elvis :):)

• 2 weeks later...
Posted

Cisza jak makiem zasiał :(:(:(

Elvis zmienił karmę, bo niestety miał biegunki. Raz nawet mocno go przyparło i wydostał się z klatki, tak nad nią pracował, że rozchylił ścianki! Niestety zaczepy w tym modelu są kiepskie i przy inteligentnym zwierzu, jakim bez wątpienia jest Elvis, można je rozchylić. Na szczęście oprócz kupki obok klatki, Elvis nic więcej nie zmajstrował :evil_lol: Śmietnik pozostał nietknięty :) Klatka już wzmocniona.

Elvis to mały donosiciel :p Jak słyszy, że koty w kuchni coś kombinują, to od razu idzie sprawdzić, co tam się dzieje no i wszystkie kocie zbrodnie w mig wychodzą na jaw :eviltong:

Posted

kurcze taki super pies, bez problemów, ładny i nic :(
chyba trzeba się teraz głównie skupić na oddelegowaniu wszystkich tymczasów, które się zasiedziały do domów

Posted (edited)

Elvis tęsknie wypatruje swojego człowieka!

Skleiłam z różnych opisów Elvisa poniższy tekst do ogłoszeń, jeśli uważacie, że jest ok proszę używać do woli i się nie krępować ;)

Elvis to pełen energii pies, który uwielbia zabawę i kontakt z człowiekiem. Jest niezwykle pojętny i nastawiony na przewodnika, bardzo szybko łapie czego się od niego wymaga.
Ładnie chodzi na smyczy, lubi spacery oraz biegowe treningi. Jest bardzo przyjazny do innych psów. Mieszka z dwoma kotami. To grzeczny i mądry pies.
Przebywa w domu tymczasowym, gdzie przypomina sobie obowiązujące zasady, bez problemu zachowuje czystość, nawet podczas dłuższej nieobecności opiekunów. Nie niszczy pozostawiony sam, nie jest też szczekliwy. Jest spokojny i zrównoważony, ale przede wszystkim jest bardzo kochany, wesoły i towarzyski. Będzie Twoim dobrym przyjacielem.
Elvis szuka domu – tęsknie wypatruje człowieka!

Informacje dodatkowe:zaszczepiony, odrobaczony,wysterylizowany.

Edited by SkarpetKa
Posted

Elvis przycwaniaczył. Znudziło mu się siedzenie w klatce i wykombinował, jak można z niej wyjść, tym razem wspólnie ze szczebelkami. Generlanie bardzo inteligentny z niego pies dowiedział się za pierwszym razem, że da się wyjść z klatki, to czemu ma z tej opcji nie skorzystać ponownie. Klatka już nowa i mocniejsza od KB.

Wyróżniłam na miesiąc "Stefciowi" ogłoszenie na tablicy i jest już mały sukces, bo ktoś pierwszy raz o niego zapytał, na razie informacyjnie, ale zawsze.
Nic to, czekamy na efekty!!! :)