Olson Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Mam dwa psy - ONkę (2 i pół roku) i kundelka, również suńkę (7 i pół roku). Kupuję karmę Acana Adult Dog. Obie jedzą ze smakiem, ale. Czy kundelce powinnam już zacząc kupowac karmę dla Seniora? Jeśli tak to jaką polecacie? Najlepiej żeby jakościowo była podobna do Acany (Acana Senior Dog odpada w ogóle - kiedyś miałyśmy jakąś próbkę 1kg i ani jedna ani druga nie jadła) i cenowo też. :razz: Pozdrawiam. Quote
Wulkan Posted December 27, 2011 Posted December 27, 2011 Jeszcze pół roku możecie pomęczyć- umowna data starzenia się psów to 8 lat. Jeśli jednak zauważyłaś wyraźne zestarzenie się psa (zmniejszona aktywność, cały czas by spała, przytyła) możesz zmienić. Wiele osób poleca właśnie 'aktywacje' karm, którymi karmili swoje psy. Hills, Bento, WhiteWolf, Arion, Belcanto, Brit, Bosh, Eukanuba, Orijen, Purina, Nutra Gold.... W internecie znajdziesz na pewno ich składy i dobrze dopasujesz do psa. Quote
Olson Posted December 28, 2011 Author Posted December 28, 2011 Dzięki za odp. ;) Przeanalizowałam sobie dzisiaj kilka karm: Josera Balance Light Senior, Arion Premium Senior, Belcando Senior, Bento Kronen Balance Senior, Bozita Senior, Eukanuba Mature&Senior Lamb&Rice, Nutra Nuggets Senior Dog, Purina Pro Plan Senior Salmon&Rice oraz Brit Light Senior (ale tego nie biorę za bardzo pod uwagę). Skłaniam się ku Eukanubie bądź Bento Kronen, Josera też nie najgorzej wypada w tym zestawieniu, ciekawa jestem też Nutry - nigdy nie karmiłam nią psów. Jakie jest Wasze zdanie? :) Quote
Recommended Posts