KateBono Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 snuszkak napisał(a):kto chętny na wizytę os. pod lipami dla Timonka? chyba, że osoba chętna na adopcję wpadnie do Eli zapoznać kawalera i pogadać? Ja mam blisko , mogę zrobić wizytę Quote
supergoga Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 POczekajmy jeszcze do jutra, aż Timon dotrze do Eli i będziemy coś więcej wiedzieć o jego zachowaniu. Quote
eloonia Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Timon jest uroczy, bardzo łatwo stracić dla niego głowę i kilka innych gadżecików ;) W domu zachowuje czystość - wszystkie potrzeby załatwia na dworze :) Bardzo energiczny, radosny i towarzyski - jest trochę "na bakier" z psią etykietą i czasem w kontaktach towarzyskich zachowuje się jak "źle wychowany" pies... ale popracujemy nad tym :) Uszy i oczy zakraplam zgodnie z zaleceniami lekarza i wydaje mi się że oczka już wyglądają nieco lepiej. Dredy z uszu obciachane, trochę śmiesznie to wygląda :evil_lol: Postaram się zrobić i wrzucić jakieś zdjęcia to sami zobaczycie. Quote
eloonia Posted January 5, 2012 Posted January 5, 2012 Nie śpij bo Cię ukradną... :evil_lol: Ta noc minęła bardzo spokojnie. Rano wchodzę do Timona, nie wita mnie przy wejściu, zdziwiona - baaa zaniepokojona nawet - idę do jego pokoju, a On... śpi w najlepsze na kanapie ;) Spał tak głęboko, że zupełnie nie słyszał jak przyszłam. Kilka razy musiałam odchrząknąć, żeby się obudził - obłędnie wyglądał taki zaspany i ucieszony jednocześnie :))) Baaardzo żałowałam że nie mam pod ręką aparatu. Quote
snuszak Posted January 6, 2012 Author Posted January 6, 2012 i super wieści :) przynajmniej jeden normalny spaniel, nie wliczając oczywiście Marylin :) Quote
eloonia Posted January 6, 2012 Posted January 6, 2012 Trochę niewyraźny Timon, zwany przeze mnie Tymkiem :) Uploaded with ImageShack.us Quote
eloonia Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Tymek został tymczasowym wujaszkiem dwóch łobuziaków ;) nie jest uszczęśliwiony tą nowa dla siebie rolą, ale z godziny na godzinę coraz lepiej sobie z tym faktem radzi... Nie widać tego na zdjęciach, ale na drugim końcu kanapy leży jeden z młodych podopiecznych Tymka :) Uploaded with ImageShack.us Quote
snuszak Posted January 7, 2012 Author Posted January 7, 2012 śmiesznie wygląda z tymi ogolonymi uszkami :) ja się mu nie dziwię, że nie jest zadowolony, przyszło mu nagle dzielić się kanapą... Quote
Boogie Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 Zaraz beznadziejny, nietrafiony ;). Ale dziś już Tymek będzie miał Elę tylko dla siebie. Quote
Marylin Posted January 7, 2012 Posted January 7, 2012 snuszkak napisał(a):i super wieści :) przynajmniej jeden normalny spaniel, nie wliczając oczywiście Marylin :) Spaniele są boooooskie :-D A Marylin jest najlepsza!!! Quote
eloonia Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 snuszkak napisał(a):śmiesznie wygląda z tymi ogolonymi uszkami :) Fakt - śmiesznie wygląda :) Quote
eloonia Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 (edited) supergoga napisał(a):To był beznadziejny pomysł...niestety. Boogie napisał(a):Zaraz beznadziejny, nietrafiony ;). Ale dziś już Tymek będzie miał Elę tylko dla siebie. supergoga napisał(a):Oby problemy się cofnęly Ano zestresował się nam chłopak nieco, ale życie jest pełne stresów i jakoś musi to przeżyć (zaraz mnie zlinczują?). Póki co odsypia & po każdym spacerze, moim wyjściu i powrocie, tak sobie po prostu i znienacka - robi pełen obchód terenu. Zwraca to uwagę, bo wcześniej tak nie robił. A ja po raz kolejny przekonałam się żeby brać wszystkie za i przeciw pod uwagę ;) Edited January 8, 2012 by eloonia Quote
eloonia Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Pozdrawia Tymek spacerowy :) hasamy... zaglądamy... i trzepiemy uchami... Uploaded with ImageShack.us Quote
supergoga Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Cudaczek kochany. Ciotka musi podjechac i wymiziac galganka. Quote
eloonia Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 supergoga napisał(a):Cudaczek kochany. Ciotka musi podjechac i wymiziac galganka. KONIECZNIE!!! Na pewno się ucieszy, bo leluś z niego straszny :) Quote
snuszak Posted January 8, 2012 Author Posted January 8, 2012 może chłopak ładnej sesji foto potrzebuje? Quote
eloonia Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 snuszkak napisał(a):może chłopak ładnej sesji foto potrzebuje? Zobaczymy jaka przyjdzie informacja z potencjalnego domku - teoretycznie do dziś miała się sytuacja wyklarować :) Quote
supergoga Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Ale coś się nie klaruje, czyli sesja sie przyda, ladne fotki i szukamy domu. Czy juz si wyciszyl./ Quote
supergoga Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Ano właśnie przyjechał Pan i przywiozł w wiaderku... Ale łeb mi pęka. Quote
Recommended Posts